QUIZ

Ποιος πρόεδρος των Η.Π.Α. είσαι;

Το οβάλ γραφείο σε περιμένει, όμως ποιος απ' τους πλανητάρχες σου ταιριάζει περισσότερο;

Το θέμα των ημερών, είναι προφανώς το φιλικό της Ελλάδας με την Λευκορωσία  οι προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. κι ο αναπάντεχος (;) ερχομός του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του ισχυρότερου άνδρα του πλανήτη.

Μια εξέλιξη που ας πούμε ευγενικά ότι δεν ενθουσίασε σχεδόν κανέναν, πλην των ψηφοφόρων του ιδιαίτερου επιχειρηματία, ο οποίος απ’ τον Ιανουάριο θα είναι ο 45ος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Άλλοι τον βρίζουν, μερικοί τον αποθεώνουν, ορισμένοι γράφουν σεντόνια για να αναλύσουν πώς φτάσαμε ως εδώ, κάποιοι (hint: εμείς) εκφράζουν απλά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, σχεδόν όλοι νοσταλγούν ήδη τον Ομπάμα, έστω κι αν ακόμη δεν έχει εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο και σύντομα θα τον έχουμε και στα μέρη μας.

Καλά όλα αυτά, όμως αν έπρεπε να μπεις στα παπούτσια ενός προέδρου των Η.Π.Α., σε ποιου νομίζεις ότι θα ταίριαζες; Πριν βιαστείς να φανταστείς τον εαυτό σου ως Κένεντι ή Μπους (δεν ξέρω γιατί να θέλεις να φανταστείς τον εαυτό σου ως Μπους, κουβέντα να γίνεται όμως) και δώσεις την απάντηση, έχουμε ετοιμάσει για σένα το κατάλληλο κουίζ.

Απάντησε άφοβα και ετοιμάσου για την ορκωμοσία σου. Οι πόρτες του οβάλ γραφείου είναι ανοιχτές για σένα, όμως ως ποιος πρόεδρος των Η.Π.Α. θα τις περάσεις;