Πόσο καλά ξέρεις τον θρυλικό 'Σταυρό του Νότου' του Θάνου Μικρούτσικου;

Ένα κουίζ που στάζει θάλασσα.
SHARES

Είναι ένα από τα τοτεμικά άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας. Και μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της μικρής αλλά τεράστιας μουσικής μας βιομηχανίας.

Είναι, επίσης, το έργο που απενοχοποίησε και αποκατέστησε την ποιητική του Νίκου Καββαδία στα μάτια του μέσου αναγνώστη / ακροατή. Μέχρι τότε, χάρη σε κριτικούς και φιλολόγους, ο Καββαδίας ήταν καταχωρημένος ως ελάσσων και 'μαλλιαρός' ποιητής.

Πάνω απ' όλα, 'Ο Σταυρός του Νότου' είναι συγκλονιστικό μουσικό έπος του Θάνου Μικρούτσικου. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1979 και – τις πρώτες εβδομάδες τουλάχιστον – έμοιαζε καταδικασμένο να κλειδαμπαρωθεί στο μπαλαούρο της ιστορικής λήθης. Το κοινό υποδέχτηκε μάλλον μουδιασμένο και με αρκετή καχυποψία τα 11 τραγούδια που στην πορεία όχι απλώς δικαιώθηκαν, αλλά εξελίχθηκαν σε αειθαλή ενεργά κύτταρα της μουσικής μας κουλτούρας και της σύγχρονης ελληνικότητας συνολικά.

Αυτό το Σάββατο (27/5), ο Θάνος Μικρούτσικος θα βρεθεί στο στούντιο του νέου ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 και θα αφηγηθεί στον Ηλία Μπενέτο τις ιστορίες πίσω από τον 'Σταυρό του Νότου' και από τα υπόλοιπα μουσικά ταξίδια του. Το απογευματάκι, 16.00-18.00, στην πρεμιέρα της εκπομπής 'Ένα μύθο θα σας πω'.

Εν τω μεταξύ, πάμε να δούμε πόσο καλά ξέρεις (και θυμάσαι) τον μυθικό 'Σταυρό του Νότου'.

 

Share
Follow
 

Best of Network

Οταν ο Κυριάκος δεν έγινε "τσάρος" και... Ρέτσος

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κρασνοντάρ να ενδιαφέρεται για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο θύμισαν την εποχή που ο 26χρονος έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής, αρνούμενος εκατομμύρια ρούβλια του... Σπαλέτι.

 

Ε, όχι και τσόντα σε VHS!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήταν εκεί στις 11. Η κοπέλα που του άνοιξε, γύρω στα είκοσι πέντε, γλυκιά και ιδιαίτερα ευγενική, τον πέρασε στο σαλονάκι αναμονής όπου εργάζονταν άλλα δύο κορίτσια παρόμοιας ηλικίας και κοψιάς.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.