QUIZ

Πόσο καλά θυμάσαι τα μεταγραφικά σίριαλ των ελληνικών ομάδων;

Ένα κουίζ στο οποίο χρειάστηκε αρκετές φορές να αντικαταστήσουμε τα σπασμένα τσιμέντα.

Καλοκαιράκι. Θάλασσα, ξαπλώστρα, φραπές και αθλητική εφημερίδα (εντάξει, πλέον πιθανότατα κινητό τηλέφωνο) με όλα τα μεταγραφικά σενάρια των ελληνικών ομάδων. Μαγεία.

Γιατί να το κρύψουμε; Η μεταγραφική περίοδος έχει τη δική της ομορφιά. Με τα κλισέ της, τα σενάρια, την ονοματολογία, τα θρίλερ και τα παρασκήνια. Ποδοσφαιριστές που έρχονται στην Ελλάδα ως παιχταράδες και φεύγουν σαν παλτά, υποδοχές στο αεροδρόμιο, βίντεο στο YouTube που παρουσιάζουν τον κάθε Φέλιξ Μπόρχα σαν κράμα ανάμεσα σε Ζλάταν και Μέσι.

Υπάρχουν όμως μερικά μεταγραφικά σίριαλ που έμειναν στη μνήμη μας λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Μπορεί να αφορούσαν τεράστιους παίκτες που τελικά δεν ήρθαν ποτέ, άλλους που μέχρι να υπογράψουν κοσμούσαν τα εξώφυλλα για εβδομάδες και μερικούς που δεν τους ξέραμε αλλά μας παρουσιάστηκαν σαν Μεσίες.

Το σίγουρο είναι, ότι για κάτι τέτοια ζούμε και μας λείπουν τα παλιά καλά θρίλερ των μεταγραφών, τις εποχές των παχιών αγελάδων (Ραμπεσατρανά κάτσε ήσυχος, δεν λέω για σένα).

Με εμφανή νοσταλγική διάθεση λοιπόν, τεστάρουμε τη μνήμη σου σε μερικά μεταγραφικά σίριαλ τα οποία είτε κατέληξαν σε γάμο, είτε άφησαν για πάντα την αίσθηση του ανικανοποίητου στους φίλους των ομάδων μας.

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi.gr