QUIZ

Πόσο καλός εργένης είσαι;

Η ευτυχία του να τρως λασπωμένα μακαρόνια για να μην πεθάνεις από την πείνα, σε ένα κουίζ.

Ας κρατήσουμε μαζί ενός λεπτού σιγή για τις 10000 φορές που τηλεφωνήσαμε στη μαμά μας και τη ρωτήσαμε ‘πώς ανοίγει η σκούπα‘, ‘πόσην ώρα αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν‘, ‘πώς καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα τα αυγά‘ κ.ο.κ..

Τέλεια! Και τώρα που το κάναμε αυτό, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε ρωτήσει 100 μαμάδες για να φτιάξουμε το σημερινό κουίζ. Δεν το κάναμε. Ο βασικός λόγος που δεν συνέβη αυτό ήταν ότι δεν είχαμε 100 μαμάδες εύκαιρες να ρωτήσουμε. Αλλά, και ότι θέλαμε να παίξουμε ως ίσος προς ίσο. Γιατί κανείς από εμάς δε γεννήθηκε διάνοια στην κουζίνα (εφιάλτης, μπορεί) ούτε είχε μέσα του το ταλέντο του καθαρισμού.

Ναι, εντάξει εσείς οι λίγες εξαιρέσεις που έχετε πιο τακτοποιημένο σπίτι και από αυτό του Ντετέκτιβ Μονκ, μπορείτε να κάνετε skip και να περάσετε σε ένα άλλο κουίζ. Τόσα έχουμε. Όλοι οι άλλοι, άντρες και γυναίκες, ας ενώσουμε τα χέρια και ας χτυπήσουμε τις παλάμες μας δυνατά. Γιατί τα έχουμε καταφέρει έως τώρα και δεν έχουμε πεθάνει από χολέρα, σκορβούτο ή απλή τροφική δηλητηρίαση.

Είμαστε καταπληκτικοί.

Ωραία, και τώρα που πήραμε τα πάνω μας ας δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος μας. Και ας το μοιραστούμε. Μεταξύ μας θα μείνει.