EUROKINISSI
QUIZ

Υπήρξε βουλευτής ή όχι;

Κάποια έγιναν, κάποια παραήταν καλά για να τα ζήσουμε.

Η ελληνική Βουλή, στην θεωρία ενός ιδεατού κόσμου, είναι ένας χώρος στον οποίο έχουν θέση οι πιο άξιοι και ικανοί εκπρόσωποι του λαού, αυτοί που θα σηκώσουν τις τύχες της χώρας στις πλάτες τους και θα αναλάβουν να επιχειρήσουν γενναίες αλλαγές, πάντα με γνώμονα το καλό της πατρίδας.

Ναι, ΟΚ, αυτά γράφει το προσπέκτους, όμως στην πραγματικότητα, από το ελληνικό κοινοβούλιο έχουν παρελάσει και αρκετοί βουλευτές τους οποίους δεν θα εμπιστευόμασταν ούτε να πάνε μέχρι το περίπτερο να μας πάρουν τσιγάρα. Κάποιοι ήταν επαγγελματίες πολιτικοί, παιδιά του κομματικού σωλήνα, άλλοι πάλι ήταν απλά ‘διάσημοι’, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για να φέρουν ψήφους μέσω της δημοφιλίας τους.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι celebrities, από καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές μέχρι πρώην παίκτες ριάλιτι, εντάσσονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων για να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητά τους  με μερικές χιλιάδες σταυρούς προτίμησης. Κάποιοι εκλέχθηκαν, άλλοι έφτασαν κοντά, μερικοί πάτωσαν.

Απ’ όσους εκλέχθηκαν πάλι, κάποιοι προσέφεραν και ήταν άξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου και κάποιοι άλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας χαρίσουν ανάμικτες στιγμές γέλιου και οργής. Το ποιος ανήκει σε ποια κατηγορία, θα το αφήσω να το κρίνεις εσύ και η ιστορία. Αυτό που θέλουμε από σένα, είναι απλά να θυμηθείς αν οι παρακάτω διάσημοι μη επαγγελματίες πολιτικοί, βρέθηκαν όντως στη Βουλή ή όχι. Πριν απαντήσεις κράτα ένα πράγμα: στο ελληνικό κοινοβούλιο, κανένα σενάριο δεν πρέπει να θεωρείται ακραίο.

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi