ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θωμάς Ζάμπρας δεν πίνει καφέ

Επίσης, δεν τρελαίνεται για τη θάλασσα και δεν αντέχει τη ζέστη.

Stand-up κωμικός. Φίλος της ΑΕΚ, όχι φίλος της θάλασσας. Τον γνωρίσαμε από το φοβερό portfolio του Oneman από το Cinέλθετε, δίπλα στον Διονύση Ατζαράκη με τον οποίον περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα και έπαιξαν σε κατάμεστα θέατρα. Δεν αντέχει να ξαναπεί τα παλιά του αστεία, γι’ αυτό γράφει ήδη τα καινούργια. Ήρθε στο στο Ραδιόφωνο 24/7 για να μιλήσουμε για τα Τρίκαλα, ενώ σε μια οθόνη απέναντί μας έβρεχε γκολ από ματς που έγιναν μες στη βδομάδα.

(φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σημεία της συνέντευξης:

“Το live έχει μια δικιά του μαγεία. Παίξαμε για πρώτη φορά φέτος στα Τρίκαλα με τον Ατζαράκη. Από τότε που ξεκίνησε το Cinέλθετε, λόγω τεράστιου φόρτου, δεν πήγαινα πολύ Τρίκαλα και δεν είχα ιδέα αν θα με σταματήσει κάποιος παλιός γνωστός. Μετά έμαθα ότι δεν έγινε αυτό”.

“Ήρθαν και συγγενείς μου στην παράσταση, κάτι που απέφευγα να γίνει χρόνια είναι η αλήθεια. Με θεωρούν αστείο, το ξέρω, αλλά ό,τι και να λέμε, υπάρχει το χάσμα γενεών στο χιούμορ. Είναι και δύσκολο για πολύ κόσμο να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητα όλα τα πράγματα που λέω πάνω στη σκηνή αλήθεια. Είχα το άγχος ότι αν με δει κάποιος συγγενής μεγαλύτερης ηλικίας, θα παίρνει σοβαρά ό,τι λέω και θα έχουμε αυτό το πρόβλημα μετά. Τελικά, πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα”.

“Υπάρχει αυτή η μυστική συνθήκη με τους συγγενείς. Δεν μιλάτε για σεξ ποτέ, θα κάνετε ότι δεν έχει κάνει κανένας από τους δυο σας μέχρι να πεθάνετε”.

“Το πρώτο σοκ όταν ήρθα στην Αθήνα (σ.σ. από τα Τρίκαλα) ήταν το κεμπάπ. Κεμπάπ στα Τρίκαλα δεν είναι συγκεκριμένο φαγητό, αλλά ο τρόπος σουβλίσματος και ψησίματος, οπότε κεμπάπ λέμε συνήθως αυτό που λέτε εδώ κοντοσούβλι. Πλάκα πλάκα, αρκετά από τα σοκ όταν ήρθα στην Αθήνα είχαν σχέση με το φαγητό”.

“Είμαι έντεκα χρόνια πλέον στην Αθήνα, έχω ακούσει οτιδήποτε μπορεί να ακούσει άνθρωπος. Μέχρι το αν μπορώ να μιλήσω και ‘κανονικά’ λόγω προφοράς. Αν δεν το θεωρήσεις τόσο αστείο, πονάει το ‘κανονικά’, σε βάζει αυτόματα σε μια λίστα ανωμαλίας, είσαι η εξαίρεση”.

Ακούστε ολόκληρο το Rec με τον Θωμά Ζάμπρα:

 

“Ο Διονύσης είχε την ιδέα για το Cinελθετε και το τόλμησε φουλ. Μου πρότεινε να βρεθούμε γιατί ταίριαζε το χιούμορ μας και οι απόψεις μας για τον κινηματογράφο. Ήταν ένας κωμικός που μου άρεσε και αυτή ήταν μια φοβερή πρόταση για μένα, το να ξεκινήσω να γράψω κάτι για την τηλεόραση. Κάναμε έναν πιλότο, τον γυρίσαμε με έξοδα από την τσέπη του. Στα κανάλια μπορείς να πας την καλύτερη ιδέα που μπορεί να βγάλει εκατομμύρια, αλλά αν την ακούσουν, έχουν μηδενική φαντασία, ειδικά αν πρόκειται για κωμωδία που δεν έχουν συνηθίσει. Άρα είχε πολύ μεγάλη σημασία ότι μπορούσαν να το δούνε κι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να πάρουν την εκπομπή”.

“Μετά για έναν χρόνο περίπου, δεν κοιμηθήκαμε. Ξυπνήσαμε ένα πρωί του ’13 και ξανακοιμηθήκαμε το καλοκαίρι του ’14. Κάθε επεισόδιο του Cinελθετε ήθελε άπειρες μέρες για να ολοκληρωθεί, από το γράψιμο μέχρι το τελικό μοντάζ”.

“Η αίσθηση όμως του να φτάνει το Σάββατο και να μαζευόμαστε με κόσμο για να δούμε την εκπομπή -ειδικά αν είχαμε κάνει κάτι που μας άρεσε- μας έδινε δύναμη για τα επόμενα”.

“Το σπίτι μου είναι σαν σπίτι τύπου σίριαλ κίλερ, με χαρτάκια και σημειώματα δεμένα με κλωστές. Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες. Είναι σίγουρα ξεβόλεμα το να γράψεις νέα αστεία όταν έχεις τελειοποιήσει τα προηγούμενά σου στο παίξιμο και στους χρόνους. Μπορώ να παίξω μια παράσταση μιας ώρα2 χωρίς καν πρόβα. Από την άλλη, δεν αντέχω να ξαναπώ τα παλιά μου αστεία, γι’ αυτό και απέχω από παραστάσεις αυτόν τον καιρό. Θέλω να μπω κατευθείαν στα καινούργια αστεία”.

“Υπάρχουν πράγματα που είναι πολύ φορτισμένα. Ο κόσμος με κοιτάει σαν τρελό για παράδειγμα όταν του λέω ότι δεν πίνω καφέ. Επίσης, προτιμάω τον χειμώνα από το καλοκαίρι. Δεν είμαι φαν της θάλασσας. Θα χαρώ πολύ αν πάω, αλλά αυτό το πράγμα που θα μπούνε σε αυτοκίνητο από Αθήνα για να κάνουν 45 λεπτά για να πάνε στις χειρότερες παραλίες που πάνε στην Ελλάδα για να πουν ότι πήγαν για μπάνιο… Κι εγώ το ‘χω κάνει, αλλά είναι ταλαιπωρία, δεν αξίζει τόσο η θάλασσα. Έχω χάσει φίλους, μπορεί να χάνω fans τώρα, αλλά δεν μου αρέσει τόσο η θάλασσα παιδιά, σόρρυ”.

“Μπορεί να φταίει ότι η κοντινότερη θάλασσα στα Τρίκαλα είναι διακόσια χιλιόμετρα μακριά”.

Το Rec με τον Θωμά Ζάμπρα μεταδόθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Ραδιόφωνο 24/7.