Δεν τραβάνε από 18 ρε βλάκα!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.
SHARES

Δεν τραβάνε από 18 ρε βλάκα! Πού το είδες γραμμένο; Ποιος νομίζεις πως είσαι; Πιστεύεις πως παίζεις σε ταινία; Δεν τραβάνε από 18. Τουλάχιστον όχι εσύ!

Τέσσερα χιλιάρικα ήταν το στούκι. Σταμάτα εκεί, τι θα έβγαζε η μάνα; Και με δύο τριάρια κι δύο διπλά περασμένα - τα βλέπεις εκεί μπροστά σου στα χαρτιά που κατέβασαν οι άλλοι - που πας από 18; Ήθελες να το παίξεις παίχτης ρε ποντίκι; Να το κάνεις εντυπωσιακό ρε όρθιο τρέμουλο;

Τι σκεφτόσουνα όταν τράβαγες; Να πας 20 ή 21 να πάρεις τα φράγκα και να φύγεις σαν Πωλ Νιούμαν ρε ρακούν;

Κάτσε τώρα παγωμένος, ακόμη και το αίμα σου δεν σε άντεξε και σηκώθηκε να φύγει. Πού πήγαινες γαμώτο σου από 18; Τι; Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς; Πού να δεις τι κάνει η τύχη με τους μαλάκες!

Οι τολμηροί δεν είναι έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα όταν χάσουν. Κι εσύ είσαι για λύπηση. Δεν έχεις κουράγιο να σηκωθείς απ΄την καρέκλα. Έχεις σκεβρώσει, έχεις πάρει το σχήμα της πανωλεθρίας.

Πού πήγαινες από 18; Πάρε τώρα ένα γεμάτο οχταράκι και τράβα στο 26. Ωραίο νούμερο! Μια ανάσα απ΄τον διάολο.

"Εντάξει μωρέ, μια φορά τον χρόνο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έτσι για το καλό".

Για ποιανού το καλό; Εσύ θα συνέλθεις Μεγάλη Βδομάδα!

Θα κλαις στον ύπνο σου για τα τέσσερα χιλιάρικα. Θα βλέπεις για μήνες να σκάει στο τραπέζι το οχτώ μπαστούνι και θα σε έχουμε με ορό. Υπάρχουν κάποιοι που τραβάνε από 18, αλλά όχι εσύ!

Δεν είσαι φτιαγμένος για τέτοια εσύ.

Και να σου πω και το άλλο. Πες ότι τράβαγες ένα γλυκό τριαράκι και μάζευες τα λεφτά. Ακόμη και τότε, πιστεύεις πως θα άλλαζε κάτι; Θα γινόσουν άλλος; Θα ήσουν με τους νικητές;

Την τύχη τη φοράς, δεν σε φοράει. Να μοιάζει με τύχη αλλά να είναι το φυσικό αποτέλεσμα δεξιοτήτων και επιλογών που φαίνονται ασύνδετες με την εξέλιξη των πραγμάτων.

Καλύτερα που δεν κέρδισες. Θα ήσουν δυο φορές για λύπηση, θεωρώντας πως έγινες κάτι που κανένας άλλος δεν το βλέπει και στην πραγματικότητα ούτε καν το πλησιάζεις.

Δεν είμαι αυστηρός μαζί σου. Ας πούμε πως είμαι μία από τις ανάγκες που θα κάλυπτες με τα τέσσερα χιλιάρικα και έχω τσαντιστεί.

Την επόμενη φορά που θα φτάσεις στο 18, θυμήσου τον μεγάλο Αλεξανδρινό: "Κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι - τόσο που έκαμες μεγάλη δόξα".

> Ο Οδυσσέας Ιωάννου και οι 'Πρώτες Λέξεις' του, ακούγονται καθημερινά 18:00 - 20:00 στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88.6 στα FM.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι αρμόδια είναι η κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και είπε όχι σε συλλαλητήρια και φωνές, ενώ ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος

Άλλαξε άθλημα ο Ντάνος!

Ο νικητής του Survivor, Γιώργος Αγγελόπουλος (γνωστός και ως "Ντάνος"), είναι λάτρης των σπορ. Είναι δάσκαλος θαλάσσιου σκι, ενώ είπε να δοκιμάσει την τύχη του και σε ένα άλλο άθλημα, που δεν έχει σχέση με την θάλασσα...

 

Σε όλους αναλογεί ένα τέτοιο τηλεφώνημα

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Πώς σηκώνεις το τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα χωρίς να σου 'χει φύγει όλο το αίμα από τα χέρια; Πόσες σκέψεις προλαβαίνουν να περάσουν από το ναρκωμένο ακόμα μυαλό σου σε εκείνα τα άχρονα δευτερόλεπτα;

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.