ORIGINALS

Ρωτήσαμε 5 ταξιτζήδες ποιος ήταν ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός

Επιτέλους ένα exit poll που είναι πραγματικά αξιόπιστο.

Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες για να αντιληφθείς ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν αποτελούν ακριβώς τον ορισμό της επιτυχίας.

Κρίση, μνημόνια, ανεργία, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ, σκληρά μέτρα, γελοίες δηλώσεις, γκάφες και στο τιμόνι όλων αυτών, κάποιος πρωθυπουργός που συνήθως κατηγορεί τον προηγούμενο. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Στα 30 χρόνια που ζω σ’ αυτή τη χώρα, δεν θυμάμαι ούτε έναν πρωθυπουργό με καθολική αποδοχή απ’ την κοινωνία. Ακόμη κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος κάποτε γνώριζε λατρεία ροκ σταρ, σήμερα έχει μείνει από πολλούς στην ιστορία ως αυτός που ξεκίνησε την κατρακύλα της χώρας.

Ένα μεγάλο λιθαράκι στην κριτική και την γκρίνια, το έχουν βάλει σίγουρα οι αγαπημένοι μας ταξιτζήδες, αφού αν έχεις μπει σε ταξί περισσότερες από 3 φορές στη ζωή σου, σίγουρα θα έχεις εμπλακεί σε κάποια κουβέντα η οποία καταλήγει σε σκληρή κριτική προς τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Με την προοπτική των εκλογών να είναι πάντα στο προσκήνιο και τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται πυρά από παντού, ρωτήσαμε 5 ταξιτζήδες ποιος ήταν κατά τη γνώμη τους ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Κυρία Ελένη, κύριοι Χρήστο, Γιώργο, Γιάννη και Ανδρέα, το πολιτικό παρελθόν της χώρας βρίσκεται στο τιμόνι σας.

 

κύριος Χρήστος, ο οπαδός της αλήθειας

Ο Κώστας Καραμανλής, ο νεότερος. Είπε να κάνουμε πολλά και δεν κάναμε τίποτα. Είπε να κάνουμε περικοπές, να μαζέψουμε το δημόσιο, τον προϋπολογισμό και δεν δεχθήκαμε, σηκώθηκε κι έφυγε. Μας έδωσε ένα σήμα, αλλά εμείς το χαβά μας. Όλοι οι άλλοι είπαν ψέμματα κι ο Τσίπρας κι ο Παπανδρέου, άλλα είπαν κι άλλα έκαναν“.

 

κύριος Γιώργος, ο ‘έργα, όχι λόγια’

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο παλιός. Πήρε μια Ελλάδα που ήταν κατεστραμμένη και την έφτιαξε. Και τι δεν έκανε. Επί Καραμανλή φτιάχτηκε η Ακρόπολη και το Ηρώδειο, πριν ήταν παράγκες εκεί. Επί Καραμανλή η Σαντορίνη είδε τουρισμό μετά το σεισμό. Και πολλά άλλα“.

 

κυρία Ελένη, η σκληρή

Πολύ πιθανό να ήμουν αγέννητη, δεν μπορώ να απαντήσω κάτι. Όπως φάνηκε, όλοι τα τρώγανε και τον λογαριασμό τον έστειλαν μετά στο λαό, δυστυχώς. Η συγχωρεμένη η γιαγιά του άνδρα μου έλεγε ότι νοσταλγεί τη χούντα, έχουμε γυρίσει σε τέτοιες εποχές, έχουμε ξεφύγει”.

 

κύριος Γιάννης, ο τίμιος

Ο Κώστακης ο Καραμανλής, γιατί ήταν τεμπέλης. Όλοι οι άλλοι που ήταν εργασιομανείς χειρότεροι ήταν τελικά, τι καταλάβαμε;“.

 

κύριος Ανδρέας, ο ‘λεφτά δεν υπήρχαν’

Ο Κώστας Καραμανλής, ο νέος. Ήταν ο μόνος που είπε την αλήθεια, ότι λεφτά δεν υπάρχουν, μετά ήρθε ο Γιωργάκης και μας τα έκανε χάλια όλα και συνεχίζουν να είναι χάλια. Και δεν πρόκειται να φτιάξουν και ποτέ αν δεν γίνει μια ομαδική κυβέρνηση δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ απ’ το χρέος“.

Το Αποτέλεσμα: Μετρ του μάρκετινγκ ακόμη και σήμερα, ο Κώστας Καραμανλής επικράτησε με 3 στις 5 απαντήσεις. Όπως κατάλαβες πάντως, στις απαντήσεις ακούστηκε μόνο ένα επώνυμο. Αυτοδυναμία απ’ την πρώτη Κυριακή.