ENTERTAINMENT

Σώστε τα ροζ φλαμίνγκο, γιατί χανόμαστε

Βάζουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση των αγαπημένων πτηνών. Η εκστρατεία #saveaflamingo θα μάθει τον κόσμο να σέβεται.

Είναι καιρός τώρα που το timeline σε Instagram και Facebook έχει γίνει ροζ. Συγκεκριμένο ροζ, αυτό που ονομάζουν κάποιοι (κανένας) και ροζ φλαμινγκί. Η κατάσταση όμως είναι δεδομένη. Χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ροζ φλαμίνγκο γίνονται καθημερινά έρμαια των ορέξεων αδίστακτων instagramers οι οποίοι λαδώνονται με τα αντηλιακά τους, φορούν το πιο ποζέρικο γυαλί ηλίου που έχουν και αρχίζουν να πυροβολούν selfies με τα αξιαγάπητα αυτά πτηνά.

Κι οι ακόλουθοι; Αυτοί έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Σε εκείνους που λατρεύουν κάθε τι που αφορά τα ροζ φλαμίνγκο και ζητούν ολοένα και περισσότερα, σε κάθε πιθανή μορφή. Αλλά και στους άλλους, εκείνους που βαρέθηκαν να βλέπουν αυτή την εικόνα στα social και προτιμούν για τις βουτιές τους φουσκωτά κομμάτια πίτσα, τα κλασικά donuts, μπανάνες και ό,τι άλλο φουσκώνει. Για καλό της ανθρωπότητας όμως υπάρχει και μια άλλη ομάδα ανθρώπων, εκείνοι που σέβονται τα δικαιώματα των ροζ φλαμίνγκο, ξέρουν κάτι παραπάνω για εκείνα και την ιστορία τους και είναι εκεί για να τα προστατέψουν από την κακοποίηση.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Ελπίζω να έφτασες μέχρι το τέλος για να αντιληφθείς ότι αυτή η υπέροχη ενέργεια που ονομάζεται #saveaflamingo είναι μια πρωτοβουλία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, στο οποίο βρίσκονται * drumroll * ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΟΖ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ. Αυτά τα υπέροχα πτηνά αξίζουν όχι μόνο την αγάπη και την φροντίδα του κοινού αλλά αξίζουν με πάσα βεβαιότητα και την προσοχή σου. Για να μάθεις εσύ και ο υπόλοιπος κόσμος ποια είναι αυτά τα πτηνά, από που προέρχονται, με τι τρέφονται, πώς αναπαράγονται και άλλα πολλά θαυμαστά. Έτσι ώστε την επόμενη φορά που το δικό σου ή κάποιο άλλο παιδί δει ένα ροζ φλαμίνγκο να ξέρει κάποια πράγματα πιο σωστά από το ότι είναι ροζ, είναι φουσκωτό και μου το πήρε ο μπαμπάς μου γιατί έκλαιγα πολύ.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις με την εκστρατεία για τη διάσωση των ροζ φλαμίνγκο; Είναι πολύ απλό:

Βήμα 1: Βγάλε φωτογραφία ένα ροζ φουσκωτό φλαμίνγκο

Βήμα 2: Ανέβασέ τη με το hashtag #saveaflamingo

Βήμα 3: Πες στον κόσμος να επισκεφθεί τα πραγματικά ροζ φλαμίνγκο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Να, όπως κάναμε εμείς.

A post shared by Oneman.gr (@onemangr) on

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος που σέβεται τα ροζ φλαμίνγκο, πραγματικά και φουσκωτά. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε.