ORIGINALS

Με ποιον διάσημο θα πήγαινα διακοπές

Οι δημοσιογράφοι του Oneman επιλέγουν τις διασημότητες με τις οποίες θα περνούσαν μερικές ξέγνοιαστες ημέρες. Όχι, τους διάσημους δεν τους ρώτησε κανείς.

Φαντάζομαι ότι θα έχεις πλέον καταλάβει πως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του Oneman, δεν συμπαθούν ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Αυτό που θα έπρεπε επίσης να γνωρίζεις, είναι πως τον περισσότερο μας χρόνο την ώρα του φαγητού, τον καταναλώνουμε με υποθετικά σενάρια, τύπου “ποιος θα κέρδιζε αν παίζαμε όλοι σε ριάλιτι”.

Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων γέννησε για κάποιο λόγο την κουβέντα “με ποιον διάσημο θα ήθελες να πας διακοπές” και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών. Πριν προχωρήσουμε στις απαντήσεις, οφείλεις επίσης να ξέρεις ότι το παρόν ερώτημα αναστάτωσε ολόκληρη την εταιρεία και λίγο έλειψε το ερώτημα να γεννήσει έκτακτο μίτινγκ, καυγάδες και αλλαγές καλοκαιρινών πλάνων.

Αλλά τα εν οίκω μη εν δήμω.

Με τον DiCaprio o Πάνος Κοκκίνης

Γιατί πάντοτε, όπου πηγαίνει, τα κουνελάκια του αγρού και της Victoria’s Secret, μοιάζει να μαζεύονται γύρω του. Σαν να έχει μαγνήτη το παλικάρι πάνω του. Επίσης γιατί όποτε δεν είναι πάνω σε κάποιο -φουλαρισμένο με μοντέλα- γιοτ, κάπου στη Γαλλική Ριβιέρα, είτε κάνει γυρίσματα σε κάτι που έχει ενδιαφέρον είτε κάνει βόλτες στα έγκατα της Αφρικής ή τις εσχατιές της Αρκτικής προκειμένου να μας ενημερώσει/ βοηθήσει τον κόσμο. Δεν βάζει κώλο κάτω. Πως να το κάνουμε, το να είναι μέρος του entourage του, μοιάζει να έχει πολύ ενδιαφέρον.

Με τον Ουίλ Φέρελ ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ξεκάθαρα. Νομίζω ότι για πολλά τέτοια ερωτήματα η απάντηση μου θα ήταν Ουίλ Φέρελ. Δεν τον ξέρω προσωπικά (προφανώς), αλλά μου βγάζει πολύ ότι είναι έτσι όπως τον βλέπουμε στα σόου και στην πραγματική ζωή. Χαβαλές ωραίος. Ούτε χάχας, ούτε τίποτα. Βάζω στοίχημα ότι κάθε μέρα μαζί του θα ήταν ένα φλερτ με αλλαγή συκωτιού από τα γέλια. Μην βιαστείς να τον κρίνεις από τις ταινίες σου, αν και δεν θα ηταν απαραίτητα κακό να τον κρίνεις για αριστουργήματα όπως το “Anchorman” ή το “Blades of Glory”, ή “Old-school”. Αυθεντικό, πηχτό χαβαλετζίδικο γλυκόπικρο χιούμορ, όπως αυτό του East Bound & Down, ή του “Between Two Ferns” με τον Ζακ Γαλυφιανάκη, στα οποία ειχε παίξει το ρόλο του παραγωγού. Δείγμα του τι θεωρεί αστείο. Εκεί, όμως, που πραγματικά θα μπεις στο νόημα είναι στα σκετς του Saturday Night Live και το “Celebrity Jeoopardy“, στους ευχαριστήριους λόγους που βγάζει (στα βραβεία του GQ προσποιήθηκε ότι έκανε κοκαΐνη και κορόιδευε τον Ζοσέ Μουρίνιο… ΔΕΣ ΤΟ), όταν παίζει ντραμς με τον σωσία του Τσαντ Σμιθ των Red Hot Chili Peppers ή κάνει ότι του κατέβει πάνω στη σκηνή. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου βγάζει έντονα όλο αυτό. Μπορεί για παράδειγμα ο Louis CK να είναι πιο αστείος. Αλλά είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις πραγματικά καλά με τον Louis CK. Τι σόι διακοπές θα κάνουν δύο θλιβεροί τύποι που μισούν τους ανθρώπους; Ο Φέρελ, όμως, θα απογειώσει τη φάση. Φαντάσου δηλαδή να κάνεις ΑΥΤΟ σε μια παραλία:

Με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Τις προάλλες μπήκαμε μαζί σ’ ένα ταξί κι ο οδηγός τον αναγνώρισε και του έπιασε κουβέντα για το μπάσκετ. Οπότε ναι, αυτό για μένα είναι ο ορισμός του διάσημου. Το λύσαμε αυτό. Θα πήγαινα λοιπόν διακοπές με τον Στεφ γιατί είναι ο ορισμός της χαλαρότητας. Δεν θα αγχωνόμασταν για τίποτα, θα σχολιάζαμε τους πάντες, θα κάναμε λογοπαίγνια με τα ονόματα των φαγητών και το βράδυ θα πιάναμε φιλοσοφικές κουβέντες για την ευτυχία και το που πρέπει να πάει η γραμμή του τριπόντου. Στα συν ότι έχει και δικό του εξοχικό οπότε γίναμε.

Με τον Louis C.K. ο Χρήστος Χατζηιωάννου

 

Προς στιγμήν πήγα να απαντήσω με τον John Oliver αλλά νιώθω ότι θα με εκνεύριζε μετά από κάποιο σημείο γιατί πολύ απλά θα τον εκνεύριζαν τα πάντα στη ζωή γύρω του. Και τον Louie θα τον εκνεύριζαν όλα αλλά θα περνούσα φανταστικά με τις αντιδράσεις του, θα περνούσα υπέροχα με την σαπίλα που θα τον έπιανε απέναντι σε κάθε τι στην παραλία, στο φαγητό, στο bar. Είναι αυτή η βαθιά θλίψη και μελαγχολία που θα απολάμβανα πάρα πολύ να ζήσω από κοντά, αυτός ο ατελείωτος βούρκος σκέψεων και υπέροχων αστείων που θα εκσφενδονίζονταν. Αλήθεια, δεν με νοιάζει αν θα ήταν αστείος ή όχι από κοντά. Με αυτόν τον σαπιοκοιλιά θέλω να πάω διακοπές ακόμα κι αν αποφάσιζε να περάσει όλες τις μέρες ξεφτυλίζοντας εμένα με αστεία.

Με τον Idris Elba ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

 

Ήμουν ανάμεσα στον Elba και την Ariana Grande αλλά ας μείνουμε για την ώρα στον Υπερβολικά Κουλ Για Να Γίνει James Bond φίλο μας από την Αγγλία. Καταρχάς ο Elba είναι η επιτομή του κουλ αλλά όχι με αυτό τον ’90s, ξανθός-με-μοντέλα τρόπο, είναι κανονικά κουλ. Το είδος του κουλ που σημαίνει ότι μπορείτε να πείτε για τον καιρό του στο ‘Wire’ και για τα περάσματά του από τη Marvel, μέχρι και να πεταχτεί στα decks να βάλει μουσική για να χορεύει ο κόσμος ως το πρωί, και μετά να συμβεί μπραντς όπου υποθέτω θα μοιάζει natural fit φορώντας κάτι τέτοιο. Ένας συμπρωταγωνιστής του στο ‘Luther’ μου είχε πει πως απαιτούσε σε μια σκηνή μάχης να φάει κανονική γροθιά, το οποίο είναι από εκείνα τα trivia που για κάποιο ακατανόητο λόγο πάντα μας γοητεύουν σε έναν διάσημο. Κι επίσης, πώς να το πω, είναι ο Idris Elba. Παίρνεις όλα τα θετικά του να βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον κουλ διάσημο, χωρίς τα αρνητικά του να είναι ξερωγώ ο Clooney ή η Madonna. Κρίμα που όλη αυτή η φανταστική μας φιλία θα μείνει απλά μια φαντασία, επειδή δεν πάω διακοπές.

Με τον Ringo Starr ο Θέμης Καίσαρης

We’d like to be under the sea, in an octopus’ garden in the
shade.

Σκάφος και ένα ωραίο τουρ στα νησιά του Αιγαίου. Και τίποτα
Σαρδηνίες και Σεν Τροπέ να ήθελε ο Ρίνγκο, δεν θα είχα πρόβλημα, μέσα. Είναι ο Ρίνγκο και είναι Σταρ. Ο πιο κουλ τύπος εκεί έξω,
στα 76, άνετος, χαλαρός. Βουτιές, ησυχία και κάποιες κουβέντες.

Αν δεν έχει όρεξη, λίγα λόγια και καλά. Αν έχει όρεξη και
πιούμε, κουβέντα μέχρι το πρωί. Αν έχει τρομερή όρεξη, που ξέρεις, μπορεί να
μάθεις τα μεγαλύτερα μυστικά της μεγαλύτερης μπάντας, να βρεθείς να ακούς
δίσκους και να τους σχολιάζει τραγούδι με το τραγούδι.

Δεν μιλάς, ακούς. Δεν έχεις άποψη, έχεις μόνο ερωτήσεις.

Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τον Δημητρόπουλο “ο Ringo Starr
είναι μια παράξενη θεότητα από κάποιον παράλληλο κόσμο όπου λατρεύονται τα
καρτούν σαν είδωλα και οι παραισθησιογόνες ουσίες είναι το νέκταρ των
θεών”.

Μαζεύεις ατάκες και ιστορίες για μια ολόκληρη ζωή απ’αυτόν
που μέχρι τα τριάντα είχε ζήσει 4-5 ζωές, ακουμπάς τον παράλληλο κόσμο.

Και το ένα βράδυ που πάτε βόλτα στα μπαρ του νησιού μεθάς
και τον ρωτάς “what would you do if I sang out of tune?

Με την Έλεν ντε Τζένερις η Έρρικα Ρούσσου

Στην αρχή σκέφτηκα Μπιλ Μάρεϊ, αλλά φοβήθηκα ότι μαζί του, θα χαθώ στη μετάφραση (#κακό). Έπειτα, μου ήρθε ο Χαβιέ Μπαρδέμ στο μυαλό, αλλά όπως είπε και ο Κωνσταντίνος, δεν διαλέγουμε γκόμενο σε αυτό το κοινό. Κατέληξα στην Έλεν ντε Τζένερις γιατί πραγματικά είναι μία από τις λίγες γυναίκες που πιστεύω ότι αν πηγαίναμε κάπου μαζί, στα Κουφονήσια για παράδειγμα (είμαι ώρες ώρες τόσο προβλέψιμη) θα περνούσαμε απλά φανταστικά. Σίγουρα, θα είχαμε πολλά να σχολιάσουμε και ακόμα περισσότερα να γίνουμε ρεζίλι και να μας κοιτάει ο κόσμος περίεργα. Εννοείται θα έπαιρνα μαζί κουλούρα, εννοείται θα έκανε ότι δεν με ξέρει. Μα, τι ωραία που θα περνάγαμε.

 

Με τον Γιάννη Φιλέρη ο Θανάσης Κρεκούκιας

Είναι διάσημος ο κύριος Ιάννης και οι διακοπές μαζί του, είναι σίγουρα ένα από τα απωθημένα μου. Θάλασσα ή βουνό, ουδόλως με απασχολεί. Το τρίπτυχο έτσι κι αλλιώς θα είναι ρέκλα, μάσες και χαβαλές. Αν δε, καταφέρω να τον ποτίσω και κανένα ρουκουνάκι, καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει. Νομίζω πως όπου και να πάμε, θα μας κρεμάσουν κουδούνια. Αλλά δεν θα τους χαλάσει, καλά θα περάσουν αυτοί, ακόμα καλύτερα εμείς. Και θα γράψουμε και έκθεση, πώς ήταν οι διακοπές μας. Λιτές φυσικά, αφού το μόνο που θα χρειαστούμε, θα είναι δυο σεζλόνγκ και δυο τσουγκράνες. Και έναν γερανό για να μας πηγαινοφέρνει στις ταβέρνες της περιοχής. Και πολλές πέτρες για να ρίχνουμε σε όποιον μας ενοχλεί. Και δυο βιβλία, ότι σε κουλτούρα, για το ξεκάρφωμα. Και μη μου τους κύκλους τάραττε. Και της ψ….. τα συντρίμμια δε φοβούνται λαχτάρες. Καλές διακοπές!

Με τον Louis CK (και) η Μαριλού Ρεπαπή

Αφού πρώτον δεν είμαι 24χρονο μοντέλο και δεύτερον, τον πήρε ο Κοκκίνης, δεν θα πάω διακοπές με τον Ντι Κάπριο. Παρά το ότι θεωρώ ότι θα με ερωτευόταν και θα γινόμουν η Αμάλ Αλαμουντίν του και Κοκκίνη, μου στέρησες μια ρομαντική ιστορία. Οπότε, ας δείξω ποια είμαι στην πραγματικότητα με την επιλογή μου. Θα πάρω αυτόν που απέρριψε ο Τριαντάφυλλος, ευτυχώς. Θα πήγαινα διακοπές με τον Louis CK.  Ούτως ή άλλως, δεν είμαι ο άνθρωπος που γνωρίζει κάποιον αστείο και περιμένει ότι όλη του η ζωή είναι ένα stand up act. Θα πήγαινα γιατί θεωρώ ότι μισούμε τα ίδια πράγματα: Την ανθρωπότητα και τη θετική ενέργεια. Και θα τον έφερνα εδώ στην Ελλάδα, κυρίως για τα αρνιά και τα γουρουνόπουλα, με μπόνους το ότι δεν υπάρχει πιο ιδανικό -δυτικό έστω- μέρος να κάνει διακοπές ο Louis CK. Ο ελάχιστος κόσμος που τον ξέρει εδώ είναι και αυτός που ποτέ δεν θα έρθει να του μιλήσει. Και ναι, κοτζάμ Louis CK θα πέρναγε απαρατήρητος μπροστά στο “φλογερό λουκ της Κατερίνας Καινούργιου” δυο ξαπλώστρες πιο πέρα. Στην παραλία, θα πηγαίναμε μόνο επειδή έχει από πάνω ταβέρνα στην οποία ταβέρνα πριν πάμε θα καταλήγαμε κάτω από μία ομπρέλα γκρινιάζοντας για τη ζέστη και τις τριγύρω οικογένειες, δεν θα κάναμε ποτέ ηλιοθεραπεία, δεν θα μπαίναμε ποτέ στη θάλασσα και όταν φτάναμε (το πολύ μισή ώρα μετά) στην ταβέρνα, θα τρώγαμε σαν να μην υπάρχει αύριο χωρίς κανείς να ξενερώσει τη φάση μιλώντας για κιλά. Θα κάναμε τρίωρες σιέστες και μετά θα έκανε για ώρες ο καθένας το δικό του αραλίκι (βιβλίο, λάπτοπ, candy crush, σίγουρα όχι Pokemon γιατί πρέπει να κουνηθούμε), χωρίς κανείς να παρεξηγηθεί. Αργά το βράδυ θα ξαναβλέπαμε το Seinfeld από την αρχή, θα κοροϊδεύαμε ανθρωπότυπους, θα πίναμε τα πάντα στο μπαλκόνι του δωματίου και θα ρίχναμε κέρμα για το ποιος θα αναγκαστεί να σηκωθεί να ανοίξει στο room service. Δεν θα βγαίναμε ποτέ. Αν είχαμε φίλους/γνωστούς εκεί, θα λέγαμε τεράστια και εμφανή ψέμματα για να τους αποφύγουμε, από ξαφνικές γαστρεντερίτιδες και τσιμπήματα τσούχτρας μέχρι επείγουσες μεταφορές με ελικόπτερα σε διπλανά νοσοκομεία. Θα ήταν οι πιο ειλικρινείς διακοπές της ζωής μου.

Mε την Reese Witherspoon η  Δώρα Τσαμπάζη

 

Γιατί είναι το πιο γαμάτο τυπάκι του Hollywood. Είναι υπερτέλεια, αστεία, δεν είναι παθιασμένη με την εικόνα της, τσαλακώνεται και γενικά δεν σου δίνει την αίσθηση του ψώνιου. Μπορεί η επιλογή μου να βασίζεται αρκετά στον ρόλο της “Η εκδίκηση της ξανθιάς” όπου ήταν ένα κινούμενο ροζ τρολ που απλώς δεν γινόταν να μη λατρέψεις, ωστόσο μετά από χρόνια που την παρακολουθώ στα social media, νομίζω ότι δεν απέχει πολύ από την αστεία εικόνα της ξανθιάς. Ναι θα ήθελα σίγουρα να κάνω διακοπές μαζί της. Το αποφάσισα τη μέρα που την είδα να ανεβάζει αυτή τη φωτογραφία. Όλες τουρλώνουν τα οπίσθια τους και ποζάρουν σέξυ. Η Reese όμως φόρεσε την μάσκα της και τον αναπνευστήρα της καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με αυτόν τον τρόπο. Και γι’ αυτό θέλω την Reese για διακοπές μαζί μου.

Με την Emma Watson, η Μαρίνα Καρπόζηλου

Ok, μπορεί κάποια στιγμή ούτε ο Ρον να μην άντεξε την παρέα της Ερμιόνης σε εκείνη την ατελείωτη αναζήτηση των Πεμπτουσιαστών, η Emma Watson όμως αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια πως είναι πολλά περισσότερα από το αγαπημένο κορίτσι της J.K. Rowling. Πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών προσανατολισμένη στα δικαιώματα των γυναικών, με κοινωνική δράση απέναντι στην ανισότητα και σαφή θέση απέναντι σε πολιτικά ζητήματα και το προσφυγικό, σίγουρα δεν θα ξεμείνουμε από θέματα συζήτησης καθώς θα περιμένουμε τις τηγανητές πατάτες με τζατζίκι. Ίσως να μην είναι η πιο fun παρέα, αλλά ας το παραδεχτούμε, ούτε εγώ είμαι. Και ποιος ξέρει, μπορεί αυτόν τον Σεπτέμβρη να έρθει επιτέλους και το γράμμα από το Hogwarts.

Με τη Rihanna, η Ιωσηφίνα Γριβέα

 

Ήμουν μεταξύ της θεάς και του Shia LaBeouf, να ξέρετε. Πολύ δυνατή επιλογή η δεύτερή μου σύμφωνα με τον Αμπατζή κι έχω και μία εμμονική περιέργεια να δω αν μία κοινή, έστω και διακοπών, καθημερινότητα με τον LaBeouf είναι κάτι μεταξύ performance art, και-καλά-ψαγμένους ενθαρρυντικούς λόγους από την Κόλαση και κλάματα μπροστά στον καθρέφτη όπως την έχω φανταστεί, αλλά όλο αυτό μου ακούγεται ούτως ή άλλως σαν ικανοποιητικό τριήμερο και όχι κανονικές διακοπές, οπότε θα πάω με κάτι πιο ασφαλές. Η Rihanna κάνει πολύ συχνά ποστ στα social media της όταν πηγαίνει διακοπές, οπότε ξέρω τι να περιμένω. Μπάνια με σκάφος, εξωτικό stop στo Barbados, χαλαρές έξοδοι γιατί λέει έχει βαρεθεί το clubbing (εκτός από τα strip clubs) κι εγώ δεν είμαι για σπρωξίδια, και κάτι κουλά after στα καπάκια από αυτά που δε θες να πεις ότι τα έχεις ζήσει πάνω από μία φορά στη ζωή σου. Θέλω να την τσιμπήσω για να δω αν είναι αληθινή επίσης, αυτό είναι το βασικότερο επιχείρημά μου μόλις αποφάσισα.

Με τον Τριαντάφυλλο, ο Γρηγόρης Μπάτης

 

Δύο πόρτες έχει η ζωή. Η μια σε πάει στην αλήθεια που δυσκολεύεσαι να δεις, να παραδεχθείς, να αντιμετωπίσεις και η άλλη σε βγάζει στον εύκολο δρόμο. Δεν θα πάμε με τα εύκολα, γιατί τούτη εδώ η ώρα, είναι η ώρα που παραδεχομάστε την αλήθεια και πετάμε τις μάσκες στα σκουπίδια. Και σίγουρα σου έχει συμβεί και εσένα να κράζεις, να κράζεις, να κράζεις, αλλά κατά βάθος να θαυμάζεις, που λέει και το σποτάκι. Δεν υπάρχει λοιπόν πιο άγια ώρα απ’ αυτή που απλώνεις την αλήθεια μπροστά σου και ξελαφρώνεις. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν, που θα παραδεχθώ πως θα ήθελα να πάω διακοπές με τον Τριαντάφυλλο. Αυτόν που έβλεπε κάτι όνειρα και ξυπνούσε, αυτόν που έσπαγε τα ρολόγια, αυτόν που ζητούσε να μην τον τρυπάμε, αυτόν που έκανε επιτυχίες, αλλά εμείς κάναμε ότι τον αντιπαθούσαμε. Άλλον Τριαντάφυλλο διάσημο άλλωστε, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

Με τον Ryan Gosling η Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Όσο εσείς είστε βουτηγμένοι στο coolness με τους φανταστικούς μελλοντικούς κολλητούς-ες σας, κάνοντας παραπολυέξυπνες και παραπολυαστείες συζητήσεις με #diplis #triplis #tetraplis ανάγνωσης ατάκες, επιτρέψτε μου εγώ να πάω να κλειστώ σε ένα κλιματιζόμενο ενοικιαζόμενο με τον “Είσαι σαν φωτοσοπαρισμένος” (οπως αναφώνησε η Emma Stone όταν τον είδε χωρίς μπλούζα στο Crazy Stupid Love). Είστε του πνεύματος, σας καταλαβαίνω, αλλά καταλάβετε και εσείς εμένα. Είμαι μάνα. Όλη μέρα αλλάζω πάνες και ρωτάω “πώς κανει η γατούλα”. Οπότε ναι, τώρα που μου  εμφανίζεται αυτη η σπάνια ευκαιρία να συνθέσω τις ιδανικές μου διακοπές, βγαλμένες από τη σφαίρα του φανταστικού, εκεί που δεν υπάρχουν κανόνες, προϋποθέσεις, μωρά και σύζυγοι, τυλίξτε μου έναν Ryan, θα τον πάρω πακέτο. Και επειδή δική μου είναι η φαντασίωση, ό,τι θέλω κάνω, παρακαλώ το πρωί να μου φέρει καφέ, ζεστό κρουασάν από τον φούρνο και μόλις ανοίξω τα μάτια μου να μου χαμογελάσει και να μου πει: “hey girl”.