ORIGINALS

Τι δώρα να πάρεις στις γυναίκες της ζωής σου

Διανύουμε μέρες που οι γυναίκες έχουν αυξημένες προσδοκίες από εμάς. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με τα σωστά δώρα. Οι συντάκτες του ΟΝΕΜΑΝ διαλέγουν.

Βάλαμε έναν άνθρωπό μας να δουλέψει κοσμηματοπώλης. Βάλαμε τον ίδιο να γράψει για την απέραντη και διαχρονική δυσκολία του να διαλέγεις κόσμημα για το κορίτσι σου. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουν θέση περισσότεροι συντάκτες του ΟΝΕΜΑΝ.

Δύσκολο ξεδύσκολο, αυτά είναι τα δώρα που θα παίρναμε στις γυναίκες της ζωής μας. Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη αυτές τις γιορτές.

Custom βραχιόλι ο Ηλίας Αναστασιάδης

Να το ξαναπώ. Η εμπειρία μου ως άρχοντας των βραχιολιών με βοήθησε να δω αλλιώς τη ζωή και την επιλογή ενός κοσμήματος για δώρο. Ακόμη και σε αυτό το κοινό, θα απαντούσα λίγο διεκπεραιωτικά, τύπου δε βαριέσαι, θα διάλεγα το τάδε. Το γεγονός ότι ένα βραχιόλι είναι custom τα αλλάζει όλα. Η παραλήπτης του δώρου μπορεί να το διαμορφώνει για χρόνια κάνοντάς το ακόμη πιο συμβατό με την ταυτότητα και τα γούστα της. Με κάποιον τρόπο λοιπόν, το custom βραχιόλι είναι ζωντανό. Ναι, ακόμη κι όταν χωρίσετε, θα μπορεί να το φτιάξει με τρόπο που να μην της θυμίζει εσένα. Έτσι είναι τα σωστά δώρα. Προσαρμόζονται τέλεια στις καταστάσεις και δεν φοβούνται το πέρασμα του χρόνου. Βραχιόλι υπεράνω χωρισμού λοιπόν.

Στο δαχτυλίδι ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα αγόρια για τον Χρήστο Χατζηιωάννου

Μπορούν όλοι να πάρουν ένα βραχιόλι. Ειδικά όταν είναι custom και μπορεί μετά εκείνη με το δικό της γούστο να το συμπληρώσει και να το απογειώσει. Τα σκουλαρίκια δεν μου λένε και τόσα πολλά και για το θέμα κολιέ είμαι της λιτής σχολής. Αλλά. Όταν φτάνουμε στο θέμα δαχτυλίδι, αν κερδίσεις, θα είσαι αιώνιος παγκόσμιος πρωταθλητής. Γιατί θα έχεις κάνει αυτό που δεν κατάφερε κανένας άλλος. Να παίξει τη δύσκολη πίστα. Με το δαχτυλίδι βλέπεις υπάρχει το κλασικό κόμπλεξ του Έλληνα που έχει συνδέσει το δαχτυλίδι με το γάμο. Κι έτσι όλες οι γυναίκες αγοράζουν τα δαχτυλίδια τους μόνες τους γιατί το αγόρι τους είναι λίγο κότα και δεν τολμά να βρει ένα δαχτυλίδι για εκείνη. Κάνε εσύ τη διαφορά. Παρατήρησε λίγο τι φορά στα χέρια της και βρες εκείνη την επιλογή που θα την κάνει να σε κρατήσει μια για πάντα στο χέρι της.

Ένα λιτό περιδέραιο ο Στέλιος Αρτεμάκης

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο σε μια γυναίκα από το λαιμό της. Και θεωρητικά δεν χρειάζεται στολίδια αλλά έαν διακριτικό κολιέ είναι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές. Απλά πράγματα. Λιτά. Δεν θες να κλέψεις την ομορφιά του λαιμού της. Θες απλά αν την αναδείξεις”. Μα καλά σε ποιον τα λέω αυτά; Ποιον παώ να κοροϊδέψω; Για χρόνια αρνιόμουν ιδεολόγικα να πάρω κοσμήματα σε μια γυναίκα. Το θεωρούσα γκλαμουριά. Το θεωρούσα έξω από τα δικά μου αισθητικά κριτήρια. Το φάντασμα του Γιάγκου του Δράκου κυκλοφορούσε κάπου εκεί. Και παραμένει. Αλλά με τον καιρό κατάλαβα ότι οι γυναίκες είναι γυναίκες. Όλες οι γυναίκες. Ότι “θεό” και να “δοξάζουν” χαίρονται με το δώρο που θα τους κάνεις, σημαίνει πολλά γι’ αυτές. Και επειδή έχω μια γυναίκα τώρα που σημαίνει πολλά για μένα θα της κάνω δώρο αυτό το περιδέραιο.

Ένα κρεμαστό με τετράφυλλο τριφύλλι ο Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Εγώ με τα κοσμήματα καμία σχέση. Δύο εντελώς άγνωστοι. Αυτό όμως που μου έχει μάθει η ζωή είναι ότι όλες οι γυναίκες ανατριχιάζουν στην θέα ενός δαχτυλιδιού. Μερικές κλαίνε κιόλας. Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα. Το να πλησιάζεις μια γυναίκα, να πιάνεις το χέρι της, να ΜΗΝ γονατίζεις και να της βάζεις το δαχτυλίδι στο χέρι, φαντάζομαι πρέπει να προκαλεί στα θηλυκά συναισθήματα εφάμιλλα με αυτά που μου προκαλεί το γκολ του Βαζέχα μέσα στο Άμστερνταμ. Δεν είμαι ισοπεδωτικός. Όποτε βλέπω αυτό το γκολ ανατριχιάζω. Δεν παίρνω πίσω όσα είπα για το δαχτυλίδι, αλλά θα διαλέξω αυτό το τετράφυλλο τριφύλλι για ένα κρεμαστό. Για να εκτιμηθεί.

Κολιέ-κορώνα ο Πάνος Κοκκίνης

Την έχω κορώνα στο κεφάλι μου εδώ και 10 χρόνια. Και σίγουρα δεν μου αξίζει μια γυναίκα σαν και αυτή. Ευτυχώς δηλαδή που κάποτε ‘τυφλώθηκε’ και με πήρε. Ευτυχώς και πάλι που τώρα, ένεκα κόρης, δεν της πάει καρδιά να με σουτάρει. Όπως, μεταξύ μας, και θα έπρεπε. Το συγκεκριμένο κολιέ είναι απλά μια υπενθύμιση ότι την έχω πάντοτε στο μυαλό μου. Αν και με προβληματίζει το μέγεθος της κορώνας. Ειδικά αν κάποια στιγμή κάνω κάτι ιδιαιτέρως χοντρό και την δω να μου έρχεται κατακέφαλα. Δεν πειράζει. Τουλάχιστον το καρούμπαλο θα έχει ενδιαφέρον σχήμα.