ORIGINALS

Το πιο κρίσιμο ‘ματς’ που κέρδισα τη χρονιά που πέρασε

Ένας τίμιος προσωπικός απολογισμός του 2017.

Το πρωτάθλημα του 2017 τελείωσε. Τίποτα δεν κρίθηκε, προφανώς, γιατί το πρωτάθλημα του 2018 είναι μπροστά σου, φρέσκο, ζωηρό και ολοκαίνουριο για να το κατακτήσεις, αλλά αυτές οι μέρες σου δίνουν μια καλή ευκαιρία για να κοιτάξεις πίσω και να κάνεις τον απολογισμό σου.

Ως καλός μπούσουλας για έναν ειλικρινή απολογισμό μπορούν να σταθούν τρεις παιδικά απλές ερωτήσεις: Ήσουν καλό παιδί τη χρονιά που πέρασε; Έκανες κάποιον άνθρωπο χαρούμενο; Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που πέτυχες; Οι δύο πρώτες απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις αν έγινες λίγο καλύτερος άνθρωπος τους προηγούμενους μήνες, η τρίτη ίσως σου δώσει μια εικόνα για το πόσο καλύτερος έγινες. Και οι τρεις θα σε βοηθήσουν να θέσεις τους βασικούς σου στόχους για τους επόμενους μήνες. Γιατί, στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνεσαι καλύτερος: να θέτεις στόχους και να τους κυνηγάς.

Με αφορμή αυτήν τη διαπίστωση, εμείς δώσαμε τις δικές μας απαντήσεις στην τρίτη ερώτηση. Έτσι, για να μετρηθούμε, αλλά και για να θέσουμε από τώρα τους επόμενους στόχους μας. Εν συντομία, και πριν διαβάσεις τα κατορθώματά μας, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πήραμε πρωτάθλημα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι γιατί παίξαμε τίμια, ιδρώσαμε τις φανέλες μας και το παλέψαμε μέχρι τέλους. Για να το θέσουμε διαφορετικά: δεν γίναμε Αντετονκούμπο, αλλά δουλέψαμε και πεισμώσαμε σαν Αντετονκούμπο. Ας πούμε ότι σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και είμαστε έτοιμοι να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα με το κεφάλι ψηλά. Και με τα μάτια πάντα στο στόχο, όπως πρέπει και όπως σωστά μας προτρέπει το STR8 με τη νέα του καμπάνια.

 

Ας πούμε, επίσης, ότι επειδή ήμασταν όντως καλά παιδιά τη χρονιά που πέρασε, ίσως έχουμε την ευκαιρία μας να δούμε τον Γιάννη Αντετονκούμπο από κοντά. Κι εσύ θα την έχεις, αρκεί να αναζητήσεις στα supers markets και στις αλυσίδες καλλυντικών τα σετ δώρου STR8. Κάθε σετ περιέχει έναν κωδικό. Καταχωρώντας τον στο Str8myway.com μπαίνεις στην κλήρωση και ίσως είσαι ο τυχερός που θα βρεθεί στις κερκίδες και θα ζήσει από κοντά τον παλμό και την ένταση ενός αγώνα NBA.

Επτά κιλά κάτω ο Πάνος Κοκκίνης

Είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που πρέπει να χάσω. Αλλά είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ όντως και όχι απλώς στα λόγια για να σταματήσει να με πρήζει η γυναίκα μου. Ο στόχος δεν είναι, φυσικά, να γίνω Ντάνος. Ούτε να πάω στο επόμενο Survivor. Ο στόχος είναι να κερδίσω λίγα παραπάνω χρόνια με την κόρη μου και να μην την αφήσω πρόωρα ορφανή. Κυρίως επειδή, λόγω της εμπειρίας μου στα αντρικά περιοδικά, ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει (συνήθως) στα κορίτσια που μεγαλώνουν χωρίς πατρική παρουσία. Ας πούμε ότι έχουν μια τάση να βγάζουν τα ρούχα τους πιο εύκολα. Λογικά, θα αποτύχω. Μπροστά στην πρώτη μακαρονάδα με κιμά που μου ‘κουνήσει την ουρά’ της, θα λιγοψυχήσω και θα ενδώσω. Αλλά, για την ώρα, κοιτάζω μόνο μπροστά.

Ολοκλήρωσε τη διπλωματική του ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Ήταν δύσκολη χρονιά το 2017. Κυρίως γιατί εκτός της δουλειάς, έπρεπε παράλληλα να ολοκληρώσω τη διπλωματική εργασία που απαιτούσε το μεταπτυχιακό μου. Υπήρξαν στιγμές που πίστεψα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, την περίοδο που όλοι έβγαιναν και έπρεπε να μείνω μέσα να συνεχίσω, με είχε πάρει λίγο από κάτω. Πέρασε σαν σκέψη από το μυαλό να το παρατήσω, αλλά από την άλλη θα πήγαινε χαμένος ο κόπος δύο ετών. Δεν το έβαλα κάτω. Διάβασα βιβλία, ταλαιπώρησα τα μάτια μου μπροστά στον υπολογιστή για να γραφτούν οι χιλιάδες λέξεις, ώσπου τελικά τα κατάφερα και την παρέδωσα τον Σεπτέμβρη, οπότε έκλεισε κι αυτός ο κύκλος. Πίστη στον εαυτό σου και σκληρή δουλειά χρειάζεται. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όσο κι αν δείχνει έτσι.

Για το 2018, που ευελπιστώ να είναι λιγότερο πιεστικό και δύσκολο, ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Ο πρώτος στόχος λοιπόν είναι να δω λίγο περισσότερο τα άτομα που δεν είχα το χρόνο να δω την χρονιά που πέρασε.

Ξεκαθάρισε επιτέλους την αποθήκη ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Ναι εντάξει, δεν είναι ούτε απώλεια βάρους, ούτε πτυχίο, ούτε κάποιο σπουδαίο επίτευγμα. Όμως η ανακούφιση που ένιωσα ήταν αντίστοιχη με το να παίρνω ένα μεταπτυχιακό ακόμα. Τα άχρηστα κουτιά, γεμάτα με ακόμη πιο άχρηστα πράγματα, τα ρούχα που είχα χρόνια να φορέσω, οι σακούλες που δεν ήξερα καν πλέον το περιεχόμενό τους, είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται, φτιάχνοντας τη δική τους κλίκα μέσα στο σπίτι. Και κάθε φορά που έλεγα ότι θα επιχειρήσω το μεγάλο ξεκαθάρισμα, κάτι συνέβαινε και ένα ρακούν με εμπόδιζε απ’ το να το ολοκληρώσω. Φέτος όμως, το πήρα απόφαση, βρήκα τις δυνάμεις και το χρόνο και το έπραξα: πέταξα όσα δεν ήθελα, χάρισα όσα μπορούσα και επιτέλους η αποθήκη είναι καθαρή, έτοιμη να υποδεχτεί νέες σακούλες. Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον μελλοντικό Κωνσταντίνο.

Έγραψε κείμενα για παράσταση ο Κώστας Μανιάτης

Όσα χρόνια έχω πληκτρολόγιο ό, τι γράφω είναι κείμενα, tweets και status, οπότε καταλαβαίνεις ότι όταν με πήρε τηλέφωνο ο Φοίβος Δεληβοριάς ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και μου ζήτησε να γράψω κείμενα για την παράσταση που ετοίμαζε, συνέβησαν δύο πράγματα: τρομοκρατήθηκα και χάρηκα ελεεινά. Η χαρά μεγάλωσε και καπέλωσε τον εσωτερικό φόβο, όταν περνώντας οι βδομάδες είδα ότι ο κόσμος στην ‘Ταράτσα του Φοίβου’ ψιλογελούσε με τις κρυάδες μου και ότι και οι συντελεστές έμεναν ευχαριστημένοι. Να το πω απλά, όσο περνούσε ο καιρός και δεν μου λέγανε ‘σήκω φύγε όπως είσαι, άμπαλε”, χαλάρωνα. Τεράστια εμπειρία, εντελώς άλλο πράγμα να γράφεις κάτι το οποίο πρόκειται να ‘παιχτεί’ από καλλιτέχνες και όχι να διαβαστεί και πλέον ΚΑΙ αυτό το ψώνιο μπήκε μέσα μου. Καλορίζικο.

Έκανε περισσότερα ταξίδια από όσα είχε κάνει στην υπόλοιπη ζωή του ο Γιώργος Μυλωνάς

Ο πατέρας μου εργαζόταν ως ναυτικός και η μητέρα μου μπάρκαρε μαζί του τα πρώτα χρόνια του γάμου τους. Επομένως, το γεγονός πως μου αρέσουν τα ταξίδια είναι γονιδιακό. Αν και μέχρι τα 25 είχα ταξιδέψει αρκετά για την ηλικία μου, για λόγους υγείας, αλλά και οικονομικούς, τα τελευταία χρόνια δεν είχα βγει εκτός Ελλάδας. Το 2017 τα πράγματα βελτιώθηκαν στους δύο προαναφερθέντες τομείς και έκανα ρεκόρ προσωπικών ταξιδιών εντός και εκτός συνόρων. Ξεκίνησα με Άγιο Όρος, συνέχισα με Λονδίνο, Γαύδο, Πήλιο, Βαλένθια, Μυτιλήνη, Αστυπάλαια, Μπρουνέι, Βιετνάμ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Δουβλίνο. Στόχος του 2018: Αν όχι να ταξιδέψω ακόμα περισσότερο, να κινηθώ, έστω, στα ίδια επίπεδα.

 

Αν ονειρεύεσαι κι εσύ ένα μεγάλο ταξίδι, πώς σου φαίνονται οι ΗΠΑ; Σε κάθε σετ δώρου STR8 υπάρχει ένας κωδικός που μπορεί να σε στείλει εκεί. Καταχώρησέ τον στο Str8myway.com, μπες στην κλήρωση αν είσαι ο τυχερός, όχι μόνο θα πας στην Αμερική, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις έναν αγώνα NBA και – κυρίως – να δεις από κοντά, σε δράση, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο Str8myway.com και το @STR8Greece στο Facebook. Καλή τύχη και καλό ταξίδι!