ENTERTAINMENT

Έχω και hoverboard, πάμε μια βόλτα;

Ανεβήκαμε για πρώτη φορά σε hoverboard και τρέξαμε ανάμεσα στους διαδρόμους ενός άδειου καταστήματος. Βαθμός εμπειρίας: Μοναδική.

Ο Marty McFly βγαίνει από το Cafe 80 κυνηγημένος από την συμμορία του Biff. Ψάχνοντας κάτι να τρέξει παίρνει ένα πατίνι από μια κοπελίτσα. Χωρίς ρόδες, χωρίς τίποτα. Το αφήνει κάτω και αρχίζει να τρέχει-πετάει. Ακούει από τους άλλους να λένε ότι αυτό είναι hoverboard αλλά δεν έδωσε πολλή σημασία γιατί έπρεπε να σώσει το τομάρι του. Βλέπεις ο Marty είχε έρθει από το μακρινό -για εμάς- 1985 στο μακρινός -για εκείνον- 2015. Σωστά πρόβλεψε ο McFly. Στην εποχή μας υπάρχουν hoverboard και μάλιστα είναι τρομερή εμπειρία να ‘πετάξεις’ πάνω του.

Όλα αυτά χάρη στο CU Around, το οποίο αποφάσισε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου να διοργανώσει τον πρώτο αγώνα Hoverace. Η ιδέα φανταστική, το σκηνικό βγαλμένο από ‘Back to The Future’ και η εμπειρία μοναδική. Στην πραγματική απογείωση του όλου event έπαιξε τεράστιο ρόλο ο χώρος. Η πίστα είχε χαραχθεί μέσα στους διαδρόμους του Praktiker στο Ελληνικό. Φώτα, μουσική, καπνός. ΠΑΜΕ!

Σημείωση: Μιλάμε για actual hoverace σε άδειο mega κατάστημα. Όχι κάτι σαν Hoverace σε άδειο mega κατάστημα. Πίστεψέ το!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έφτασα γύρω στις 18:00 στο Ελληνικό και μόλις μπαίνω στο parking, βλέπω μία μεγάλη ουρά από κόσμο που είχε δηλώσει συμμετοχή μέσα από το CU αριθμό του και περίμενε να πάρει αριθμό και βραχιολάκι για να τρέξει. Μπαίνω μέσα και τα φώτα στην ειδική πίστα που είχε στηθεί είχαν αρχίσει να κάνουν την δουλειά τους. Κάπου εκεί και το Pin του CU να κάνει τα δικά του ανάμεσα σε αιθέριες υπάρξεις. Όμως ο  σαματάς για την ώρα γινόταν στο υπόγειο parking. Εκεί οι συμμετέχοντες δοκίμαζαν μια πρώτη επαφή με το hoverboard και προπονούνταν με την βοήθεια instructors. Μην νομίζεις ότι είναι πανεύκολο. Θέλει τον χρόνο του να το συνηθίσεις.

Παρένθεση αποτύπωσης εμπειρίας: Τα πρώτα δευτερόλεπτα που προσπαθείς να το συνηθίσεις και να βρεις ισορροπία είναι λίγο δύσκολο. Μετά όμως είναι κάτι μοναδικό. Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Νιώθεις πραγματικά σαν να πετάς πάνω από το έδαφος και σα να αφήνεις απλά το σώμα σου να σε καθοδηγεί. Βασικά αυτό γίνεται αλλά είναι τόσο πρωτόγνωρο και τόσο ωραία σαν εμπειρία.

Όσοι ένιωθαν έτοιμοι ανέβαιναν πάνω για να κάνουν την προσπάθειά τους. Είχαμε τούμπες, ψάχναμε hoverboards κάτω από τα ράφια, κάποια στιγμή μας πήρε και ο ύπνος γιατί κάποιοι συμμετέχοντες νόμιζαν ότι υπήρχε όριο ταχύτητας στα 2 χιλιόμετρα/ώρα αλλά σίγουρα γελάσαμε πολύ. Όποιος τέλειωνε ερχόταν στην οθόνη με τα αποτελέσματα για να τσεκάρει τον χρόνο του.

Και αν νομίζεις ότι όλα έγιναν μόνο για την εμπειρία, τότε κάνεις λάθος. Οι τρεις πρώτοι κέρδιζαν έπαθλα. Όχι μετάλλια αλλά δωροεπιταγές από τα Praktiker, δωρεάν MB από το CU (καλά, δωρεάν MB από το CU κέρδισαν όλοι όσοι ήρθαν στο event) και από ένα hoverboard για το σπίτι! Γι’ αυτό άλλωστε ο πιτσιρικάς που είχε κάνει από νωρίς τον καλύτερο χρόνο αγωνιούσε μέχρι το τέλος για το αν θα τον περάσει κανείς.