ENTERTAINMENT

Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ένα απέραντο Tiki bar

Ένα βιβλίο κατάφερε να μας κάνει να θυμηθούμε την αγάπη μας για την κολτούρα των Tiki cocktails.

Αν είναι κάτι το οποίο ζηλεύω σε αυτή τη ζωή από την κουλτούρα των Tiki είναι η διάθεση. Αυτή η ξεγνοιασιά που εγκαθίσταται στον εγκέφαλό σου στην πρώτη γουλιά ενός Mai Tai. Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο οι γεύσεις και η αισθητική των Tiki cocktails σε ταξιδεύουν πολύ γρήγορα σε μέρη εκδρομικά και σε μονοπάτια αγνής απόλαυσης. Ο πολύς κόσμος ακούει “Tiki” και δεν ξέρει καν τι είναι. Ενώ έχει περάσει πολλά από τα βράδια της ζωής του ευτυχισμένα χάρη στη μαγεία τους.

Σε μία συλλεκτική έκδοση, ο Κώστας Καπερώνης έβαλε σε σελίδες όλες τις σκέψεις, τις εικόνες και τα χρώματα της κουλτούρας των Tiki cocktails. Το βιβλίο με τίτλο “Culture of Tiki cocktails” κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες, δίνοντας μία πάρα πολύ καλή εικόνα τόσο σε εκείνους που δεν γνωρίζουν αλλά και στους μυημένους που γνωρίζουν πολύ καλά, του εύρους και της πολυπλοκότητας αυτής της κουλτούρας.

 

Από την μυθολογία και τα ιστορικά στοιχεία, στις κούπες και την αισθητική. Και από τα κλασικά cocktail και το ρούμι στις μοντέρνες εκδοχές και τα αγαπημένα Tiki bars. Το βιβλίο αυτό καταφέρνει να σε ταξιδέψει στην Πολυνησία, να σου δείξει όλα τα χαρίσματα των Tiki cocktails και να σε κάνει να αντιληφθείς ότι το να έχεις στα χέρια σου ένα Zombie σε ένα Tiki mug, δεν είναι απλά άλλο ένα ποτό το οποίο καταναλώνεις αλλά η δική σου μικρή συμμετοχή σε μία κουλτούρα που γεννήθηκε για να κάνει τους ανθρώπους πολύ πιο χαρούμενους.

Περισσότερο όμως από κάθε άλλλο, θα σε ψήσει να δοκιμάσεις κι εσύ ο ίδιος να μιμηθείς τους master του είδους και να δημιουργήσεις με τον ορθό τρόπο τα πιο δημιουργικά Tiki cocktails.