ENTERTAINMENT

Η λέξη του Oxford Dictionary για το 2015, δεν είναι λέξη

Είναι ένα emoji για 'κλάματα'.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Oxford Dictionary αποφάσισε να χρήσει ως λέξη της χρονιάς ένα emoticon και όλοι όσοι έγιναν κοινωνοί της συγκεκριμένης είδησης έσπευσαν να ‘κλάψουν’ από τα γέλια. Έτσι, για το καλό.

Με τις ευχές του δημοφιλούς αγγλικού λεξικού λοιπόν, το emoji που η χρήση του εκτοξεύθηκε το 2015 όπως μπορείς να δεις παρακάτω, μπορεί και επισήμως να λογίζεται ως τρόπος έκφρασης. Να ‘κλαίμε’ με τη βούλα κοινώς.

Χωρίς να γνωρίζουμε την άποψη του κυρίου Μπαμπινιώτη επί του θέματος κάτι μας λέει ότι δεν θα ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος με την εν λόγω εξέλιξη. Παρόλα αυτά, μπορούμε να τον κάνουμε εικόνα να τουιτάρει κάτι του στυλ:

Το Oxford Dictionary σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι των απανταχού Μπαμπινιώτηδων ανά την υφήλιο, αποφάσισε να φτιάξει και βίντεο αφιερωμένο στη λέξη της επιλογής του αλλά και να καλέσει το κοινό να κάνει το Quiz του ‘Πόσο καλά ξέρεις τα ονόματα των emojis;

Α! Επειδή για μία περιέργεια ζούμε: Σε περίπτωση που έχεις την απορία ποιες λέξεις βρέθηκαν κοντά στην κορυφή αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν την δυναμική του emoji στην καθημερινότητά μας.

Υ.Γ.: Τουλάχιστον σοβινιστικό να έχεις πιο ψηλά το Brexit από το Grexit. Δηλαδή εντάξει, ντροπή.