Η λέξη του Oxford Dictionary για το 2015, δεν είναι λέξη

Είναι ένα emoji για 'κλάματα'.
SHARES

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Oxford Dictionary αποφάσισε να χρήσει ως λέξη της χρονιάς ένα emoticon και όλοι όσοι έγιναν κοινωνοί της συγκεκριμένης είδησης έσπευσαν να 'κλάψουν' από τα γέλια. Έτσι, για το καλό.

Με τις ευχές του δημοφιλούς αγγλικού λεξικού λοιπόν, το emoji που η χρήση του εκτοξεύθηκε το 2015 όπως μπορείς να δεις παρακάτω, μπορεί και επισήμως να λογίζεται ως τρόπος έκφρασης. Να 'κλαίμε' με τη βούλα κοινώς.

Χωρίς να γνωρίζουμε την άποψη του κυρίου Μπαμπινιώτη επί του θέματος κάτι μας λέει ότι δεν θα ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος με την εν λόγω εξέλιξη. Παρόλα αυτά, μπορούμε να τον κάνουμε εικόνα να τουιτάρει κάτι του στυλ:

Το Oxford Dictionary σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι των απανταχού Μπαμπινιώτηδων ανά την υφήλιο, αποφάσισε να φτιάξει και βίντεο αφιερωμένο στη λέξη της επιλογής του αλλά και να καλέσει το κοινό να κάνει το Quiz του 'Πόσο καλά ξέρεις τα ονόματα των emojis;'

Α! Επειδή για μία περιέργεια ζούμε: Σε περίπτωση που έχεις την απορία ποιες λέξεις βρέθηκαν κοντά στην κορυφή αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν την δυναμική του emoji στην καθημερινότητά μας.

Υ.Γ.: Τουλάχιστον σοβινιστικό να έχεις πιο ψηλά το Brexit από το Grexit. Δηλαδή εντάξει, ντροπή.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Ξόρκισε τα περσινά φαντάσματα

Και χτυπητά προβλήματα είχε και λάθη έκανε και κενά παρουσίασε, αλλά έφτανε η διαφορά ποιότητας και οι παίκτες κλάσης για να κάνει τη δουλειά με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπιακός ξόρκισε το... καλοκαιρινό κακό, έριξε τριάρα, είναι αγκαλιά με την πρόκριση και ετοιμάζεται για ακόμα καλύτερες μέρες. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Πάνω τους Έλληνες! Πώς ο Κολοκοτρώνης έφτασε στη σφαγή του Δράμαλη

Σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου του 1822 ο Δράμαλης αποφάσισε να επιστρέψει προσωρινά στην Κόρινθο και κινήθηκε προς τα Δερβενάκια, στενό που ενώνει την αργολική με την κορινθιακή πεδιάδα. Ένα Drone βίντεο μας μεταφέρει στο πεδίο της μεγάλης σφαγής (Vid)

 
comments powered by Disqus

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Game of Thrones, ‘Stormborn’: Waterloo

Όσα είδαμε στo 2o επεισόδιο της 7ης σεζόν “Game of Thrones”.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.