ENTERTAINMENT

Μπήκαμε στο πιο μυστηριώδες αυτοκίνητο της Αθήνας

Μπήκαμε σε ένα από τα πράσινα αυτοκίνητα της Heineken που κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες στην πόλη. Ο προορισμός, άγνωστος. Διαδρομή και εμπειρία κερασμένη.

Μέσα από τα κείμενα που γράφουμε στο Oneman για την πόλη, προσπαθούμε κάθε φορά να γράφουμε για εκείνα τα μέρη, εκείνα τα μαγαζιά που αξίζει να ξέρεις στην πόλη σου. Που αξίζει να γνωρίσεις από κοντά και να τους αφιερώσεις κάποιες από τις ώρες της ημέρας σου. Σε μία πόλη όμως που αλλάζει συνεχώς, είναι δύσκολο όχι μόνο να γνωρίζουμε κάθε τι που γίνεται αλλά και να το επισκεπτόμαστε.

Και δεν ξέρω αν έχεις δει κάτι πράσινα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στην πόλη. Είναι αυτά του City Ride της Heineken για το οποίο συνεργάστηκε με το Taxibeat και το Daily Secret με στόχο να μας προκαλέσει να ανακαλύψουμε  μυστικούς ή και άγνωστους προορισμούς μέσα στην πόλη.

Το Oneman πήρε ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να βιώσει την εμπειρία. Παρέα με τον μόνιμο συνεργό στο έγκλημα, Θοδωρή Μάρκου, μπήκαμε σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό το άγνωστο. Και πριν σου περιγράψω την εμπειρία θα σου πω γιατί αξίζει κι εσύ με τη σειρά σου να βρεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να μπεις σε μια διαδρομή προς το άγνωστο.

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τα στέκια μας, τις συνήθειές μας, τα μέρη στα οποία θα μας συναντήσεις. Παραδέξου ότι δύσκολα θα άλλαζες τη ρουτίνα σου και τα στέκια σου. Το θέμα όμως είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν γνωρίζεις νέα πράγματα. Δεν βιώνεις εμπειρίες που υπάρχουν εκεί έξω και σε περιμένουν. Αυτή η ενέργεια της Heineken είναι ένας φανταστικός (και δωρεάν) τρόπος να ανακαλύψεις την πόλη είτε μόνος σου είτε παρέα με δυο φίλους σου.

Και πολύ εύκολος τρόπος. Μιας και μπορείς α) να πετύχεις ελεύθερο ένα από τα 5 πράσινα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην πόλη και να το σταματήσεις για να επιβιβαστείς ή β) να μπεις στο app του taxibeat και να δεις αν είναι διαθέσιμο ένα τέτοιο αυτοκίνητο κοντά σου για μια διαδρομή Heineken City Ride. Προτίμησε το δεύτερο τρόπο για μεγαλύτερη ευκολία.

Αυτό κάναμε κι εμείς. Η εμπειρία ξεκίνησε με μία χειραψία.

 

Και με μία παγωμένη Heineken που μας κέρασε ο Παναγιώτης.

 

Είναι η πρώτη φορά πουτο “πού πάμε” το ρώτησα εγώ και όχι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι. Η απάντηση μου ήρθε σε μορφή ερωτηματολογίου. Ο Παναγιώτης μού έκανε μερικές ερωτήσεις ώστε να βρει τον ιδανικό προορισμό για εμένα.

Οι επιλογές απ’ ό,τι με ενημέρωσε ο Παναγιώτης είναι πάρα πολλές. Και έτσι έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάποια που να ταιριάζει ιδανικά σε κάθε έναν που θα απαντήσει τις ερωτήσεις του. Οι οδηγοί είναι ενήμεροι για πάρα πολλά πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά στην πόλη. Πού γίνεται τώρα το καλύτερο πάρτι, πώς θα ξεφύγει κάποιος από την φασαρία του κέντρου, πού θα μπορέσει ένας άνδρας να περιποιηθεί τον εαυτό του, πού θα μπορέσει ο κάθε ένας που θα πάρει μέρος στην εμπειρία να βρει εκείνο που μέχρι πριν λίγα λεπτά του φαινόταν απίθανο να του συμβεί τη δεδομένη στιγμή. Νομίζω το “θα ήθελα να κάνω κάτι χαλαρωτικό” λειτούργησε σαν πυξίδα στην δική μου περίπτωση.

Στη διαδρομή διάβασα τους κανόνες της υπεύθυνης κατανάλωσης γιατί είμαι πολύ υπεύθυνος τύπος.

 

Έπαιξα λίγο με το tablet που μου έδωσε ο Παναγιώτης.

 

Έβγαζα selfies με τον Θοδωρή γιατί γκρινιάζει που μόνο αυτός βγάζει φωτογραφίες. Και τις ανεβάζαμε με hash tag #OpenAthens

 

Και τελικά έφτασα στον προορισμό. Ναι. Χαμάμ λέει εκεί στην άκρη της φωτογραφίας.

 

Ο Παναγιώτης Χατζηιωάννου (συνονόματος παρακαλώ), ήταν ο οδηγός μας σε αυτή την περιπέτεια. Ευτυχέστατη συνύπαρξη γιατί είναι αναγνώστης του Oneman κι έτσι τα είπαμε και για το site πέρα από ό,τι είπαμε για την ενέργεια της Heineken και τη δουλειά του. Πραγματικά υποδειγματικός, σου εύχομαι να τον πετύχεις κι εσύ στη βόλτα σου.

Η συνέχεια της περιπέτειας είχε χαμάμ στο Hammam Baths. Έναν υπέροχο χώρο στο κέντρο της Αθήνας (Αγίων Ασωμάτων 17, Αθήνα).

 

Είναι πολύ δύσκολο να σου περιγράψω την εμπειρία του να μπαίνεις σε έναν τόσο χαλαρωτικό χώρο και να αφήνεις από την πρώτη στιγμή τα πάντα πίσω σου. Βασικά τα πάντα τα αφήνεις στα αποδυτήρια και βγαίνεις μόνο με μια πετσέτα και κάτι ξύλινα παπούτσια (τσόκαρα ήταν απλά ήθελα να ακουστούν πιο μυστηριώδη).

 

Η παραμονή μέσα στο χαμάμ είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί μέσα σε μια κουραστική ημέρα. Πόδια σε ποδόλουτρο με δυόσμο, συνεχές πλύσιμο με καυτό νερό και ξάπλα στην καυτή πλάκα. Αν μπορούσα να μείνω εκεί όλη μέρα, θα έμενα.

 

Δεν μπορούσα όμως να μείνω όλη μέρα, ο Θοδωρής με περίμενε απέξω να πιούμε το τσάι και να φάμε λουκουμάκια.

 

Να σου πω την αλήθεια θα σου έλεγα να πας εκεί μόνο και μόνο για το τσάι και τα λουκουμάκια αλλά θα ήμουν υπερβολικός. Απλά ήταν όλα τόσο χαλαρωτικά και ιδανικά πλασμένα που όλα μου έμοιαζαν μαγικά και η επιστροφή στην καθημερινότητα κάτι που έπρεπε να αποφύγω.

Στο τηλέφωνο που πήρα βγαίνοντας τον κολλητό μου να του πω ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το κορίτσι του να πάει σκέφτηκα ότι αυτό ακριβώς είναι που έκανε πάρα πολύ απλό αυτή η ενέργεια της Heineken. Έκανε απλά το να πας σε μέρη που θα ήθελες να πας αρκεί να ήξερες ότι υπάρχουν.

Κι επειδή αυτή η πόλη δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει και να γεννά υπέροχους προορισμούς, αξίζει να έχουμε τρόπους για να ξεκλειδώνουν αυτήν την πόλη για εμάς και να ανακαλύπτουμε αυτούς τους προορισμούς.

Βρες το δικό σου πράσινο αυτοκίνητο της Heineken και ξεκίνα το ταξίδι στο άγνωστο.