ΠΟΤΟ

Αν δεν έχεις πάει στο Upupa Epops, ετοιμάσου να τρέξεις

Το νέο cocktail bar στα Πετράλωνα κατάφερε να γίνει hotspot μόλις στον πρώτο μήνα λειτουργίας του και υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι για αυτό.

Πήγα πρώτη φορά λίγες μέρες αφότου άνοιξε. Αντίκρισα μια υπέροχη αυλή γεμάτη κόσμο να πίνει χαλαρά το ποτό του. Ξαναπήγα έπειτα από μια εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη. Αντίκρισα ένα μαγαζί που σου συμπεριφερόταν σαν να έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Τελευταία φορά που το επισκέφτηκα ήταν Δευτέρα και ήταν πάλι γεμάτο. Ένιωσα ότι ο κόσμος περίμενε όχι να ανοίξει ένα ακόμα μαγαζί για να πάει. Ο κόσμος ανυπομονούσε να ανοίξει το Upupa Epops και για αυτό τον λόγο εδώ και ένα μήνα όλοι μιλάνε για αυτό.

Το Upupa Epops βρίσκεται στα κάτω Πετράλωνα σε μια παράλληλη της Πειραιώς. Πρόκειται για δύο παλιά οικήματα του 1930 που μοιράζονται μια αυλή, η οποία και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Η Μάρφη, ο Ρένος και ο Πέτρος ανακαίνιζαν το χώρο για δύο χρόνια (χωρίς ίχνος υπερβολής) και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο σκηνικό που σέβεται απόλυτα την ιστορία του αλλά και την περιοχή ολόκληρη. Βλέπεις, οι τρεις ιδιοκτήτες αγαπάνε τόσο τη γειτονιά, που ακόμα και το δέντρο που έκοψε ο δήμος έξω από το μαγαζί, το αντικατέστησαν άμεσα με ένα άλλο.

Το Upupa Epops είναι γεμάτο μικρές λεπτομέρειες που σε προκαλούν να τις ερωτευτείς και γωνιές που σε φωνάζουν να κάτσεις για ώρες και να απολαύσεις την έξοδό σου. Όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να αποφασίσω ποια θα ήταν η δικιά μου αγαπημένη θέση. Το κεντρικό σημείο στην αυλή, αριστερά από την είσοδο στα σκαμπό μετά την σκάλα, στις παλιές πολυθρόνες στο αριστερό σπιτάκι ή στην μπάρα δεξιά; Δύσκολο να καταλήξεις. Η μεγάλη μπάρα, πάντως, σε περιμένει για να απολαύσεις όχι μόνο τα υπέροχα cocktails αλλά και για να χαζέψεις την εντυπωσιακή κάβα του μαγαζιού.

Και μιας και είπαμε για ποτά, να σου πω για τα δύο cocktail που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον μόλις έπιασα στα χέρια μου τον κατάλογο. Το ένα είναι το Amnesia, που συνοδεύεται με προειδοποιητικό σχόλιο ότι μπορεί να ξεχάσεις το που μένεις μετά την πόση του. Ιδιαίτερα γευστικό και φρουτώδες, με ρούμι, ανανά, λάιμ, λικέρ μαρασκίνο, φαλερνουμ (σπιτικό λικέρ που φτιάχνουν στο μαγαζί) και bitters.

Το δεύτερο cocktail που ήθελα οπωσδήποτε να δοκιμάσω ήταν το Moroccan, το οποίο έχει ίχνη νικοτίνης. Για αυτό φταίει το σιρόπι tobacco που δένει τέλεια με το παλαιωμένο ρούμι, το λικέρ μαρασκίνο, το γκρέιπφρουτ και τα bitters. Μοιάζει πολύ με το rum fashion, ενώ το σιρόπι tobacco που έχει και φτιάχνουν στο μαγαζί σου αφήνει μια τέλεια αίσθηση καψίματος στο λαιμό σε κάθε γουλιά.

Τον κατάλογο με τα 10 signature cocktails τον έχει επιμεληθεί η Μάρφη, την οποία σίγουρα την έχεις συναντήσει πίσω από κάποια μπάρα αφού έχει δουλέψει σε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Αττικής. Εν τω μεταξύ, αν όση ώρα διαβάζεις αυτές τις γραμμές προσπαθείς να καταλάβεις τι σημαίνει το όνομα του μαγαζιού να σου λύσω την απορία: πρόκειται για το επιστημονικό όνομα του τσαλαπετεινού, ενός από τα λίγα αποδημητικά είδη πουλιών που έρχονται στην Ελλάδα για να φέρουν στην χώρα μας την άνοιξη. Βλέπεις, αυτό το πολύχρωμο πτηνό ταιριάζει γάντι όχι μόνο στην εμφάνιση του μαγαζιού αλλά και στην ιδιοσυγκρασία των ιδιοκτητών. Άσε που αν το μάθεις δεν το ξεχνάς ποτέ.

Το Upupa Epops θα αποκτήσει προσεχώς και μερικά πιάτα στη φιλοσοφία του food bar. Finger food που θα μπορείς να απολαύσεις ενώ δοκιμάζεις κάποιο από τα άκρως ενδιαφέροντα και σπάνια spirits της κάβας. Να σε ενημερώσω ότι μερικά από αυτά δεν κυκλοφορούν πια (γούρλωμα ματιών).

Αυτό το μαγαζί στα Πετράλωνα δεν βρίσκεται σε κάποια πιάτσα. Βρίσκεται σε μια υπέροχη γειτονιά, σε έναν φανταστικό χώρο και έχει καταφέρει να τραβήξει με την τσαχπινιά του τσαλαπετεινού όλο τον κόσμο εκεί. Αν δεν έχεις πάει ακόμα, ήρθε η ώρα να το επισκεφτείς

Upupa Epops, Αλκμήνης, 7 Πετράλωνα

Facebook | Foursquare