ΠΟΤΟ

Ένα ‘Κοτέτσι’ διαφορετικό από τα άλλα

Αυτό το μαγαζί στην Πεύκη θέλει να αναβιώσει την φάση μεζεδοπωλείο-παντοπωλείο. Και το καταφέρνει τέλεια.

Άνοιξε πριν 3 μήνες σε μία γειτονιά που είναι ότι πιο hot έχει η Πεύκη. Έχει νόστιμο φαγητό, έχει ελληνικά προϊόντα, έχει ενδιαφέρουσα μουσική, έχει ωραίο κόσμο. Αν νομίζεις ότι το Κοτέτσι είναι ένα ακόμα μεζεδοπωλείο τότε κάνεις μεγάλο λάθος.

Αυτοπροσδιορίζεται σαν μουσικό παντοπωλείο και υπάρχει ιστορία πίσω από αυτό όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Το Κοτέτσι το άνοιξαν δύο τύποι. Ο Γιώργος και ο Γιάννης. Σπάνια ονόματα θα μου πεις, μην προτρέχεις θα σου πω. Ο Γιώργος παίζει χρόνια ακορντεόν και είναι μουσικός. Από εκεί βγήκε το πρώτο συστατικό του χαρακτηρισμού. Ο Γιάννης είναι κιμπάρης και μερακλής και πάντα έψαχνε ιδιαίτερα προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Από εκεί βγαίνει το δεύτερο συστατικό. Τα έβαλαν κάτω, τα μαγείρεψαν και προέκυψε το Κοτέτσι.

 

Εδώ θα πιεις μπύρες που ξεκινούν από 2,5 ευρώ, κρασί χύμα, ρακές -βιολογική από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου- και τσίπουρα. Δες θα τα πιεις ξεροσφύρι όμως γιατί το Κοτέτσι έχει και έναν πολύ ενδιαφέρον κατάλογο από μεζέδες. Οι ζεστοί έχουν 5,50 ευρώ και οι κρύοι 3,50 ευρώ. Εμείς θα σου προτείνουμε βορειοελλαδίτικο καβουρμά με ντομάτα και δεντρολίβανο, φάβα με σύγκλινο Μάνης και καραμελωμένα κρεμμύδια και κρητικό απάκι με μανιτάρια και χανιώτικη γαλομυζήθρα. Από θαλασσινά να δοκιμάσεις το χταποδάκι στιφάδο με πλιγούρι. Δαχτυλογλειψιματικό έδεσμα. Ρώτα και για τα πιάτα της ημέρας να δεις μήπως σου τραβήξει την όρεξη κάποιο.

 

 

Καλά όλα αυτά αλλά θα μου πεις ότι έχουμε μιλήσει μόνο για το μέρος του μεζεδοπωλείου ενώ δηλώνει και παντοπωλείο. Έχεις δίκιο αλλά αξίζει ειδική μνεία στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που προσφέρει. Εκτός από τα αλλαντικά και τα τυριά όπως η μανούρα Σίφνου, το πιπεράτο γιδοτύρι και το ποντιακό μούχτερο έχει και εκλεκτές ποικιλίες από βιολογικά όσπρια από όλη την Ελλάδα. Εδώ θα αγοράζεις από εδώ και στο εξής.

Όμως καλά όλα αυτά αλλά δεν είναι ο λόγος που το Κοτέτσι μαζεύει τόσο κόσμο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Γίνεται πραγματικά πόλεμος καθημερινά γιατί έχει μια παρείστικη ατμόσφαιρα και θα δεις αντροπαρέες και γυναικοπερέες να κάθονται ώρες και να απολαμβάνουν εδέσματα και αλκοόλ. Και ξέρεις ότι η Πεύκη φημίζεται για τις ωραίες της γυναίκες. Το έχει διαπιστώσει και η Τζένη.

 

Όπως καταλαβαίνεις το Κοτέτσι έχει προλάβει να γίνει ένα μαγαζί που γίνονται κοκορομαχίες για να βρεις τραπέζι. Έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να μαζεύει κόσμο από την περιοχή και όχι μόνο. Η συνταγή ήταν απλή και παραδοσιακή. Ποιότητα και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε έναν χώρο με όμορφη διακόσμηση. Και γιαυτό πέτυχε.

 

Μουσικό Παντοπωλείο Το Κοτέτσι Βαρβαρέσου 1 Πεύκη Facebook | Foursquare