ΠΟΤΟ

Ένα τίμιο bar crawl σε 150 βήματα

Μέσα σε λίγες δεκάδες μέτρα μπορείς να περάσεις την καλύτερη βραδιά που έχει τώρα το κέντρο να σου προσφέρει.

Οι επιλογές του Κέντρου πολλές. Και διάσπαρτες. Κάποτε πήγαινες από το ένα bar στο άλλο στο Κολωνάκι. Πάει αυτό. Κάποτε το έκανες στο Γκάζι. Αυτό κι αν πέθανε. Πριν δύο χρόνια σου άρεσε να το κάνεις στην Καρύτση. Οκ, φτάνει. Το ιδανικό bar crawl (το να πηγαίνεις δηλαδή από το ένα bar στο άλλο) αυτού του χειμώνα ξεκινάει στην οδό Κλειτίου. Και καταλήγει στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

1η στάση: Baba Au Rum

 

Ναι, έχεις ξαναπάει προφανώς μιας και είναι πλέον αρκετά τα χρόνια που έχει ανοίξει. Εξακολουθεί όμως να αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης. Γιατί δεν πας στο τέλος σε ένα από τα καλύτερα κοκτειλάδικα (πόσο φαιδρή λέξη) της Αθήνας. Πας στην αρχή της βραδιάς σου. Τότε που μπορείς ακόμα να ξεχωρίσεις τις γεύσεις και να εκτιμήσεις ένα άριστα εκτελεσμένο κοκτέιλ.

40 βήματα αργότερα κι αφού έχεις στρίψει δεξιά στην Ευαγγελιστρίας και αριστερά στην Καλαμιώτου..

2η στάση: Dude

 

Το bar αυτό είναι ακριβώς αυτό που λέει. Ένας dude που έχει συνηθίσει να έχεις δίπλα σου. Τον ξέρεις και τον γουστάρεις. Μπορεί να μην σου λέει πολλά, να μην προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει, αλλά γι’ αυτό ακριβώς τον αγαπάς. Στην μπάρα του θα δεις πολύ κόσμο να περνάει καλά. Κι αν έχεις όρεξη, αφήνεις και το στίγμα σου στον μαυροπίνακά του.

30 βήματα πιό κάτω στην οδό Καλαμιώτου..

3η στάση: Faust

 

Ο newcomer της περιοχής. Κάποιο το αποκαλούν underground στέκι. Εμείς το ονομάζουμε ένα πολύ καλό και διαφορετικό bar. Κι άλλοι προσπάθησαν να δώσουν παριζιάνικη ατμόσφαιρα στο μαγαζί τους. Κι άλλοι έβαλαν εκκεντρικές φιγούρες πίσω από το μπαρ. Το Faust όμως έκανε κάτι πολύ διαφορετικό. Κατάφερε όλα αυτά να μοιάζουν ιδανικά πλασμένα και υπέροχα. Σαν σκηνικό της πόλης που θα θέλαμε να έχουμε.

20 βήματα πίσω, αριστερά στην Σκουζέ και 50 βήματα μπροστά..

4η στάση: Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Tailor Made, Throubi, Rooster)

 

Είναι η πλατεία που τράβηξε τον πιο πολύ κόσμο φέτος. Εκείνον που κατέβηκε στο κέντρο για να βρει κάτι καινούριο. Σε αυτή την στάση σταματάς. Τραβάς χειρόφρενο και τελειώνεις το βράδυ σου. Γιατί οι επιλογές είναι πολλές. Για το Tailor Made τα είπαμε ξανά πριν μερικές εβδομάδες. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, ό,τι κι αν έχεις όρεξη να κάνεις εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν όμως κι άλλες δύο επιλογές. Το Rooster (φωτό), αν είσαι από τους τύπους που μετά τα πρώτα 3-4 ποτά φτάνουν στο peak και θέλουν να παρτάρουν χορεύοντας. Και το Throubi που είναι το ιδανικό στέκι για να κλείσεις τη βραδιά σου με την παρέα σου ή με εκείνη την ξανθιά (οκ ή την μελαχρινή) που γνώρισες πριν λίγη ώρα.

Καλή βόλτα και μην πάρεις αυτοκίνητο. Δεν κάνει να οδηγείς μεθυσμένος (και στην Κολοκοτρώνη έχει σχεδόν πάντα αλκοτέστ)