ΠΟΤΟ

Έχεις πολλούς λόγους για να πας στο 48 Urban Garden

Ο αστικός μύθος λέει ότι υπάρχει ένα bar restaurant με έναν κήπο-όαση που έχει φέρει αέρα Manhattan και ένα food truck στο κέντρο της πόλης. Όλα ισχύουν.

Πρόσεχε μην το προσπεράσεις. Εκτός από ένα πανό στην είσοδο τίποτα άλλο δεν σου δείχνει ότι η σιδερένια πόρτα σε οδηγεί σε ένα υπέροχο bar restaurant. Σε ένα bar restaurant που έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να φέρει μπόλικο αέρα από Manhattan και να μην δημιουργήσει ένα ακόμα επιτηδευμένο χώρο διασκέδασης. Στο 48 θα γευθείς ενδιαφέρουσα πιάτα, θα πιεις άψογα cocktail, θα δεις όμορφο και στυλάτο κόσμο.

Όλα αυτά πίσω από το γήπεδο του Παναθηναικού, στην Αρματωλών και Κλεφτών. Στο νούμερο 48 και στην θέση ακριβώς που βρισκόταν πριν μερικά χρόνια το 48 restaurant. Μόλις μπαίνεις μέσα δεν ξέρεις που να ρίξεις το βλέμμα σου. Αριστερά μια τεράστια τετράγωνη μπάρα σου κουνάει το δάχτυλο να κάτσεις εκεί. Ευθεία ένας πραγματικός βοτανόκηπος που μοιάζει σαν μια όαση στο κέντρο της πόλης. Μόλις όμως στρίψεις δεξιά το κεφάλι σου και πέσεις πάνω στο airstream βανάκι τότε νιώθεις σαν να ερωτεύτηκες. Ένα food truck στην μέση μιας αυλής.

 

 

Όμως αυτό το βανάκι δεν είναι διακοσμητικό. Δεν είναι απλά ένα έκθεμα για να γεμίζει ο χώρος. Είναι η ουσία όλου του χώρου και του concept της κουζίνας. Είναι εκεί που ο Γιάννης Κανδυλίδης παρασκευάζει κάθε ένα πιάτο που έρχεται στο τραπέζι σου.Πιάτα που έχουνε μια προσεγμένη, stylish και πιο gourmet προσέγγιση των food truck dishes από όλο τον κόσμο.

 

Το 48 UG εκτός από άκρως ενδιαφέρον concept και κουζίνα, έχει και μια δελεαστικότατη μπάρα. Πίσω από αυτήν βρίσκεται ο Σταμάτης Σταματιάδης. Αν θες να δοκιμάσεις κάποιο cocktail εκτός από τα classics να ζητήσεις είτε το Mai Tai 48 (παραλλαγή του γνωστού) είτε το Moscow Mule Vol2. με την φέτα αγγούρι τυλιγμένη εσωτερικά του ποτηριού. Σε αυτόν τον χώρο είναι που θα δεις και προσεγμένο κόσμο να πίνει όρθιος το ποτό του. Πριν τις 11:30 -όπου κλείνει και η κουζίνα- οι μουσικές είναι πιο χαλαρές αλλά μετά είναι σίγουρο ότι θα ακούσεις τα καλύτερα από funk, soul, bossa.

 

Είναι από τα μαγαζιά που δεν πας για να χορέψεις αλλά βλέποντας τόσες όμορφες και στυλάτες γυναίκες να κουνιούνται καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μπόλικη feelgood  διάθεση σε αυτό το μαγαζί. (θα σου πω ψιθυριστά και κάτι άλλο. Αυτό βοηθάει και κάπου αλλού. Στο φλερτ -κλείσιμο ματιού-)

 

Το 48 δεν είμαι όμως μόνο για το βράδυ. Είναι και για τις Κυριακές. Από τη μια το μεσημέρι στο ίδιο food truck δημιουργούνται πιάτα για το brunch του μαγαζιού. “Pastrami sandwich” με την αγαπημένη σου honey mustard, μια παραλλαγή των “scrambled eggs” με σύγκλινο Μάνης αλλά και παραδοσιακός καγιανάς. Όλα αυτά ξέρεις τώρα, συνδυάζονται με καφέ, χυμούς ή smoothies (δοκίμασε εκείνο με το passion fruit και τους ξυρούς καρπούς) αλλά σε ξέρω ότι υπάρχει η περίπτωση να ξεμείνεις και ζητήσει ο οργανισμός σου ένα cocktail. Τότε να πάρεις το secret garden που φέρνει πολύ σε bloody mary.

 

Είτε με τα πειραγμένα foodtruckίσια πιάτα που σε βάζουν σε διαδικασία να σκεφτείς αλλιώς ακόμα και το hot dog, είτε με την διάθεση και τον κόσμο που βλέπεις τριγύρω σου. Είναι ένα μαγαζί που ξεφεύγει από την έννοια του υπερχαλαρού που μοιάζει να είναι η μόδα αλλά δεν αγγίζει καν το επιτηδευμένο. Είναι στο σωστό όριο όπως και οι επιγεύσεις στα cocktail του. Είναι στο σωστό κλίμα για να σε κάνει να το επισκεφτείς πολλές φορές με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά.

 

Υ.Γ.: Για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη και να μην ταλαιπωρείσαι και απογοητεύεσαι και για τις καθημερινές αλλά και για τις Κυριακές καλό είναι να κάνεις ένα reservation γιατί μπορεί να μην βρεις αν πας walk in και είναι κρίμα.

Υ.Γ.2: Τρίτη-Σάββατο ανοίγει από τις 20:00, και Κυριακή από τη 13:00 για brunch όπως σου είπα. Την Δευτέρα είναι κλειστό. Εγώ σε προειδοποίησα δύο φορές.

48 Urban Garden, Αρματωλών & Κλεφτών 48, Αθήνα τηλ: 213 0281866 facebook | foursquare