ΠΟΤΟ

Mosaiko: Το παζλ της διασκέδασης συμπληρώθηκε

Η Γλυφάδα δεν απέκτησε απλά άλλο ένα μπαρ. Απέκτησε το μπαρ που της έλειπε.

Το μωσαϊκό -πριν “βαφτιστεί” έτσι το γλυκό- είναι τα μικρά κομμάτια μάρμαρο που ενώθηκαν για να φτιάξουν ένα δάπεδο. Το “Mosaiko” που εμφανίστηκε εν μια νυκτί στη Γλυφάδα πήρε μεν το όνομα του από τη συγκεκριμένη στυλιστική τεχνοτροπία, αλλά είναι κάτι παραπάνω: είναι τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν από τα νότια προάστια.

Μέχρι στιγμής η έννοια “μπαρ” στη Γλυφάδα ήταν άκρως παρεξηγημένη. Για την ακρίβεια ήταν ακριβώς… άγνωστη, καθώς κανένα μαγαζί δεν είχε πιάσει το νόημα, αυτό τουλάχιστον που εξέπεμπαν τα αντίστοιχα μαγαζιού της Αθήνας. Το “Mosaiko” αποτέλεσε ακριβώς αυτό: ένα μπαρ του κέντρου στην καρδιά των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα στην οδό Λαοδίκης (δεύτερη παράλληλος της Α. Μεταξά, 1 1/2 στενό πάνω από την πλατεία Εσπερίδων), μια διαφορετική πρόταση, που ακριβώς επειδή έλειπε, βρήκε αμέσως ανταπόκριση.

 

Το ύφος κι ο χαρακτήρας του μαγαζιού είναι διαφορετικός από τα κλασικά -και συνηθισμένα- μαγαζιά της περιοχής, αυτά που έχουν εγκλωβιστεί στους mainstream ήχους. Στο “Mosaiko” παρελαύνουν καθημερινά διαφορετικοί DJ’s (όπως αυτοί του Best), που σφραγίζουν με διαφορετικό στυλ την κάθε βραδιά, ωστόσο, οι ροκ ήχοι αποτελούν τον κοινό παρανομαστή. Αυτή τη διάθεση προδίδει κι ο χώρος: η μεγάλη φωτογραφία των Rolling Stones στον έναν τοίχο, το κολλάζ με φωτογραφίες του Hendrix  και του Bowie από την άλλη και η διαστημική Οδύσσεια του Κιούμπρικ να παίζει στο πατάρι.

Κι όταν ανοίξει ο καιρός το μεγάλο τραπέζι στο πεζοδρόμιο θα έχει και πάλι την τιμητική του. Όχι μόνο για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ, αλλά και για ποτά το βράδυ, καθώς το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει πλέον “πέρασμα”. Ο δρόμος της νυχτερινής διασκέδασης που έβγαλε απαγορευτικό στην Ζησιμοπούλου, πέρασε από την Κύπρου και έστριψε στην Φοίβης, πλέον συνεχίζει στη Λαοδίκης (που ως τώρα ήταν γνωστή μόνο για το περίφημο ζαχαροπλαστείο “Ανεμώνη”). Και δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι άνοιξε λίγο πριν τις γιορτές και το “Micro”.

Το κέντρο της Γλυφάδας έχει αποκτήσει το δικό του… κέντρο, καθώς το “Mosaiko” είναι το μπαρ που του έλειπε.