ΠΟΤΟ

To Old Dog είναι ένα πραγματικό ‘παλιόσκυλο’ bar

Στην Νέα Φιλαδέλφεια άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες ένα bar που έχει μοναδικό σκοπό να σε κάνει να νιώθεις όσο πιο άνετα γίνεται.

Περπατώντας στον πεζόδρομο της Νέα Φιλαδέλφιας δεν μπορείς να ξεχωρίσεις που τελειώνει το ένα μαγαζί και που αρχίζει το άλλο. Στην μέση περίπου όμως άνοιξε κάτι καινούργιο που ξεχωρίζει. Είναι απλό, άνετο, οικείο και πάρα πολύ συμπαθητικό. Είναι σαν ένα παλιόσκυλο που περνάει και όλοι το αγαπούν και το χαϊδεύουν Είναι σαν τον γερόλυκο που βρίσκεις στην μπάρα και του πιάνεις κουβέντα χωρίς συγκεκριμένο θέμα συζήτησης.

 

Αυτό ακριβώς δημιούργησαν η ομάδα του Bartist στο Μενίδι μαζί με τον Πάνο Καναβέτα που τον βρίσκεις και πίσω από την μπάρα. Μια μπάρα μεγάλη, με αναπαυτικά σκαμπό που σε κάνουν να θες να κάτσεις ώρες ατελείωτες. Κοιτάς τριγύρω σου και το Old Dog είναι όμορφο, έχει εντυπωσιακή κάβα, απέναντι έχει έναν τοίχο με τούβλο και πολλές μικρές όμορφες γωνιές. Εντυπωσιακότερο όλων είναι η τοιχογραφία με τον γερόλυκο ναύτη να σε κοιτάει στα μάτια. Είναι ο γερόλυκος των bars που είπαμε πριν. Αυτός που σκάει μόνος του, έχει γνώσεις πάνω στο ποτό, πίνει στην μπάρα και πιάνει κουβέντα με όποια παρέα έχει δίπλα του. Αυτός που πάντα είναι συμπαθής.

 

Μόλις έκατσα  σε αυτά τα αναπαυτικά σκαμπό στην μπάρα έπιασα στα χέρια μου τον κατάλογο με τα 15 cocktails. Μπορείς να επιλέξεις πόσο ξινό το θες, ανάλογα με το limόμετρο που υπάρχει δίπλα σε κάθε όνομα. Bloodhound έχει σαν τίτλο και πέφτει το μάτι μου στο old druid.

 

Πίνω το cocktail που μου σερβίρεται. Καλοκαιρινό με κυρίαρχο συστατικό τον ανανά. Αμέσως μετά ζητάω το st hubert. Στην περιγραφή έλεγε λουλουδάτο και βοτανικό. Μου σερβιρίστηκε λίγο μετα την προσθήκη αφρού από πεπόνι και αγγούρι. Αυτό το ποτό έχει κάτι μαγικό. Όσο το ανακατεύεις αλλάζει η γεύση αφού ο αφρός βγάζει όλο και περισσότερο γεύση από το αγγούρι και το πεπόνι.

 

Αν όμως δεν είσαι του cocktail και είσαι του ποτού (6,5 ευρώ) μπορείς να το απολαύσεις είτε στην μπάρα όπως εγώ, είτε πάνω στον πεζόδρομο όπου υπάρχει περατζάδα και παιχνίδι, είτε στην ταράτσα που υπάρχει πάνω. Σαν χαλί από πίσω ακούς ξένη μουσική rock, funky, house, μαύρη που παίζει κάποιος από τους dj που βρίσκεται πίσω από τα decks. Κι επειδή εδώ όλα γυρίζουν γύρω από την άνεση και την καλοπέραση υπάρχει και φαγητό. Υπάρχουν fingerfood που θα συμπληρώνουν τα cocktails, συνοδευτικά για το ποτό ή τον καφέ, σαλάτες και άλλες επιλογές. Όλα με φρέσκα συστατικά. Προσεχώς θα υπάρχει και ένα άκρως ενδιαφέρον brunch τις Κυριακές. 

 

Το Old Dog είναι ένα ουσιαστικό bar. Είναι το μαγαζί που σε κάνει να νιώθεις άνετα και θες να πιείς τον καφέ και το ποτό σου με την παρέα σου. Είναι το μαγαζί που ξεχωρίζει στον πεζόδρομο της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι το μαγαζί που θα συμπαθήσεις όπως έναν γερόλυκο που έχει περάσει την ζωή του μέσα σε ένα τέτοιο. Το Old Dog είναι ο ορισμός του “family bar” και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

 

Old Dog “family Bar” Σαρδεων 6 Νέα Φιλαδέλφεια  facebook | foursquare