ΠΟΤΟ

Το Υπερωκεάνιο σαλπάρει στην καρδιά της Αθήνας

Μια στοά που θυμίζει καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης και μια ταράτσα-μπαρ που δε μοιάζει με καμία άλλη.

Ακούγαμε καιρό από φίλους για το Υπερωκεάνιο, λίγο πιο κάτω από το Σύνταγμα όπως κατεβαίνεις για Μοναστηράκι, κι ένα βράδυ το αναζητήσαμε ως μια εναλλακτική στα μπαράκια που συνήθως τιμάμε στο κέντρο. Μας είχαν υποσχεθεί κάτι διαφορετικό, και κάτι διαφορετικό ήταν αυτό που όντως συναντήσαμε.

Παίρνοντας την Καραγιώργη Σερβίας από το Σύνταγμα είχαμε το νου μας για μια στοά με τραπεζάκια (στα δεξιά όπως κατεβαίνεις). Δε δυσκολευτήκαμε να το βρούμε, είναι εκεί που πάντα θα δεις (ακούσεις) παρέες σε παραδοσιακού τύπου τραπεζάκια, σε ένα αληθινό μοντέρνο καφενείο μες στη στοά στο ύψος της Περικλέους 46.

 

Καθαρά ποτά, μεζέδες από φρέσκα υλικά, ωραία μουσική, με τσίπουρο από τον Τύρναβο και δροσερές, φτηνές μπύρες, αυτή η στοά-μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει με την ατμόσφαιρά της. Μια στοά που θυμίζει καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να πιεις πολύ, πληρώνοντας λίγο.

(via)

Πας για τον καφέ σου το πρωί, χαλαρά, χτυπάς τις ρακές το μεσημεράκι ή το βραδάκι. Μετά όμως; Έχει και μετά.

Γιατί όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

(via

Αν όπως μπεις στη στοά, μπεις στο εσωτερικό του μαγαζιού, αμέσως στα δεξιά σου, και ακολουθήσεις τις σκάλες, θα ανέβεις στο -ας το πούμε- κατάστρωμα του Υπερωκεάνιου, μια φανταστική ταράτσα κρυμμένη μες στα κτίρια. Αληθινή όαση.

 

Εκεί η λογική είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς το μπαρ με φτηνά ποτά, με θέσεις και τραπέζια να θυμίζουν όλα λογική καταστρώματος. (Δεν θα δεις τυπικά καρεκλάκια-τραπεζάκια, κι αυτό είναι μέρος της γοητείας.) Η ατμόσφαιρα το κάνει ιδανικό μέρος για τα πάντα, από χαλαρό ποτό μετά τη δουλειά με φίλους και συνεργάτες, μέχρι κρυφό ραντεβού.

 

Το μπαρ είναι ανοιχτό από τις 6 το απόγευμα. Αναζήτησε την Κάτια, δε θα χρειαστεί να κάνεις δεύτερο νόημα για ποτό.

 

Τα οποία ποτά έρχονται στα 5 ευρώ, και ό,τι ήπιαμε ήταν άκρως καλοκαιρινό. (Υπήρξαν refills.)

 

Τσέκαρε αυτή την άποψη του χώρου όπου είναι λες και το πλοίο έχει σαλπάρει προς κάποιο μεσαιωνικό νησί. (Περισσότερες φωτογραφιες έχει και στη σελίδα του μπαρ στο facebook)

 

Άλλα βράδια έχει DJ, άλλες φορές έχει προβολές, γενικά όλο και κάτι θα συμβαίνει. Όχι ότι χρειάζεται, επειδή το κλίμα είναι πάντα ιδανικό για value for money ποτό.

(via)

Από τη στοά που σε οδηγεί στην ταβέρνα με το παραδοσιακό μενού, μέχρι τον απροσδόκητο αέρα αλλαγής της ταράτσας, λίγα σκαλάκια πιο ψηλά, το Υπερωκεάνιο είναι ο καλύτερος, πιο δροσερός προορισμός για το κέντρο της Αθήνας αυτό το καλοκαίρι.

 

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)