ΠΟΤΟ

Η φάση είναι Ηλιούπολη

Είναι από τα μέρη που δεν είχα ιδέα ούτε πως θα φτάσω, ούτε τι να περιμένω. Κι όμως, με το χέρι στην καρδιά, η φάση είναι Suncity.

Αγαπημένε αναγνώστη, ήρθε η ώρα να σε ενημερώσω για κάποιες αλλαγές που συντελέστηκαν -εν αγνοία σου- στο site των ονείρων μας Oneman.gr. Όχι δεν με μονιμοποίησαν, μην ανησυχείς γι’ αυτό. Έκαναν κάτι πολύ πιο δραματικό. Δεν μας έφτανε, που λες, ο αμείλικτος Ταξίαρχος Χατζηϊωάννου στη διοίκηση του λόχου, κότσαραν από δίπλα και τον Ηλία Αναστασιάδη ως Αντισυνταγματάρχη. Αρχισυντάκτη τον φωνάζουν μεταξύ τους, αλλά εγώ ξέρω το πραγματικό του πρόσωπο. Μην σας ξεγελά το πάντα μειλίχιο βλέμμα του. Εμένα, προσωπικά, μου έχει βάλει τις φωνές σε παλαιότερη συνεργασία ΜΙΑ ολόκληρη φορά και το καταθέτω ενώπιον όλων. Φαντάζομαι θα τον είχα φέρει τον άνθρωπο στα όριά του, αλλά ποιος μπορεί να βάλει τις φωνές σε ένα τόσο γλυκό πλασματάκι; Μόνο ένας αδίστακτος Αντισυνταγματάρχης. Δεν υπάρχει σωτηρία. Είμαι που είμαι καμπανόφατσα, θα με μπιφτεκώσουν χοντρά και οι δύο.

Η φάση, λοιπόν, είναι Ηλιούπολη:

 

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ξέρεις που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Αναστασιάδης; Κάνε μια μαντεψιά. Στην Ηλιούπολη. Οπότε καταλαβαίνεις με πόσο συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στην περιοχή το αχτύπητο δίδυμο Τζένη- Θοδωρής. Αλλά δεν τον αδικώ τώρα που επέστρεψα και σας γράφω. Είναι μία από τις πιο φιλόξενες γειτονιές που έχουμε επισκεφτεί, με φουλ περιποιημένα και καλόγουστα μαγαζιά, καλές τιμές και παροιμιώδη παρεϊστική διάθεση. Ένα μικρό χάσιμο με τις πλατείες το έπαθα (33 πλατείες να το πούμε είναι πολλές), αλλά ευτυχώς είχαμε μαζί ξεναγό- διαμάντι που θα γνωρίσεις σε πολύ λίγο.

Άλλος για καφεδάκι στη “Χόβολη”;

 

Η “Χόβολη” είναι από τα μαγαζιά που σου δημιουργούν μια απίστευτη οικειότητα, λες και έχεις ξανάρθει εδώ 100 φορές. Βαθμός cosiness: 100%. Λειτουργεί εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο σημείο και είναι το μαγαζί που έφερε πρώτο τη μόδα των επιτραπέζιων παιχνιδιών σε καφέ στην Αθήνα. Καλές rock, funk και jazz μουσικές, επιλεγμένα lives, ένα τζάκι που θες να το πάρεις αγκαλιά και οι διάσημες game βραδιές του σχεδόν κάθε Παρασκευή με ειδικό παιχνιδογνώστη που σου μαθαίνει όλα τα καινούργια επιτραπέζια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του όλα αυτά τα χρόνια.

Σκληρή δουλειά προμηνύεται κι απόψε.

Κοίτα πόσα επιτραπέζια έχουν στη συλλογή τους οι άνθρωποι.

Έτσι, μάλλον, είναι η φάτσα μου όταν δεν σκέφτομαι τίποτα.

 

 Επόμενη στάση: “L’ arte del gelato”. Όνομα και πράγμα.

 

Είναι από αυτά τα μέρη που πας μία φορά και μετά σου κολλάνε στο μυαλό οι γεύσεις του και θες να πας ξανά και ξανά. Ο λόγος για το “L’ arte del gelato”, που έχει ανοίξει στην περιοχή από το 2013. Άκου τη συνταγή της επιτυχίας: παγωτό ιταλικού τύπου δικής τους παραγωγής με ολόφρεσκα υλικά και πάνω από 230 γεύσεις που εναλλάσσονται καθημερινά στη βιτρίνα. Μιλάμε οι άνθρωποι πετυχαίνουν επακριβώς τις γεύσεις που αναγράφονται στα ταμπελάκια των παγωτών. Tip: Εδώ θα βρεις και gourmet γεύσεις (π.χ. σορμπέ σύκο με γλυκό κρασί Σάμου), και χειμωνιάτικες γεύσεις (π.χ. παγωτό μελομακάρονο ή κουραμπιέ), και γεύσεις με αλκοόλ για τους μερακλήδες, αλλά και επικό φρεσκοκομμένο on demand καφέ σερβιρισμένο με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο. Κάνει και delivery. Τι άλλο θες;

Αυτοί οι καφέδες σου λέω δεν παίζονται. Δοκίμασε, οπωσδήποτε, εσπρέσο “L’ arte del Caffe” ή “Freddo con Gelato”.

Meet the team. Oι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, Κωνσταντίνος Μπισοβίτης και Κωστής Νάστος.

Και τώρα ας περάσουμε στα σκληρά. Βάφλα με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης και αυθεντικό φιστικί, που ειλικρινά σου μιλάω είναι σαν να το ξεφλουδίζεις εκείνη την ώρα και cookie burger με παγωτό. Δεν περιγράφω άλλο, μόνο τρώω.

 

Το θρυλικό μαγαζί της Ηλιούπολης που ακούει στο όνομα “Nastos”.

 

“Nastos”. Ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της περιοχής, από τη μπάρα του οποίου έχει περάσει σχεδόν όλη η Ηλιούπολη τα τελευταία 22 χρόνια της λειτουργίας του. Η σταθερή πελατεία του δεν το αλλάζει με τίποτα. Resident dj κάθε μέρα με freestyle επιλογές, happy hour σε όλους τους καφέδες από τις 08.30- 11.00 το πρωί, ο απαραίτητος χορός Παρασκευή/ Σάββατο και στα evets, αλλά το σημαντικότερο… μπόλικα χαμόγελα μέσα και έξω από τη μπάρα all day long.

Ψοφάω για τέτοιες μεγάλες μπάρες.

Το αχτύπητο δίδυμο.

Το μαγαζί διαθέτει και ωραία χαλαρά τραπεζάκια στο βάθος για το απαραίτητο άραγμα.

 Κατέφτασε η ξεναγός και φίλη του Θοδωρή του Μάρκου, Λήδα με τ’ όνομα!

To hot spot που λέγεται “Garage”.

 

Γιατί να χρειάζεται ,αν μένεις στα πέριξ, να ανεβαίνεις κέντρο “για να γουστάρεις” όταν έχεις στην περιοχή σου ένα μαγαζί όπως το “Garage”; Δεν χρειάζεται, γιατί εδώ θα νιώσεις αμέσως το “fun” στην ατμόσφαιρα, θα φας σούπερ burger και επική pizza, θα δεις όλους τους ωραίους και τις ωραίες της περιοχής και θα πετύχεις τα πιο εγγυημένα events. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που έχουν επιλέξει για τα lives τους το “Garage” ο Χρήστος Δάντης, η Ευρυδίκη, ο Alex Kavvadias και ο Gautier, ενώ από τα dexx του έχουν περάσει μπόλικοι quests djs, όπως η Claudia Matola, ο Kill Emil και ο Blend Mishkin.

Δεν είμαι τρελή. Ανοίξτε μου!

Meet τον Dj Θοδωρή, που βρίσκεται στα dexx του “Garage” κάθε Τρίτη με freestyle επιλογές από trip hop lounge μέχρι alternative και κλασικό rock, soul, blues και reggae.

Εδώ θα βρεις και stirred και shaken και cracked ice και κλασικά και low alcohol και no alcohol κοκτέιλς.

Δοκίμασε “Spicy Mule” από τα χεράκια του Μιχάλη, όπως και δήποτε.

H φάση είναι “Mind the pub”. Πάει και τελείωσε.

 

Για το τέλος, αφήσαμε το ένα, το μοναδικό, το ανεπανάληπτο “Mind the pub”. Είναι τυχαίο που κατά καιρούς έχει παίξει μουσική εδώ ο Αντισυνταγματάρχης Αναστασιάδης; Όχι, δεν είναι. Ολόκληρος Αντισυνταγματάρχης δεν θα επέλεγε κανένα άλλο μαγαζί παρά μόνο εκεί που είναι η φάση, πιστέψτε με. Τρεις φίλοι από την Ηλιούπολη, ο Γρηγόρης, ο Φίλιππος και ο Γιάννης προσπάθησαν να προσαρμόσουν μια αγγλική Pub στα ελληνικά δεδομένα και το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί εδώ θα έρθεις από το πρωί για καφέ και πρωινό ή για το brunch σου τα ΣΚ, θα έρθεις για το ξακουστό του burger σε όλη την Ηλιούπολη και όχι μόνο, θα έρθεις για την τεράστια ποικιλία από μπύρες και για τις μουσικάρες του από funky, soul και rock μέχρι britpop και 90’s και, φυσικά, θα έρθεις για να δεις τον αγώνα με τους κολλητούς. Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει ήχος στα παιχνίδια, εκτός μόνο από τα πολύ σημαντικά ματς. Καλό αυτό για εμάς τα κορίτσια.

Ποτάκι και μπαλίτσα. Τι άλλο να ζητήσει ένα κορίτσι απ’ τη ζωή.

Ιδού το burger- θρίαμβος “Jack Daniel’s” με 220gr ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι ψημένο στο grill, jack daniel’s sauce, τσένταρ, ντομάτα, μπέικον και κρεμμύδι.

Χάζεψα μετά το burger, αλλά θα επανέλθω.

 

Αντί επιλόγου

Αν μετά από όλα αυτά που έφερα στο φως της δημοσιότητας, ο Ταξίαρχος Χατζηϊωάννου και ο Αντισυνταγματάρχης Αναστασιάδης δημοσιεύσουν αυτό το άρθρο, θα μιλάμε για έναν θρίαμβο της αλήθειας και της δημοσιογραφίας. Αν πάλι όχι, τζάμπα έγραφα τόση ώρα. Ευτυχώς πάντως αυτή την εβδομάδα δεν είχα μαζί μου διάσημη συντροφιά να μου τρώει τα φαγιά και να μου πίνει τα ποτά. Την άλλη βδομάδα, όμως, θα έχω. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ ακόμη αυτό, αλλά θα το βρω. Δίαιτα και ψυχοθεραπεία μέχρι την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν.

Χαμομηλάκι για το σβήσιμο

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου:

Αγαπητέ αναγνώστη. Ξέρεις πως είναι η φάση, ε; Όσο το πάει η Τζένη, τόσο πιο νωρίς θέλει να βγαίνουμε βόλτα. Δεν της φτάνει να βγαίνουμε στις 9 και να γυρίζουμε στις 2 και στις 3, θέλει τώρα να ξεκινάμε από τις 7, αλλά πάλι να γυρίζουμε στις 2 και στις 3. Για να χωνεύει καλύτερα, λέει.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

“Χόβολη”: Κανάρη 30Α, Ηλιούπολη. Τηλ. 210 9959460

“L’ arte del gelato”: Ελευθερίου Βενιζέλου 135, Ηλιούπολη. Τηλ. 210 9901669

“Nastos”: Βενιζέλου Σοφοκλή 108, Ηλιούπολη. Τηλ. 210 9930069

“Garage”: Ηρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη. Τηλ. 210 9945603

“Mind the pub”: Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη. Τηλ. 210 9703811