ΠΟΤΟ

Η φάση είναι Βριλήσσια

Guess who's back? Η στήλη που όλοι αγαπήσαμε -πλην της διαιτολόγου μου-. Προχωράμε ακάθεκτοι από το Μπουρνάζι στα Βριλήσσια.

Όλα κύλησαν ομαλά εκείνο το βράδυ. Ο καιρός ήταν υπέροχος. Ο Θοδωρής ο Μάρκου ήρθε στο ραντεβού μας με μόλις 20 λεπτά καθυστέρηση. Η διάθεση μας ήταν σούπερ ανεβασμένη ενόψει καλοκαιριού. Και τα Βριλήσσια ήταν μια αποκάλυψη. Ευχάριστη αποκάλυψη. Πολύ ευχάριστη αποκάλυψη. Γι’ αυτό συνιστώ: αποκέντρωση τώρα. Επιστροφή στις γειτονιές. Τα Βριλήσσια τα έχουν όλα, γιατί να τρέχεις στο κέντρο;

Η φάση είναι Βριλήσσια γιατί:

– Συνέβη το θαύμα! Θέση πάρκινγκ έξω από κάθε μαγαζί που επισκεφτήκαμε.

– Έχεις μπόλικες επιλογές. Και φαγάδικα και καφετέριες και μπαράκια και σουβλατζίδικα και κρεπερί και πλατείες για άραγμα και απ’ όλα.

– Όλοι οι καλοί χωράνε και όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Θες να σκάσεις με τη φόρμα, θες με τη σαγιονάρα, θες με τακούνι, θες με κοστούμι; Δεν πρόκειται να σε κατακρίνει κανείς.

Στα μείον θα βάλω μόνο ότι το σχολάσαμε νωρίς. Άμα έχεις συνηθίσει να γυρνάς στις 04.00 το πρωί με τον Μάρκου να σέρνεται και να βρίζει που την επομένη ξυπνάει στις 07.00 για γύρισμα, το 02.00 φαντάζει απογευματινή βόλτα με τα ανίψια. Αλλά χαλάλι. Εμείς το γουστάραμε πολύ.

Τα πιο εκλεπτυσμένα burgers που έχεις δοκιμάσει είναι στο “BarBara Que”

Το ξέρω ότι έχεις βαρεθεί να ακούς “εδώ είναι το καλύτερο burger της Αθήνας”, “εκεί είναι το καλύτερο burger της Αθήνας”, “παραπέρα είναι το καλύτερο burger της Αθήνας”. Άκουσε με, όμως, γιατί κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει πολλά και εκεί που πάμε να καταλήξουμε στο καλύτερο, εμφανίζεται το επικό. Και το όνομα αυτού: “BarBara Que”. Η πιο εκλεπτυσμένη γεύση σε burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ από τα χεράκια του chef Στέλιου Μάνδαλου.

Στο “BarBara Que” έρχονται πελάτες ακόμη και από την Ελευσίνα ή τη Γλυφάδα για να δοκιμάσουν το φαγητό του και αξίζει τον κόπο η κάθε μπουκιά. 100% Βlack Angus μπιφτέκι 200 γρ, χειροποίητα τα πάντα όλα, μοναδικές συνταγές και γεύσεις, τεράστια μπάρα για να απολαύσεις την κοκτεϊλάρα σου, άψογη αισθητική χώρου και ένα ευγενέστατο service σε περιμένουν να συμφωνήσεις και συ μαζί μου ότι μέχρι στιγμής στην Αθήνα το “BarBara Que” φτιάχνει το καλύτερο burger που έχεις δοκιμάσει.

Ιδού ο chef Στέλιος Μάνδαλος. Το ότι κρατήθηκα να μην του φιλήσω τα χέρια για τα burgers που μας σέρβιρε ήταν θρίαμβος.

Δοκίμασε όπως και δήποτε το συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος ψημένο στη σχάρα με δεντρολίβανο, λεμόνι και αρωματικό βούτυρο.

Και ιδού το υπερburger. Ή μάλλον, τα υπερburger. Italian- Mafia με μπιφτέκι 100% Βlack Αngus, ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών αρωματισμένη με λάδι τρούφας και mayo sauce στα 9 ευρώ και Fried Chicken με παναρισμένο στήθος κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα, iceberg, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα και sauce μουστάρδας αρωματισμένη με εστραγκόν στα 7,50 ευρώ. Παράδεισος.)

 

Η συνέχεια θέλει “33 τετραγωνικά μέτρα”

Το “33 τετραγωνικά μέτρα” είναι μια κατηγορία από μόνο του. Διαθέτει εσωτερικό χώρο μόλις 33 τετραγωνικών μέτρων, αλλά τεράστια άπλα με τραπεζάκια επί της πλατείας Αναλήψεως που, όμως, είναι λίγο πιο πριβέ από την πολλή πολλή οχλαγωγία. Διαθέτει, επίσης, μόνο premium ποτά, κρασιά από διεθνείς αμπελώνες και 14 homemade κοκτέιλς με καθαρές και ιδιαίτερες γεύσεις που ξεφεύγουν από τις κλασικές κοκτέιλ lists που έχεις συνηθίσει. Και για το τέλος, διαθέτει τις πιο χαρούμενες κοριτσοπαρέες, όπως θα δεις και από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί. Νομίζω σε έπεισα.

Δοκιμάσαμε Still Bourbon -γλυκόπικρος φρουτώδης συνδυασμός με ισχυρή βάση, bourbon, επίγευση μπαχαρικών, άρωμα άγριου μύρτιλου και παλαιωμένου βερμούτ στα 9 ευρώ- και Tahitian Punch με βάση το London dry gin στα 10 ευρώ, και μείναμε άφωνοι. Τα κοκτέιλς επιμελείται ο Albergatus Vitriol.

Αυτά είναι.

Τα κορίτσια παίζει. Το φωτογραφικό υλικό που σου είχα υποσχεθεί.

 

Η φάση είναι “Cibo”

Από το καλοκαίρι του 2010 που άνοιξε στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, το “Cibo” είναι το hot spot της περιοχής. Αυτό το all day cafe- bar θα σε καλοδεχτεί είτε εντός του μαγαζιού, είτε στα τραπεζάκια της στοάς, είτε στα τραπεζάκια της πλατείας, όπως και να σκάσεις μύτη, για να σε καλοταΐσει και να σε καλομεθύσει. Γι’ αυτό είναι και στέκι. Με πολύ καλό φαγητό (πίτσες με χειροποίητη ζύμη, ζυμαρικά, σαλάτες, γλυκά, brioche και ομελέτες φούρνου) σε πολύ καλή τιμή, με εξαιρετική λίστα κοκτέιλ από τον Αλέξανδρο Διαμαντίδη και με τόσο χαλαρό και χαμογελαστό προσωπικό, μπορείς άνετα να το κάνεις και εσύ το στέκι σου.

Meet τους μάστορες πίσω από τη μπάρα Μάκη και Γιώργο που μας έφτιαξαν “Zombie” με τα όλα του στα 11 ευρώ, “Papaya Colada” με παλαιωμένο ρούμι με papaya και γάλα καρύδας στα 8 ευρώ και Planter’s Punck με ρούμι συνδυασμένο με φρεσκοστυμένους χυμούς κόκκινου grapefruit και μοσχολέμονου στα 8 ευρώ.

Δεν είναι ότι είμαι λιχούδω. Η πίτσα με φρέσκια μοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα φταίει που ήταν πεντανόστιμη. Άσε που είχε περάσει και 1 ώρα από το προηγούμενο γεύμα.

Αυτά είναι. The sequel.

 

Το πιο χαριτωμένο μαγαζί που έχεις δει. “Η Έλη του Κλου”.

Είναι κουκλίστικο, είναι πανέμορφο, είναι γλυκούλι, είναι το πιο χαριτωμένο μαγαζί που έχεις δει. Είναι “Η Έλη του Κλου”. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σε πείσουν. Ξεκινάς το πρωί με καφέ, συνεχίζεις με πίτσα, ποικιλίες, σάντουιτς και σαλάτες και ολοκληρώνεις με κοκτέιλ ή ρουμόμελο (!!!).

Tip 1: To μαγαζί διαθέτει και happy hour (από τα λίγα που έχουν μείνει πια). Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17.00 μέχρι 21.00 τα κοκτέιλς κοστίζουν 6 ευρώ.

Tip 2: Οι μουσικές που θα ακούσεις στην “Έλη του Κλου” είναι πάντα μοναδικές. Jazz, funk, swing, rock και έντεχνο ελληνικό, καθώς και κάθε Παρασκευή και Σάββατο live από γ#@!>> μπάντες.

Αυτό το σκηνικό δεν υπάρχει.

Meet το τρελοκομείο -με την καλή έννοια- barman Δημήτρη.

Κατέβα κοπελιά, έχουμε δουλειές.

 

Και για το τέλος, “Creperie 78”. Κρεπάρα έπος.

Όταν έχεις φάει όσο είχαμε φάει εμείς και καταφέρνεις στο τέλος να χτυπήσεις και μία κρεπάρα, σημαίνει ή ότι έχεις πρόβλημα λιγούρας ή ότι αυτή η κρέπα ήταν επική. Στην περίπτωσή μας συμβαίνουν και τα δύο. Η “Creperie 78”, ήδη γνωστή από το κατάστημα στα Μελίσσια από το 2004, άνοιξε τα τελευταία δύο χρόνια και στα Βριλήσσια με μία μαγαζάρα τόσο περιποιημένη που αξίζει τον κόπο να αράξεις.

Tip 1: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το μαγαζί είναι 24ώρο.

Tip 2: Χρησιμοποίησε τις προσφορές. Κάθε Τρίτη όλες οι γλυκές κρέπες της επιλογής σου κοστίζουν 2,50 ευρώ για παραλαβή από το κατάστημα. Κάθε Τετάρτη είναι delivery day, παραγγέλνοντας 2 αλμυρές κρέπες παίρνεις μία γλυκιά δώρο, στις 4 αλμυρές  παίρνεις 2 γλυκές δώρο και στις 6 αλμυρές παίρνεις 3 γλυκές δώρο. Καλοφάγωτες.

Προσυπογράφω.

Δοκίμασε “Sold out” με σοκολάτα λευκή βανίλια/ bueno, μπισκότο Oreο, φράουλες και επικάλυψη σοκολάτας στα 4 ευρώ.

Σκέτη απόλαυση.

 

Αντί επιλόγου

Πρώτον, το καταδιασκέδασα. Δεύτερον, χρειάζομαι επειγόντως μασαζοκαλσόν, λιποαναρρόφηση και personal trainer μαζί. Τρίτον, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με προορισμό- έκπληξη. Τέταρτον, φιλιά στον πολυαγαπημένο μου Ταξίαρχο Χατζηϊωάννου, που τον έχει φάει η ξενιτιά. Και πέμπτον, ειδική μνεία και πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο μεγάλο θαυμαστή της στήλης αυτής Roy13.

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου:

Αγαπητέ αναγνώστη. Η Τζένη από τη φούρια της να φάει το μπέργκερ, εκσφενδόνισε μισό μπιφτέκι πάνω στο φακό μου. No further comments.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

BarBara Que: Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια. Τηλ. 213 0349058

33 τετραγωνικά μέτρα: Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια. Τηλ. 210 6821033

Cibo: Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια. Τηλ. 210 6897030

Η Έλη του Κλου: Λεωφ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια. Τηλ. 210 8037773

Creperie 78: Λεωφ. Πεντέλης 42, Βριλήσσια. Τηλ. 210 6130858