ΠΟΤΟ

Η φάση είναι Ζωγράφου. Part 1

Καιρός μας ήταν να ξαναδουλέψουμε. Και έγινε ο χαμός ο ίδιος. Η φάση είναι -ξεκάθαρα- Ζωγράφου.

Dear Mr Taxiarchos, την ώρα που σου γράφω αυτές τις λέξεις έξω έχει συννεφιά και ‘γω σε σκέφτομαι πολύ. Σκέφτομαι πόσα ωραία λόγια μου είχες πει. Πως θα μ’ έστελνες στα νησιά να λιάσω το κορμάκι μου, να φάω το ψαράκι, να κάνω το μπανάκι μου. Αλλά που; Με ξέχασες. Κάποια άλλη θα σου ‘χει πάρει το μυαλό. Έκανα, λοιπόν, και ‘γω την καρδιά μου πέτρα και σε ξεπέρασα. Πήγα Ζωγράφου, λέμε, κι ωραία πέρασα. Ποιήτρια είμαι, φίλε.

Η φάση είναι Ζωγράφου γιατί:

– εκεί συνάντησα τα πιο περιποιημένα και καλόγουστα μπαράκια στην Αθήνα. Θα το δεις και μόνος σου παρακάτω.

– έχει μακράν τις οικονομικότερες προτάσεις διασκέδασης στην Αθήνα. Και αυτό θα το δεις παρακάτω. Έχε υπομονή.

– το κλίμα είναι άκρως παρεϊστικο. Μιλάμε πρέπει να συνάντησα τις πιο μεγάλες παρέες που έχω δει στη ζωή μου. Σε φάση παίζουν μεταξύ τους διπλό 11 x 11. Και έχουν κι αλλαγές.

Στα μείον θα βάλω μόνο ότι την προηγουμένη το είχαμε ξενυχτήσει με τον Μάρκου και ήμασταν ολίγον από κομμάτια. Δεν θα την πληρώσει, όμως, του Ζωγράφου για τις δικές μας ασωτίες.

Εν αρχή ην το “Κουμπί”

Από το πρωί με επιτραπέζια και καφέ, συνεχίζεις το μεσημέρι σου με προσεγμένα σνακς ή σαλάτες και ολοκληρώνεις τη βραδιά σου με soul, funk, rock και blues μουσικάρες μαζί με το κοκτέιλ σου στο συγκλονιστικό εξωτερικό χώρο του μαγαζιού μέσα στο πράσινο. Τι άλλο θες; Tip: ποτό στα 6 ευρώ, μπύρα από 3,50 ευρώ και signature κοκτέιλς από 6,50 ευρώ.

Ο barman Κώστας επί τω έργω μας ετοιμάζει “Ginger- κάρδαμο” με βάση την τεκίλα, ginger, κάρδαμο, lime και πορτοκάλι.

Από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Εδώ σκέφτομαι το μέλλον των διαπραγματεύσεων.

 

Η συνέχεια θέλει “Bairro”.

Πρώτο ατού: είναι πάνω σε πεζόδρομο. Δεύτερο ατού: έχει άψογη τεράστια μπάρα. Τρίτο ατού: συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο ποτό και φαγητό. Τέταρτο ατού: είναι γεμάτο γυναικοπαρέες. Tip1: Δοκίμασε, οπωσδήποτε, το Chicken club sandwich, το Chicken basil burger με φιλέτο κοτόπουλο και μοτσαρέλα και την τάρτα φράουλας με πραλίνα φουντουκιού. Tip2: Εδώ θ’ ακούσεις electro, swing, funk, αλλά το χειμώνα στο “Bairro” έπαιζαν και οι πιο επικές vintage ελληνικές βραδιές.

Μήπως με απατάς και διαβάσεις κι άλλες στήλες για τη νυχτερινή Αθήνα;

Φιλιούνται, αγκαλιάζονται.

Πες αλήθεια. Με το που με είδες είπες “Μα τι χαριτωμένη κοπέλα είναι αυτή”. Εμετός.

 

Δώσε “Urban” στο λαό.

Γιατί μαζεύονται στο “Urban” παρέες από όλη την Αθήνα; Πέρα από τη φανταστική μουσική που παίζει σε funk, swing, rock ‘n roll, rock και μαύρους ρυθμούς. Πέρα από την εκπληκτική homemade sangria τους. Πέρα από τα εξωτερικά τραπεζάκια στο υπέροχο παρκάκι του, που σε κάνει να ξεχνάς πως είσαι σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ζωγράφου. Πέρα από τα Κυριακάτικα jazz lives του χειμώνα. Μάλλον όλα τα παραπάνω μαζί.

Πόζα 1.

Πόζα 2.

Πόζα 3. #psonara

Επιτέλους, ήρθαν δυο άνθρωποι να βγούμε μαζί φωτογραφία. Ο ένας τυχαίνει να είναι και ο dj του μαγαζιού Δημήτρης Λεμονίδης.

Η φάση είναι “Les hiboux”

Είναι κουκλίστικο, είναι πανέμορφο, είναι παρεϊστικο, είναι ανθρώπινο, είναι το “Les hiboux”, που άνοιξε στην Ούλωφ Πάλεμ εδώ και 1 χρόνο. Σε αυτό το μαγαζί όλοι γνωρίζονται κατά ένα μαγικό τρόπο. Παίζει χαλαρά jazz και funk μουσικές, για να μπορείς να επικοινωνήσεις με το διπλανό και εκεί που τα πίνεις μπορεί να σου ‘ρθει κέρασμα καμιά τεράστια πιατέλα με ποικιλία αλλαντικών, τυριών ή φρούτων. Tip: Δοκίμασε, οπωσδήποτε, και τα 2 open sandwich του με σολωμό ή με μοτσαρέλα και ντομάτα. Θα σου τρέχουν τα σάλια.

Και τα μυαλά στα κάγκελα.

Για να δούμε που θα πάω διακοπές μόλις δώσει άδεια η Ταξιαρχάρα.

“Ακούς Ταξίαρχε, φεύγω για Ικαρία”.

 

Και για το τέλος, “Σχολαρχείο”.

Θα αναρωτιέστε γιατί δεν έχω φάει τόση ώρα. Γιατί το άφησα για το τέλος να το απολαύσω με την ησυχία μου. Όσοι έχουν πάει στο “Σχολαρχείο” ξέρουν ότι είναι πάντα γεμάτο για τα πεντανόστιμα, μαμαδίσια φαγητά του, τις εξαιρετικές τιμές του (με 10 ευρώ το άτομο θα φας και θα πιεις) και τα live του κάθε Πέμπτη σε rock, έντεχους και λαϊκούς ρυθμούς. Εμείς, ευτυχώς, πετύχαμε το τελευταίο live της σεζόν. Αλλά, κυρίως, ευτυχώς που πετύχαμε αυτή την χοιρινή τηγανιά με πάπρικα.

Μελέτησέ το.

Πίσω μου ακριβώς ο Μάκης Ράπτης και ο Σταύρος Παπαγεωργίου ετοιμάζονται για το live.

 

Μετά από αυτή την τηγανιά και αυτή την τραγανή φέτα με μέλι ήρθε η ώρα να πάω για νανάκια.

Αντί επιλόγου

Μέχρι να σκεφτώ εγώ που θα πάμε την επόμενη εβδομάδα, εσύ να έχεις ένα υπέροχο ΣΚ, μία εξαιρετική εβδομάδα και να εύχεσαι να με δεις στη γειτονιά σου σύντομα. Ή και όχι.

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου:

ΥΓ: Αγαπητέ αναγνώστη. Το ξέρω, θα με πεις υπερβολικό, αλλά δύο νύχτες σερί ξενύχτι με τη Τζένη δεν είναι τόσο ωραία εμπειρία όσο νομίζεις. Σε προσκαλώ μαζί στην επόμενη βόλτα, για να καταλάβεις τι εννοώ.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

“Κουμπί”: Εθνικής Αντιστάσεως 2, Ζωγράφου. Τηλ. 210 7779266

“Bairro”:  Τρίτης Ορεινής Ταξιαρχίας 11, Ζωγράφου. Τηλ. 210 7775000

“Urban”: Ούλωφ Πάλμε 48, Ζωγράφου. Τηλ. 210 7756820

“Les hiboux”: Ούλωφ Πάλμε 27, Ζωγράφου. Τηλ. 210 7778057

“Σχολαρχείο”: Γρ. Κουσίδη 30Α, Ζωγράφου. Τηλ. 210 7798304