ENTERTAINMENT

Ο καινούριος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, τρώγεται

Η νέα Μέση Γη βρίσκεται πλέον στο Αιγάλεω και το Cap Cap μπορεί και επισήμως να καταχωρηθεί ως το πιο precious μαγαζί που έχουμε επισκεφθεί.

Από το 2012 ακούω για ένα μαγαζί στα Δυτικά προάστια που έχει υπέροχα γλυκά και φανταστική διακόσμηση αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν πήρα ποτέ στα σοβαρά την ύπαρξή του. Κάθε φορά που κάποιος μου μιλούσε γι αυτό, παροτρύνοντας με να με πάω, μου περιέγραφε χωρίς υπερβολή, ένα άλλο μαγαζί. Ο ένας μου το παρουσίαζε ‘ντυμένο’ από πάνω μέχρι κάτω Χάρι Πότερ, ο άλλος ως ‘Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων’, ο άλλος μου το σέρβιρε ως ‘κολλάζ από ήρωες της Μάρβελ’, δεν ήξερα πραγματικά τι να υποθέσω. Το μόνο κοινό στις περιγραφές ήταν το όνομα: Cap Cap.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου

Τέσσερα χρόνια μετά, και αφού στο κεφάλι μου άρχισε να παίρνει διαστάσεις αστικού μύθου ως το μαγαζί στο Αιγάλεω που όλοι λένε ότι υπάρχει αλλά δεν το βρίσκει ποτέ κανείς, αποφάσισα να το επισκεφθώ και να στήσω ένα ωραιότατο κυνήγι θησαυρού στο κέντρο. Με χάρτη το gps (εντάξει, είναι σύγχρονο το κυνήγι) και με μία αγωνία που μου θύμισε την φορά που προσπαθούσα να βγω από το Λαβύρινθο της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων στην Disneyland, μπήκα στο αυτοκίνητο του Θοδωρή Μάρκου ελαφρώς καθυστερημένη και σε όλο τον δρόμο τον ζάλισα με τις θεωρίες μυθοπλασίας μου.

Ένα μπανόφι  συνταγής  Cap Cap για το δρόμο;

Είκοσι λεπτά αργότερα, ήμασταν έξω από το μαγαζί. ‘Ώστε όντως υπάρχει‘ είπα κάπως ενθουσιασμένη και πετάχτηκα έξω από το αυτοκίνητο.

 

Άνοιξα την πόρτα και αντικρίζοντας το θέαμα θυμήθηκα την πρώτη φορά που είχα γενέθλια και μου είχαν κάνει έκπληξη στο σπίτι.

Και η συνέχεια πήγε κάπως έτσι.

Ίσως αν δεν έχεις διαβάσει Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και να δεν έχεις αντιμετωπίσει τον Άρχοντα και τα Χόμπιτ τόσο φανατικά όπως εγώ, πιθανότατα δεν συμμερίζεσαι τώρα τη χαρά μου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, είσαι ο άνθρωπός μου και ναι, πρέπει οπωσδήποτε να πας σε αυτό το φανταστικό κυριολεκτικά πλέον, μαγαζί.

Λίγη τουρτίτσα Λευκού Μάγου να προσφέρω;

Πρόσεξε τι θα πεις.

Μετά το πρώτο σοκ, παρήγγειλα καφέ και κάθισα σαν ενήλικος και ώριμος άνθρωπος να τον πιω και να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Μεργούπη ο οποίος έτρεχε σαν τρελός πάνω κάτω θέλοντας να διορθώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αυτά έχουν γέμιση OREO. Δράκοι, παντού

Ήταν δέκα το πρωί όταν ήρθαν οι πρώτοι πελάτες του μαγαζιού (το μαγαζί ανοίγει στις 10.00). Η αναμονή κοινού ήταν ένα ακόμα πράγμα που με ενθουσίασε. Μαζί με τις πίτες στο σχήμα του καπέλου του Γκάνταλφ.

Α! Και των δαχτυλιδιών του Σαουρον που ήταν γεμιστά με μαλακό τυρί.

Εντάξει, και των cup cakes με γέμιση λιναρόσπορου που δεν είναι αυτό που ακούγεται.

Αλλά τώρα που είπα cup cake, πρέπει να ομολογήσω ότι η πρώτη μου απορία για το μαγαζί ήταν η ορθογραφία του ονόματός του. ‘Δεν θα έπρεπε να γράφεται cup cup‘ ρώτησα και την πάτησα σαν πρωτάρα. Ο Cap Cap όπως μου εξήγησαν οι θαμώνες της Μέσης Γης είναι ο αγαπημένος ήρωας του (αφεντικού)  Δημήτρη και είναι ο γαλάζιος ποντικός που κρύβεται πίσω από το πελώριο δέντρο της τρίτης photo παραπάνω.

Λίγη τουρτίτσα με καραμέλα για τη λιγούρα;

Καλά ντε, δεν είπα και τίποτα.

Μετά το πρώτο μισάωρο χαζέματος, εντόπισα τον επάνω όροφο στον οποίο βρίσκεται και ένα έργο της εικονογράφου Μαριλένας Μέξη.

Όχι, δεν είναι αυτό.

‘Εδώ πάνω δεν τρώμε όμως’

Έχω και άλλα καλά νέα να σου δώσω όμως: Το prequel του Cap Cap είναι σχεδόν έτοιμο και θα βρίσκεται στο κέντρο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα με κυνηγάει ο Σμιγκολ.

Ανέβηκα στην σκάλα να βρω διαφυγή και τι να δω; Δεν είμαι η Ραπουνζέλ.

Και τώρα μία είδηση που αφορά τους φαν, οι υπόλοιποι, κάντε skip: Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Cap Cap βρίσκονται διαθέσιμα το δαχτυλίδι του Σάουρον, το τσεκούρι του νάνου Γκίμλι, καθώς και άλλες αυθεντικές ρέπλικες από τις κινημοτογραφικές μεταφορές των βιβλίων του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Αγόρασε εσύ, εγώ δοκιμάζω κάτι που μυρίζει βατόμουρο και δεν μου λένε τη μυστική συνταγή. Ναι, δεν θέλω να φύγω από εκεί ποτέ.

Δυστυχώς η ώρα του αποχωρισμού είχε φτάσει αλλά είναι τουλάχιστον περιττό να αναφέρω ότι έχω ήδη βάλει τις φίλες μου να ορκιστούν ότι θα με ξαναπάνε το Σαββατοκύριακο. Αν είσαι εκεί, πες ένα γεια!

Cap Cap

Πανόρμου 26, Αιγάλεω 122 42

Τηλ 2105904116

Facebook | Instagram | Twitter