ENTERTAINMENT

Ψήφισε ποιο επιτραπέζιο έχεις λιώσει περισσότερο

Από Risk και Monopoly μέχρι Γκρινιάρη και Μάντεψε Ποιος, η δύναμη να αναδείξεις το παιχνίδι που σε κράτησε ώρες μακριά από την πραγματικότητα είναι στο χέρι σου.

Στο κοντέρ της καθημερινότητας του καθενός από εμάς, υπάρχουν γραμμένα πολλά χιλιόμετρα πιονιών που προσπαθούν επιτακτικά να τερματίσουν πρώτα. Αν κάπου κάπως κάποτε μας την έσκαγε να κάνουμε την αυτοβιογραφία μας, από τον πιο ανεπίδεκτο μαθήσεως μέχρι τον πιο έμπειρο παίκτη, όλοι θα έχουμε μία παράγραφο (;) μία σελίδα (;) ένα κεφάλαιο(;) να μνημονεύσουμε τις ώρες που ανέμελα αλλά καθόλου ξέγνοιαστα πατούσαμε το pause στην πραγματικότητα και την ‘κάναμε’ για τον κόσμο που δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το πιόνι μας.

Ώρες επί ωρών μας έχουν καταγράψει σε έναν καναπέ να αναρωτιώμαστε ‘ποιος ήταν ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ’ (σ.σ.: ο 44ος ήταν ο Ομπάμα) ή να σπαζοκεφαλιάζουμε να φτιάξουμε μία λέξη με τέσσερα γράμματα, το ένα κενό ή να προσπαθούμε να χαράξουμε πορεία με τιμές Βοναπάρτη και ύφος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όχι μόνο όταν ήμασταν παιδιά αλλά και τώρα που είμαστε μεγάλα παιδιά, η σχέση μας με τα επιτραπέζια είναι ίσως μία από τις πιο δυνατές και διαχρονικές σχέσεις της ζωής μας. Και η αλήθεια είναι ότι από δαύτες, δεν είμαστε ικανοί να κρατήσουμε και πολλές.

Για τους παραπάνω λόγους και χάρη στη νοσταλγία που όλους μας ψιλοπιάνει όταν πλησιάζει το τέλος του χρόνου, σκεφτήκαμε σήμερα να θυμηθούμε όλα αυτά τα επιτραπέζια που λογικά βρίσκονται σε κάποιο ράφι του σπιτιού μας και η πλειοψηφία τους δεν είναι καθόλου σκονισμένη και να αναδείξουμε από αυτά εκείνο που μας κράτησε περισσότερο μακριά από τον βαρετό, πραγματικό κόσμο.

Έτοιμος; Πάμε.