ENTERTAINMENT

‘Ψηλά τη σπάθα’: Τζεντάι για μια μέρα

Και τι ημέρα: Το ONEMAN πήγε στο πρώτο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μακριάς Σπάθας και η δύναμη, ήταν παραδόξως μαζί του.

Όταν η Κυριακή ξεκινάει με ένα «κύριοι, τις σπάθες σας παρακαλώ», το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να υποθέσεις ότι η ημέρα δεν πρόκειται να κυλήσει τόσο χαρμολυπημένα όσο είθισται. Και να έχεις και τις πιθανότητες με το μέρος σου.

Γιατί μεταξύ μας, αγώνες μακριάς σπάθας και δη, επίσημοι και δη διασυλλογικοί, δεν γίνονται κάθε μέρα. Για την ακρίβεια, δεν γίνονται. Αφού -όπως έσπευσαν να με πληροφορήσουν οι ιθύνοντες- μιλάμε για το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών.

Μετά από ένα γούχου ενθουσιασμού που δεν μπορώ με τίποτα να καταπνίξω, μας παραπέμπω εκεί που θα μάθουμε περισσότερα και θα φύγουμε ένα τσικ σοφότεροι (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…)

Onemanpedia, help…

Στο 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μακριάς Σπάθας – ATHENS LONGSWORD 2015, συμμετείχαν 28 αθλητές από 5 αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας – ΑΣ Ακαδημία Οπλομαχίας, ΑΣ Κοριολάνος, ΑΣ Πειραιά Μαίανδρος, Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης, ΑΣ Δύναμις οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Ακαδημία Οπλομαχίας (Α.Σ.Α.Ο.) έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικό Κέντρο ΜΕΤΣ στο Παγκράτι και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Ι.Ε.Π.Τ.).

Οι συμμετέχοντες αθλητές σπαθασκίας -εκ των οποίων και μία αθλήτρια- από όλη την Ελλάδα, διασταύρωσαν τις σπάθες τους, αγωνιζόμενοι με ευγενή άμιλλα και πάθος, με στόχο τη διάκριση αλλά και τη γνωριμία του αθλήματος με το ευρύ κοινό. Στους αγώνες χρησιμοποιήθηκαν μακριές σπάθες (longswords) από συνθετικό πλαστικό. Το πρωτάθλημα είχε 2 φάσεις, η 1η των οποίων ήταν με όμιλους και η 2η, με νοκ άουτ αγώνες.

 

Στους 3 πρώτους νικητές απονεμήθηκε δίπλωμα και μετάλλιο ανάλογα με τη θέση την οποία κατέλαβαν.

Συγκεκριμένα, την 1η θέση, το χρυσό μετάλλιο και το τιμητικό, εγχάρακτο ξύλινο σπαθί, (ευγενική προσφορά του χορηγού της διοργάνωσης ‘Purpleheart Armoury’) κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος. Τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα ο Επαμεινώνδας Τζανικόπουλος και Ανδρέας Παυλίδης.  Τιμητική διάκριση απονεμήθει και στη μοναδική συμμετέχουσα αθλήτρια της διοργάνωσης Θεοδώρα Πετρούλια.

Μετά τη σύντομη εκπαιδευτικο-ενημερωτική διακοπή, επιστρέφουμε στους αγώνες…

Φοράμε τα γάντια αλά Ρόμποκοπ γιατί, ποτέ δεν ξέρεις πού θα τη φας.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν είχαμε και πολλά πολλά με τον Βασίλη Ορφανίδη -κάτοχο των γαντιών.

Εν αντιθέσει με τον αντίπαλό του, Γιάννη Μορφονιό, που κατά πως φάνηκε, δεν τη φοβάται τη Μάρβελ.

Ήρωάς του, μάλλον είναι ο Πουφ.

Όπως και να έχει: Actiooooooooon!

Ωπ, να τη και η «δείξτε μου και εμένα».

(πόσα λάθη μπορούν να χωρέσουν σε μία φωτογραφία, πόσα)

Άρια, ενώ εσύ πλένεις πτώματα…

ΥΓ: Και εγώ γελάω μαζί σου. Και ο Θοδωρής Μάρκου. Και όσοι έζησαν τη στιγμή από κοντά.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου