ENTERTAINMENT

Στο Colour Day Festival θα γελάσεις πρώτα με τον εαυτό σου

Μιλήσαμε με τους διοργανωτές του φεστιβάλ και ζήσαμε από απόσταση αναπνοής μια πρώτη -μεταξύ τους- μάχη χρωμάτων.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου, το ΟΑΚΑ θα γεμίσει στην κυριολεξία με χρώματα. Ίσως για πρώτη φορά, αυτό το “στην κυριολεξία” ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν αποτελεί υπερβολή ή λανθασμένη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Γιατί το Colour Day Festival, υπόσχεται να κάνει ακριβώς αυτό, καθώς 20.000 κόσμος θα επιδίδεται σε έναν διασκεδαστικό και ασφαλή (ρωτήσαμε, δεν κινδυνεύει κανείς, ούτε καν οι μπλούζες μας) πόλεμο χρωμάτων, χορεύοντας υπό τους ήχους της μουσικής που θα ερμηνεύσουν και θα επιλέξουν οι ΜΕΛISSES, οι Playmen, o Claydee και πολλοί ακόμη καλεσμένοι – έκπληξη.

(Φωτογραφίες Μενέλαος Μυρίλλας)

Συνάντησα τους Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο και Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο της Skull Productions, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες εργάζονται πυρετωδώς, προετοιμάζοντας το μεγάλο event. Όσο πετούσαν με απόλυτη φυσικότητα χρώματα ο ένας στον άλλο για τις ανάγκες της φωτογράφισης, μου είπαν πολλά και διάφορα σχετικά με το πώς τους ήρθε η ιδέα να διοργανώσουν ένα τέτοιο event και τι θα πρέπει να προσέξει όποιος δώσει το «παρών».

Εγώ πάντως μετά τη συνέντευξη κράτησα το πιο σημαντικό: To Colour Day Festival είναι η ιδανική ευκαιρία να γνωρίσεις κορίτσια. Στα μάτια μου είναι ήδη πετυχημένο.

Η αρχική ιδέα

 

Πώς σας ήρθε η ιδέα να διοργανώσετε το Colour Day Festival;

Η ιδέα μας ήρθε βλέποντας βίντεο από αντίστοιχα events που γίνονται στην κεντρική Ευρώπη. Παρατηρώντας τα χαμόγελα και το πώς είχε καταφέρει τόσος διαφορετικός κόσμος να δεθεί σαν μια παρέα, σκεφτήκαμε ότι ένα τέτοιο concept δεν θα μπορούσε να λείπει από τα ελληνικά δρώμενα.

Τα φεστιβάλ των χρωμάτων εμπνεύστηκαν από τη θρησκευτική γιορτή των χρωμάτων στην Ινδία. Τι διαφορές και ομοιότητες υπάρχουν;

Η διαφορά είναι ότι το Colour Day Festival δεν σχετίζεται με κάποια θρησκευτική γιορτή. Η ομοιότητα είναι ότι η νοοτροπία του φεστιβάλ βασίζεται στην δημιουργία μιας μεγάλης παρέας που δεν γνωρίζει κοινωνικό στάτους. Μέσα στο χρώμα η ηλικιακή διαφορά εξαλείφεται και όλοι διασκεδάζουν πραγματικά. Στην καθημερινότητα της εικονικής πραγματικότητας και του φαίνεσθαι, το να γελάς με τον εαυτό σου κρύβει την σπάνια δύναμη του αυτοσαρκασμού και του αληθινού γέλιου.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχο event στο εξωτερικό;

Λίγο καιρό μετά την απόφαση να ξεκινήσουμε την διοργάνωση του event, ένα μέλος της ομάδας μας ταξίδεψε στη Γαλλία και βρέθηκε εντελώς τυχαία σε έναν αγώνα δρόμου με φιλανθρωπικό σκοπό, στο τέλος του οποίου οι συμμετέχοντες επιδόθηκαν σε “χρωματοπόλεμο” μετά μουσικής. Εκεί επιβεβαιώσαμε ότι η ενέργεια που απορρέει απ’ αυτή την ιδέα είναι πραγματικά συναρπαστική.

Τι θα ζήσεις στο ΟΑΚΑ

 

Το ελληνικό κοινό είναι εξοικειωμένο με τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή δείχνει επιφυλακτικό;

Η αλήθεια είναι ότι εμείς πιστεύαμε από την αρχή στην ιδέα αλλά δεν ξέραμε πως θα την υποδεχτεί το κοινό. Στον Έλληνα αρέσει και να δοκιμάζει, αλλά και να κρίνει αυστηρά τα νέα project. Καταφέραμε όμως να έχουμε καθολική αποδοχή καθώς απ’ την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ένα κύμα ενθουσιασμού το οποίο γρήγορα μεταφράστηκε σε δηλώσεις συμμετοχής και την ανάλογη προπώληση εισιτηρίων. Ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθειά μας χωρίς επιφυλακτικότητα, τώρα μένει να του το ανταποδώσουμε δίνοντάς του το “πάτημα” να μας κρίνει θετικά.

Κάποιος που θα έρθει χωρίς να έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται, τι να περιμένει να βιώσει στις 20 Ιουνίου;

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θέλουμε να βιώσουν μια οπτικοακουστική εμπειρία που περιλαμβάνει ένα δυναμικό lineup από dj’s και live acts, το οποίο συμπληρώνεται απο μοναδικά special effects, led visuals και φυσικά πολύ χρώμα! 

Θα υπάρχει και κάποια έκπληξη η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα;

Θα υπάρχουν κάποια guest acts τα οποία θα παρεμβάλλονται των dj’s και δεν θα ανακοινωθούν, παρ’όλα αυτά θεωρούμε ότι η πραγματική έκπληξη για τον κόσμο θα είναι το βίωμα όλης της εμπειρίας που δεν μεταφέρεται ούτε με τα λόγια ούτε και με εικόνες.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

 

Τι θα πρέπει να φέρει μαζί του όποιος έρθει; Δώστε μερικές συμβουλές στο κοινό.

Το μόνο για το οποίο δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε είναι ο ήλιος, γι’ αυτό καλό θα είναι όσοι έρθουν να έχουν προμηθευτεί καπέλο, αντηλιακό και άνετα ρούχα, κατά προτίμηση άσπρα, τόσο για την αντιμετώπιση της ζέστης όσο και για να δείχνει όμορφα το χρώμα πάνω τους. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι οι κάμερες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης. Παρ’ ότι η σκόνη δεν βλάπτει τις ηλεκτρονικές συσκευές, εμείς συστήνουμε στον κόσμο να κρατήσει το κινητό του στην τσέπη ή την τσάντα, να απολαύσει την κάθε στιγμή και να επισκεφτεί στη συνέχεια την σελίδα μας στο Facebook για το πλήρες album φωτογραφιών και το aftermovie όλου τoυ event.

Υπάρχει και κάτι που δεν θα πρέπει να φέρει;

Όπως και σε όλα τα φεστιβάλ, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η είσοδος σε κατόχους αιχμηρών αντικειμένων και αλκοολούχων ποτών. Από τα μπαρ και τα περίπτερα θα μπορούν όλοι να προμηθευτούν με βρώσιμα και ποτά ενώ γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την εμπειρία με ένα ενθύμιο ή θέλουν να αποφύγουν να λερώσουν τα ρούχα τους, θα υπάρχουν καπέλα, μπλούζες και αξεσουάρ.

Αν κάποιος δεν θέλει να έρθει επειδή φοβάται μην λερώσει τα ρούχα του ή χτυπήσει, τι θα του λέγατε;

Το χρώμα φεύγει με νερό και αέρα. Όσον αφορά στους τραυματισμούς, με την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό είναι μια απ’ τις σπάνιες ευκαιρίες να επισκεφτεί κανείς αθλητικό συγκρότημα χωρίς κίνδυνο της ζωής του. Πέρα απ’ την πλάκα, έχουμε κανονίσει να υπάρχει ιατρικό επιτελείο και security σε όλους τους χώρους.

Τι θα λέγατε σε μια μητέρα η οποία δεν αφήνει το παιδί της να έρθει;

Δεν ξέρουμε τι θα λέγαμε στη μητέρα του, ξέρουμε όμως τι θα λέγαμε στον ίδιο. Εμείς στη θέση του είχαμε κάνει πολλές φορές πόλεμο νεύρων στους γονείς μας για ανάλογα θέματα, οπότε θα του λέγαμε να βάλει όλη του τη μαεστρία σ’ αυτό που ξέρει κάθε έφηβος να κάνει.

H προετοιμασία του μεγάλου event

 

Πόσοι τόνοι χρώμα θα καταναλωθούν την ημέρα του φεστιβάλ; Ποιος θα τα καθαρίσει όλα αυτά;

Θα υπάρχουν πάνω από 10 τόνοι χρώματος χωρισμένοι σε 100.000 χιλιάδες σακουλάκια και πυροτεχνήματα ημέρας. Σεβόμαστε τόσο τον χώρο που χρησιμοποιούμε όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό, έχοντας μεριμνήσει για τον καθαρισμό του χώρου καθώς και για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Εσείς πόσο χρώμα έχετε ήδη φάει για την προετοιμασία και τις φωτογραφίσεις;

Αυτό είναι ένα πονεμένο κεφάλαιο της προετοιμασίας του φεστιβάλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί έχουν απορήσει με την φυσικότητα με την οποία κυκλοφορούμε μέσα στην πόλη μετά από κάτι τέτοιες συνεντεύξεις όπως η σημερινή.

Είναι η διοργάνωση event η βασική σας ασχολία;

Όλοι οι συντελεστές της ομάδας έχουμε και παράλληλες ασχολίες οι οποίες βέβαια όπως είναι φυσικό έχουν μπει αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα για χάρη του φεστιβάλ.

Είναι αυτή η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχετε διοργανώσει; Υπάρχει άγχος;

Ως Skull Productions έχουμε αναλάβει ξανά στο παρελθόν μεγάλα projects όπως η συναυλία του Martin Garrix τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο αυτό είναι σίγουρα με διαφορά το μεγαλύτερο. Σε μια τέτοια διοργάνωση αν δεν έχεις άγχος κάτι δεν πάει καλά. Επομένως, φυσικά και έχουμε και όσο περνάνε οι μέρες, μαζί με την πίεση αυξάνεται και το άγχος. Μέχρι στιγμής είναι δημιουργικό άγχος και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έτσι θα συνεχίσει να είναι.

Πόσο καιρό το προετοιμάζετε και πόσοι δουλεύουν γι΄αυτό;

Η διεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, βέβαια μέρα με τη μέρα ο όγκος δουλειάς αυξάνεται και τα ωράρια επεκτείνονται. Πέρα απ’ τους εξωτερικούς συνεργάτες μας, ο σκληρός πυρήνας του event αποτελείται από 8 άτομα τα οποία δουλεύουμε μαζί, όχι μόνο ως συνεργάτες αλλά και ως φίλοι.

Σκοπεύετε να το καθιερώσετε ή να το κάνετε και εκτός Αθηνών στο μέλλον;

Προς το παρόν κοιτάμε το event στις 20 Ιουνίου, οτιδήποτε άλλο θα κριθεί βασικά απ’ το αποτέλεσμα και το feedback που θα πάρουμε απ’ τον κόσμο. Αυτό που θέλουμε σίγουρα είναι να καθιερωθεί σαν γιορτή και να μεγαλώσει αρκετά για να χωρέσει την τρέλα που έχουμε γι’ αυτό.

Τελικά κορίτσια θα έχει;

 

Πόσο και τι είδους κόσμο περιμένετε; Πιστεύετε ότι θα έρθουν κυρίως νέοι ή θα δούμε και ανθρώπους λίγο μεγαλύτερης ηλικίας;

Πιστεύουμε ότι θα είναι από αυτά τα event που συγκεντρώνουν κόσμο κάθε ηλικιακής ομάδας. Όπως προείπαμε, η βασική ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια τεράστια παρέα.

Γνωρίζετε κόσμο που θα ταξιδέψει από την επαρχία στην Αθήνα απλά για το event;

Ναι, και μας χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπουμε την ιδέα μας να κινητοποιεί έτσι τον κόσμο.

Εσείς θα πάρετε μέρος στο παιχνίδι ή θα τρέχετε με τα διοργανωτικά;

Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο ώστε να απολαύσουμε το θέαμα και να παίξουμε μεταξύ μας. Σίγουρα κάποιοι θα ξαφνιαστούν “εν ώρα υπηρεσίας ” καθώς ο καθένας μας καταστρώνει την δική του επίθεση εδώ και καιρό…

Ας μεταφερθούμε στο βράδυ του Σαββάτου. Για να είστε ευχαριστημένοι μετά τη λήξη του φεστιβάλ, τι θα πρέπει να έχει συμβεί;

Κάθε project στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του δεν πρέπει να κοιτάει τόσο τα μετρήσιμα μεγέθη για να κρίνει την επιτυχία του. Θα ήταν ψέμα να λέγαμε ότι δεν μας νοιάζει πόσο κόσμο θα έχει, βασικό μας μέλημα όμως είναι όσοι κι αν έρθουν, φεύγοντας να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται το χαμόγελο που είδαμε στις φωτογραφίες όταν ψάχναμε πληροφορίες για τα αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού. Αυτή θα είναι μια επιτυχία που θα δημιουργήσει πολλαπλάσια μελλοντικά οφέλη.

Καλύτερα να έρθει κάποιος με τους κολλητούς του ή με την κοπέλα του;

Τώρα βάζεις δύσκολα. Γιατί να μην τα συνδυάσει; Πιστεύουμε πάντως ότι το concept είναι ιδανικό για να γνωρίσει κανείς νέο κόσμο. Γιατί λοιπόν να μην βρει κάποιος εκεί κοπέλα ή νέους φίλους;

Θα γνωρίσει δηλαδή κορίτσια κάποιος που θα πάρει μέρος στο Colour Day Festival;

Στα λόγια μας έρχεσαι. Δεν θα σου αποκαλύψουμε τα στατιστικά που βλέπουμε, αλλά προσωπικά πιστεύουμε ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να γνωρίσεις κορίτσια είναι να μην ψάχνεις για κορίτσια.

 

Κλείνοντας, ποιον διάσημο Έλληνα θα γεμίζατε με χρώμα;

Μέχρι στιγμής ο παρουσιαστής της ημέρας, Δημήτρης Ουγγαρέζος έχει φάει αρκετό χρώμα και για του χρόνου. Πλέον έχει γίνει ο εύκολος στόχος για την ομάδα και δεν θα τον λυπηθούμε ούτε το Σάββατο…

 

Κάπου εκεί και χωρίς να μπορώ πλέον καλά – καλά να αναγνωρίσω ποιος Αλέξανδρος είναι ποιος, καθώς είχαν καλυφτεί και οι δυο από χρώματα, η συνέντευξη έφτασε στο τέλος της και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σάββατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δυο άτομα διασκεδάζουν τόσο πετώντας χρώματα ο ένας στον άλλο, όταν στην εξίσωση θα μπει 20.000 κόσμος δεν γίνεται η βραδιά να μην είναι αξέχαστη.