ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10 σειρές για αυτό το φθινόπωρο

Υπερήρωες, σίριαλ κίλερς και καμιά κωμωδία για να σπάει η ένταση. Αυτά είναι τα τρέιλερ από τις 10 σειρές που περιμένουμε αυτό το φθινόπωρο.

Κάθε Μάιο τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης παρουσιάζουν αναλυτικά τα προγράμματά τους για τη νέα σεζόν σε διαφημιστές και δημοσιογράφους, δίνοντάς μας μια πρώτη ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε του χρόνου. Πολύ συχνά τα δεδομένα αλλάζουν βέβαια στην πορεία, κάποιες σειρές αργούν πολύ, άλλες δεν τις βλέπουμε και ποτέ (όσες περιμένουν απρογραμμάτιστες θα τύχει να μην πάρουν την ευκαιρία τους ή να προβληθούν το καλοκαίρι που δε βλέπει κανείς) όμως σε πρώτη φάση ξέρουμε τι πρεμιέρες μπορούμε να περιμένουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Φέτος τα κανάλια δίνουν μεγάλη έμφαση στις μίνι σειρές, μία εκ των οποίων μάλιστα θα είναι μια αναβίωση 12 επεισοδίων για το “24”, που αναμένεται κατά τον Μάιο. Άλλη μία σειρά που δε βλέπουμε την ώρα να κάνει πρεμιέρα είναι το “Believe” από τους Alfonso Cuaron και JJ Abrams, που ακούγεται σαν “Fringe” και “Children of Men” μαζί. Αλλά μιας και αυτό αναμένεται από το χειμώνα, ας κάνουμε λίγη υπομονή κι ας επικεντρωθούμε στις πρώτες εικόνες που έχουμε από πιο άμεσες πρεμιέρες. Αυτές είναι λοιπόν 10 σειρές που θα κοιτάμε με ενδιαφέρον τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Agents of S.H.I.E.L.D.

Σε μια γραμμή: Οι πράκτορες της S.H.I.E.L.D. σε περιπέτειες που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Avengers.

Ηθοποιός που αγαπάμε: O Clark Gregg επιστρέφει από τους νεκρούς (κάπως) ως πράκτορας Φιλ Κούλσον! #coulsonlives

Γιατί το περιμένουμε: Έρχεται από τον Joss Whedon, που εκτός από υπεύθυνος για τους φοβερούς Avengers, είναι και δημιουργός μερικών εκ των καλύτερων σειρών στην ιστορία.

The Blacklist

Σε μια γραμμή: Διάσημος φυγάς παραδίδεται στο FBI ισχυριζόμενος πως θέλει να βοηθήσει στη σύλληψη εγκληματιών.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Ο James Spader στο ρόλο του ξεκάθαρης Χανιμπαλ-ικής χροιάς φυγά που κατευθύνει την ‘Κλαρίς’ μέσα από το κελί.

Γιατί το περιμένουμε: Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, αλλά αν είναι καλοφτιαγμένο κι ο ‘Χάνιμπαλ’ είναι χαρισματικός (όσο απολαυστικός είναι ο Spader δηλαδή) τότε θα πρέπει να το τσεκάρουμε.

The Crazy Ones

Σε μια γραμμή: Η καθημερινότητα σε μια διαφημιστική εταιρεία την οποία τρέχει ένας ‘ιδιαίτερος’ άντρας και η συγκροτημένη κόρη του.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Ο Robin Williams είναι ο μπαμπάς και η Sarah Michelle Gellar είναι η κόρη.

Γιατί το περιμένουμε: Υποθέτω η επιστροφή του Robin Williams στη μικρή οθόνη είναι από μόνη της ένα κάποιο event. Η σειρά είναι του David E. Kelley του “Boston Legal”.

Dracula

Σε μια γραμμή: Άλλη μια νέα ανάγνωση του μύθου του Δράκουλα, αν και δεν είναι σαφές με την πρώτη ματιά τι το νέο έχει.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Καλά, δεν τρελαινόμαστε κιόλας, αλλά ο Τζόναθαν Ρις Μέγιερς στον ομώνυμο ρόλο σημαίνει αν μη τι άλλο πως η σειρά θα κλίνει κάπως προς το “Tudors”-ικό γλέντι.

Γιατί το περιμένουμε: Από τους ανθρώπους πίσω από το “Downton Abbey” και το “Carnivale”, με την παραγωγή να δείχνει πολύ υψηλού επιπέδου.

The Goldbergs

Σε μια γραμμή: Οικογενειακό σίτκομ μέσα από τα βίντεο που κράταγε ένας πιτσιρικάς πίσω στα γραφικά ’80s.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Ο Jeff o Garlin. Στο ρόλο του κλασικού αμερικανομπαμπά.

Γιατί το περιμένουμε: Για τις αναφορές και για την ενδιαφέρουσα προσαρμογή του σίτκομ τύπου “Modern Family” αλλά στα ’80s.

Killer Woman

Σε μια γραμμή: Διαζευγμένη πρώην μοντέλα γίνεται φοβερή και τρομερή σερίφης.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Η Tricia Helfer από το “Battlestar Galactica” είναι ο Ρέιλαν Γκίβενς της υπόθεσης.

Γιατί το περιμένουμε: Αν πω επειδή η δημιουργός λέγεται Hannah Shakespeare θα θεωρηθώ ρηχός;

Brooklyn Nine-Nine

Σε μια γραμμή: Η καθημερινότητα σε ένα αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλυν γεμάτο γραφικά τυπάκια.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Ο Andre Braugher (που έπαιζε πέρσι στο αδικοχαμένο “Last Resort”) έχει φτιάξει καριέρα και κερδίσει Έμμυ παίζοντας τύπους χαρακτήρα που εδώ διακωμωδεί. Τέλειος straight man σε τρελή κωμωδία.

Γιατί το περιμένουμε: Το καστ μοιάζει καλό, δείχνει αστείο και φρέσκο, γιατί όχι. Πάντα θα υπάρχει χώρος για μια καλή workplace κωμωδία.

Intelligence

Σε μια γραμμή: Από ό,τι καταλαβαίνω είναι το “Chuck” αλλά σοβαρό. Το οποίο δεν είναι και πάρα καλό σαν ιδέα βέβαια.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Ο Josh Holloway επιστρέφει στις οθόνες μας 3 χρόνια μετά το “Lost”.

Γιατί το περιμένουμε: Μοιάζει βαρετούτσικο για να είμαστε ειλικρινείς αλλά ποτέ δεν ξέρεις με αυτά τα περίπου-sci/fi του CBS. Καμιά φορά δουλεύουν. Ε, και στον Σόγιερ θα τη δώσουμε την ευκαιρία.

Almost Human

Σε μια γραμμή: Αστυνομικό procedural αλλά στο μέλλον; Με ανθρώπους και ρομπότ και ανθρώπους/ρομπότ; Κάτι τέτοιο.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Η Minka Kelly του “Friday Night Lights” βέβαια.

Γιατί το περιμένουμε: Minka Kelly και ανδροειδή στο μέλλον. Α, και κάτι συγγραφείς του “Fringe”.

The Originals

Σε μια γραμμή: Spin-off του “Vampire Diaries” (μη βαράτε) με την αρχαία κάστα των πρώτων βαμπίρ να μεταναστεύουν προς Saints μεριά.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Η Claire Holt που παίζει την Ρεμπέκα είναι από τις πιο σέξι παρουσίες στην τηλεόραση και επιτέλους θα είναι regular κάπου αντί να ελπίζουμε βδομάδα τη βδομάδα στο “Vampire Diaries”.

Γιατί το περιμένουμε: …για τη Νέα Ορλεάνη…; Δεν ξέρω, αυτό έμοιαζε λιγότερο ρηχό από το ‘σέξι βαμπίρ’.

Μπόνους

Δεν ξεκινούν το Σεπτέμβρη αλλά αφού έχουμε τρέιλερ βάζουμε κι αυτά τα δύο:

Resurrection

Σε μια γραμμή: Πιτσιρικάς που πέθανε πριν χρόνια ανασταίνεται μυστηριωδώς.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Η Samaire Armstrong που δεν την ξεχνάμε ούτε από το “O.C.”, ούτε από τις πρώτες σεζόν του “Entourage” ως αρχική βοηθό του Άρι.

Γιατί το περιμένουμε: Ενδιαφέρον premise, είναι μίνι σειρά, οπότε υποθέτω δε θα το κουράσουν πριν μάθουμε τι γίνεται- αν μας νοιάζει.

Gang Related

Σε μια γραμμή: Το Λος Άντζελες και οι συμμορίες, από βασικό σεναριογράφο του “Shield”.

Ηθοποιός που αγαπάμε: Με τον Terry O’Quinn.

Γιατί το περιμένουμε: Το Λος Άντζελες και οι συμμορίες, από βασικό σεναριογράφο του “Shield”. Με τον Terry O’Quinn.