ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

23 λόγοι για αυτό το καλοκαίρι

Για τις στιγμές που θα θελήσεις να αποδράσεις αυτό το καλοκαίρι, κάναμε 23 επιλογές ανάμεσα σε ταινίες, μουσικές, αθλητικά γεγονότα, βιντεοπαιχνίδια και οτιδήποτε άλλο γαμάτο αναμένεται για τους επόμενους 3 μήνες.

Μπορεί να είναι μια σκηνή δράσης από ταινία που δεν είχες ξανακούσει, ένα τραγούδι, ένα συγκρότημα που επιστρέφει, η συναυλία ενός παλιού αγαπημένου, η τιτανομαχία δύο μεγάλων αθλητών, ένας υπερήρωα στην τελευταία του πράξη, η νέα Dream Team. Είναι 23 λόγοι για να περιμένεις αυτό το καλοκαίρι.

1. Aς ξεκινήσουμε με κάτι απλό και όμορφο.

Το “Raid” είναι η αγνή περιπέτεια του καλοκαιριού. Μιάμιση ώρα παλιομοδίτικου hand-to-hand ξύλου. Θα το απολαύσεις στις αίθουσες από τις 2 Αυγούστου.

2. Kasabian-Rewired

Στις 27 Ιουνίου οι Kasabian ηγούνται του φετινού Ejekt Festival παρέα με τους James που τους έχουμε δει πια περισσότερο κι από τους Πυξ Λαξ αλλά καθόλου δεν πειράζει.

3. Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς

Η μεγάλη τρίαινα παιχτών του παγκόσμιου τένις ξεκινά τη χρονιά που ίσως να ξεκαθαρίσει τη μεταξύ τους δυναμική. Ή και όχι, δε μας πειράζει καθόλου. Τα φετινά Ρολάν Γκαρός (έχει ήδη ξεκινήσει, τελικός την άλλη Κυριακή) και Γουίμπλεντον (25 Ιουνίου, τελικός 8 Ιουλίου) είναι ίσως τα πιο ανοιχτά σε προβλέψεις των τελευταίων χρόνων.

4. Breaking Bad season 5

Η “τελευταία” σεζόν του “Breaking Bad”, δηλαδή μιας από τις πιο αγαπημένες μας σειρές αυτή τη στιγμή, θα χωριστεί στα δύο, με το πρώτο μισό να παίζεται φέτος από 15 Ιουλίου. Η κάθοδος του Γουόλτερ Γουάιτ στην κόλαση συνεχίζεται. Θέλουμε να είμαστε εκεί.

5. Ο νέος “Προμηθέας”

Το έχουμε ξαναπεί. Είμαστε παράλογα ενθουσιασμένοι για αυτή την ταινία. Κι όχι μόνο επειδή μας έχει βάλει στο τριπάκι να ξαναδούμε όλα τα “Άλιεν” από την αρχή. Ο Ridley Scott πίσω από την κάμερα, ο Damon Lindelof του “Lost” γράφει, οι σινεφίλ παραληρούν. Στις αίθουσες από 7 Ιουνίου.

6. Η Americana του Neil Young

Ο Young και οι Crazy Horse επιστρέφουν με ένα άλμπουμ που έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει ενθουσιώδη σχόλια από ανθρώπους που δε θα περίμενες απαραιτήτως να είναι ενθουσιασμένοι γι’αυτό. (Διάβαζε: Χίπστερς.) Κυκλοφορεί 5 Ιουνίου.

7. Το 2012 θα έχει και Ολυμπιακούς

Δε ξέρω αν το πήρε το αυτί σας. Αλλά ναι, το μεγαλύτερο ραντεβού του αθλητισμού ξεκινά 27 Ιουλίου στο Λονδίνο και θα διαρκέσει ως τις 12 Αυγούστου. Είναι πάνω στην ώρα βασικά. Δεν πειράζει αν δεν πάμε διακοπές. Θα έχουμε να χαζεύουμε, κάτι είναι κι αυτό.

8. Ένα νέο Όνειρο

Κυριακή 12 Αυγούστου είναι ο τελικός του μπασκετικού τουρνουά των ανδρών. Δε θέλουμε να προεξοφλούμε πράγματα, αλλά η Αμερική φέτος έχει να κατεβάσει μια ομάδα που (αν δεν ήταν και οι τραυματισμοί για κόσμο σαν τον Rose ή τον Howard) θα συναγωνιζόταν εύκολα την original Dream Team.

9. Ο Tom Cruise τραγουδά ’80s glam rock

Πόσο πιο σαφές να το κάνουμε. Σε αίθουσες και αρένες από 5 Ιουλίου.

10. “Το σαδομαζό Άρλεκιν”

Για το εκδοτικό φαινόμενο “Fifty Shades of Grey” τα είπαμε και πρόσφατα, πολύ πιο αναλυτικά. Καλή ανάγνωση παιδιά.

11. Η δευτέρα παρουσία του Μοζ

Με κάθε σεβασμό προς τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του τραγουδιού, το απόλυτο συναυλιακό γεγονός στην Ελλάδα για τους επόμενους πολλούς μήνες είναι η επιστροφή του Morrissey. Στις 16 Ιουλίου ο Λυκαβητός θα αναστενάξει.

12. Ξέρεις τι είναι cool; Το “Newsroom”

Ο Aaron Sorkin, βραβευμένος με Όσκαρ για το “Social Network” και με Έμμυ για τη “Δυτικη Πτέρυγα” είναι, όχι τίποτα άλλο ρε παιδί μου, αλλά ίσως ο απόλυτος σεναριογράφος-σταρ της εποχής μας. Στις 24 Ιουνίου επιστρέφει επιτέλους στην τηλεόραση, και μάλιστα στο ΗΒΟ, για μια ματιά στον κόσμο της δημοσιογραφίας, όταν δεν γράφουν οι κάμερες.

13. Ο μεγάλος “Δικτάτορας”

Πάει καιρός από τον Μπρούνο αλλά κυρίως πάει ακόμα περισσότερος καιρός από τον Μπόρατ (μεγάλη κωμωδία, απλά) όμως έχουμε ακόμα μεγάλη περιέργεια για τα νέα κατορθώματα του Sacha Baron Cohen. Η δικτατορία του χαρισματικού κωμικού έρχεται στα μέρη μας στις 19 Ιουλίου.

14. Κολοκύθια

Κυκλοφορεί το “Oceania” των Smashing Pumpkins, μεγάλες στιγμές, ας θυμηθούμε μια από τις μεγαλύτερες κομματάρες τους επ’ευκαιρία.

15. #letour

Όχι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, όμως ο Γύρος της Γαλλίας είναι παρόλ’αυτά ένα από τα μεγαλύτερη ετήσια αθλητικά ραντεβού. Φέτος τα πάντα είναι ορθάνοιχτα, λόγω της απουσίας του φυσικού φαβορί, Alberto Contador. Εμείς είχαμε γράψει και πέρσι για έναν από τους πρωταγωνιστές, θα γράψουμε και φέτος, και θα υπάρχει και σχολιασμός στο twitter στο παραπάνω hashtag, από τις 30 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου.

16. Ξανά Rockwave

Δεν τα έχουμε και πολλά εξάλλου. 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου στο γνωστό μέρος  στη Μαλακάσα, έχουμε Prodigy, έχουμε Iggy, έχουμε Ozzy, έχουμε Last Drive. Έχουμε Rockwave δηλαδή.

17. Λίγο αιματάκι ακόμα

Κάθε φορά βαριόμαστε με το “True Blood” και κάθε φορά επιστρέφουμε για περισσότερο. Στις 10 Ιουνίου η 5η μας δόση, με νέα πρόσωπα, νέους κακούς, και νέο γύρο πρεμούρας της Sookeh καθώς τραβάει το κανάλι της ανάμεσα στους δύο μυτερούς πρίγκιπές της. Ή κάτι τέτοιο.

18. Ένα δαχτυλίδι για τον Lebron

Έτσι μοιάζει να πηγαίνει φέτος το πράγμα στο ΝΒΑ. Τώρα βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία του ξεκαθαρίσματος σε Ανατολή και Δύση, αλλά κατά πώς δείχνει το πράγμα, οι Heat του Lebron θα πάνε πάλι στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν τους γερασμένους αλλά τρομερούς Spurs του Πόποβιτς και του Τριαντάφυλλου. Ήρθε ή ώρα; Για πρόγραμμα, ειδήσεις και οτιδήποτε άλλο, μια βόλτα από το ΝΒΑ Greece.

19. Max Payne 3

Για ένα από τα καμμένα Σαββατοκύριακα που ξέρεις πως θα κρύβει μέσα του ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Πίτσες, μπύρες, air-condition, και ο Max Payne ως σωματοφύλακας στο Σάο Πάολο. Μια χαρά.

20. Λίγες κιθάρες για το καλοκαίρι ρε παιδιά

Το καινούριο άλμπουμ των φοβερών Gaslight Anthem, “Handwritten”, βγαίνει στις 24 Ιουλίου. Δοκίμασε να τους βάλεις τέρμα ένταση, εκεί λίγο πριν από το καλοκαιρινό μεσημέρι. Έπος.

21. Ένας σκοτεινός υπερήρωας

Ναι, φυσικά. Ο “Σκοτεινός Ιππότης” του Christopher Nolan ανέβασε τη μπάρα για τις υπερηρωικές ταινίες. Και τώρα η τριλογία του θα κλείσει με το “Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”. Φυσικά. Προφανώς και δε βλέπουμε την ώρα. (Η ώρα αυτή, by the way, θα αργήσει για την Ελλάδα. 23 Αυγούστου, ένα μήνα αργότερα από τον υπόλοιπο κόσμο δηλαδή. Προσοχή στα spoilers και καλή μας τύχη, τι να πούμε.)

22. Κι άλλος σκοτεινός υπερήρωας

Ναι αμέ, μην ξεχνάμε τον Spidey. Γιατί ΟΚ, ο Πίτερ Πάρκερ δεν είναι ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε όταν λέμε “σκοτεινός υπερήρωας”, αλλά πιάνει κι αυτός την ιστορία του ξανά από την αρχή, όπως ο Μπάτμαν πριν λίγα χρόνια. Να του δώσουμε την ίδια ευκαιρία; Ο “Amazing Spider-Μan” έρχεται στις 12 Ιουλίου. Κι έχουμε εδώ και 4 λεπτά από την ταινία.

23. Το πειρατικό #2012

Όχι ότι θα πάμε να το ξανασηκώσουμε, αλλά όπως και νά’χει το Euro είναι το ποδοσφαιρικό γεγονός που περιμένουμε φέτος. Από 8 Ιουνίου ως 1 Ιουλίου θα δούμε να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας (εκτός από ποδοσφαιρική μαγεία, αν είμαστε τυχεροί) και οι απαντήσεις σε ένα σωρό συναρπαστικά ερωτήματα. Πώς θα καταφέρει αυτή τη φορά να αποκλειστεί η Αγγλία; Θα συνεχιστεί αυτή η περίεργη παράδοση των Ιταλών που λέει πως όσο πιο μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν πριν τη διοργάνωση, τόσο πιο καλά τα πάνε; Θα κλάψει ο Κριστιάνο; Πόσα γκολ θα βάλει ο Τόρρες; Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Γερμανία; Κυρίως, θα έχουμε Αλέκο Θεοφιλόπουλο ή να μην ασχοληθούμε καν;

Τι άλλα πράγματα περιμένουμε φέτος το καλοκαίρι;