ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

6 ανδρικοί λόγοι να δεις Magic City

Από τις αρχές Απριλίου, το Σάββατό μου έχει έναν και μόνο σκοπό. Να καταφέρω να δω το παρασκευιάτικο επεισόδιο της σειράς του STARZ. Θέλεις να μάθεις γιατί;

Πριν μερικές εβδομάδες, όταν γράφαμε για την Jessica Marais και την Olga Kurylenko, είχα πει ότι θα επανέλθουμε για αυτή την σειρά στο μέλλον. Και δεν ήταν δυνατόν να μην το κάνω, γιατί ειλικρινά, αυτές οι γυναίκες δεν είναι ο μοναδικός ανδρικός λόγος να βλέπεις Magic City.

Δεν θα διαβάσεις πολλούς διθυράμβους για αυτή την σειρά στα site των ειδικών. Για την ακρίβεια και ο συνάδελφος εδώ στο ONEMAN και πολύ πιο ειδικός στις σειρές από εμένα, Θοδωρής Δημητρόπουλος, το χαρακτήρισε ανιαρό αν όχι νερόβραστο και κακή προσπάθεια να φτάσει το Mad Men.

Όχι μόνο διαφωνώ, όχι μόνο έχω αφιερώσει τα Σάββατά μου σε αυτό, αλλά παρατηρώ κιόλας ότι κάθε επεισόδιο μού δίνει ακόμα καλύτερες αφορμές για να συνεχίσω να παρακολουθώ την σειρά. Γι’ αυτό και θέλησα να σού δώσω έξι αυστηρά ανδρικούς λόγους να το παρακολουθείς κι εσύ.

ΟΚ, οι γυναίκες

Ξεκινάμε από αυτό για να το ξεμπερδεύουμε κιόλας. Και όχι, δεν χάλασε κανέναν το γεγονός ότι οι περισσότερες που βλέπεις γυμνές στην σειρά έχουν φτιαγμένο στήθος. Κατά σειρά σεξουαλικότητας εμφανίζονται οι Olga Kurylenko, Jessica Marais, Dominik Garcia – Lorido και άλλες. Πολλές άλλες γυναίκες που πρόθυμα δείχνουν το στήθος τους ουκ ολίγες φορές σε κάθε επεισόδιο. Η Jessica Marais είναι εκείνη που έχει κάνει τις πλέον προκλητικές και σεξουαλικές σκηνές στη σειρά. Δεν έχουν πάει πίσω οι διάφορες “εκδιδόμενες” της σειράς που εργάζονται στο ξενοδοχείο στο οποίο διαδραματίζεται όλη η σειρά, ούτε η Olga Kurylenko, αλλά το βίντεο, δικαιωματικά ανήκει στην Jessica.

 

Τα ανδρικά role models

Μιλάω για τις δύο ηγετικές φιγούρες της σειράς, τον Ike Evans, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Miramar Playa και “καλό” της υπόθεσης αλλά και τον Ben Diamond, κρυφό μέτοχο του ξενοδοχείου, αρχιμαφιόζου και “κακό” της υπόθεσης. Όποιο λοιπόν κι αν είναι το στυλ σου, έχεις έναν ήρωα να ταυτιστείς. Αν προτιμάς τον δρόμο της αρετής, το κακό παιδί που γίνεται καλό και το δίκαιο του αδυνάτου, θα πας με τον Jeffrey Dean Morgan, τον “Ike Evans”. Αν προτιμάς τον κωλοπαιδισμό, την μαφιόζικη νοοτροπία και το γκανγκστεριλίκι θα πας με τον Danny Huston, τον “Ben Diamond”. Πολύ καλές ερμηνείες και από τους δύο σε μία κόντρα που λογικά θα κρατήσει σε όλη τη διάρκεια της σειράς.

 

Τα αυτοκίνητα

 

Τα full frontal. Κι αυτά μες στη ζωή είναι

Θέλω να πω ένα τεράστιο μπράβο στον σκηνοθέτη, το κανάλι, τους ηθοποιούς κλπ. Δεν είναι δυνατόν η επί σειρά ετών γυναίκα κάποιου να βγαίνει καθημερινά από το ντους λες και τα έφτιαξαν προχτές, προσέχοντας μην και φανεί το μπούτι της, όπως έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε. Ούτε είναι λογικό όταν επιτίθεται ένας δολοφόνος σε μια γυναίκα στο ντους, εκείνη πρώτα να πιάνει την πετσέτα της και μετά να προσπαθεί να αποφύγει τις μαχαιριές, όπως συμβαίνει σε άλλες σειρές. Τα full frontal είναι μέρος της ζωής γιατί φυσικά και είσαι γυμνός σε διάφορες φάσεις της ημέρας. Προτιμάμε τις σκηνές που βλέπουμε την Kurylenko ολόγυμνη αλλά ήταν δίκαιο ακόμα και όταν στο έκτο επεισόδιο είδαμε τον “Ben Diamond”, έναν εκ των πρωταγωνιστών της σειράς, να κολυμπάει στην πισίνα της βίλας του επιδεικνύοντας περήφανα τον ανδρισμό του.

 

Το lifestyle

Martini σε bar ξενοδοχείων, πούρα που καταφθάνουν στην παραλία από την Κούβα, γυναίκες, τζόγος σε υπόγεια, ο uncle Frank να τραγουδάει και το σκηνικό της παραλίας του Miami. Τι άλλο θα μπορούσες να ζητήσεις από μία ζωή; Φυσικά και μοιάζουν όλα υπερβολικά ειδυλλιακά για να τα ζεις αλλά στις 37 ίντσες μιας οθόνης είναι μια χαρά. Η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία καταφέρνουν να προβάλλουν ιδανικά την ατμόσφαιρα της εποχής. Όχι την ατμόσφαιρα που υπήρχε αλλά την ατμόσφαιρα που θα ήθελες να υπάρχει, όχι στην παραλία του Miami αλλά και σε κάθε παραλία της Αττικής. Μαζί με την ιδανική για την σειρά μουσική..

 

Το γκανγκστεριλίκι

Μπορεί να μην μπλέκει τόσο πολύ με την μαφία η συγκεκριμένη σειρά και να περιορίζεται στα του τζόγου αλλά οι δολοφονίες, οι δολοπλοκίες και ο ρεαλισμός σε όλες τις σκηνές βίας κάνει την σειρά πολύ δυνατή σε αυτό το κομμάτι. Σαφώς και τα κλισέ της μαφίας είναι εκεί αλλά είναι εκεί και ένας υπέροχος συνδετικός κρίκος όλων των φόνων που δεν είναι άλλος από την εναρκτήρια σκηνή κάθε επεισοδίου και τελικό προορισμού κάθε δολοφονηθέντος. Το νερό.

Δεν νομίζω να μην έχεις πειστεί ακόμα. Να έχεις μπερδευτεί για το ποιος κάνει τι στην σειρά είναι πιο πιθανό. Ένα trailer θα ξεκαθαρίσει λίγο την κατάσταση και θα σε ψήσει ακόμα περισσότερο..