ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτή η ταινία τρόμου θέλει να τα αλλάξει όλα

“Νομίζεις πως ξέρεις την ιστορία,” σε προκαλεί η λεζάντα του “Cabin in the Woods”. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Το φιλμ, σε σενάριο Joss Whedon, είναι ταινία τρόμου που παίζει γύρω από το κλασικό μοτίβο της παρέας που είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπιτάκι στο δάσος και μια αγνώστου ταυτότητας απειλή τους ξεπαστρεύει έναν προς έναν. Καθόλου άσχημα, πάντα είναι διασκεδαστικές αυτές οι ταινίες, αν και προβλέψιμες.

Τρομερά κλισέ σκηνικό: Θα ξεκινήσουν για την καμπίνα στο δάσος, θα συναντήσουν έναν ‘κούκου’ βλάχο στη διαδρομή που θα τους προειδοποιήσει, κλπ. Ξέρεις ας πούμε ότι η καυτή νεαρά που θα κάνει σεξ με τον γκόμενό της είναι από τους πρώτους που θα μας αποχαιρετήσουν. Ότι ο εκνευριστικός της παρέας που κάνει όλα τα κρύα αστεία, θα μας δώσει χαρίσει όση κωμωδία προλάβει πριν αφήσει τα εντόσθιά του δωράκι στο χαλάκι της πόρτας. Τα ξέρεις κι εσύ, πάντα μπορείς να προβλέψεις ποιος θα τη γλιτώσει τελικά. (Το κόλπο είναι να υπάρχουν απολαυστικοί φόνοι.)

 

Το “Cabin in the Woods” όμως υποσχέθηκε κάτι διαφορετικό πριν 2 χρόνια, όταν και γυρίστηκε. Γραμμένο και γυρισμένο από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για ταινίες σαν το “Cloverfield” ή το επερχόμενο “Avengers”, το “Cabin” υποστήριξε εξαρχής πως θα πάρει τους γνωστούς κανόνες του είδους και θα τους αλλάξει τα φώτα.

Ως έξυπνα παιδιά φυσικά είμαστε εντελώς κορόιδα για κάτι τέτοιου τύπου ταινίες, πόσο μάλλον αν συνοδεύουν τα μεγάλα λόγια τους με τόσο εντυπωσιακές εικόνες-γρίφους:

 

Πολύ όμορφα. Κι αν ακόμα δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς να περιμένεις, τότε το wow-δεν-έχω-ιδέα-τι-ήταν-αυτό-που-είδα τρέιλερ, θα σε μπερδέψει ακόμα περισσότερο. (Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο πόσο όχι-Θωρ μοιάζει να είναι εδώ ο Chris Hemsworth, δηλαδή ο κινηματογραφικός Θωρ.)

 

Εντάξει. Μας έχετε. Τι στα κομμάτια γίνεται;

Τον Απρίλιο που βγαίνει στις αίθουσες η ταινία θα μάθουμε τι σημαίνουν όλα αυτά. Υποθέτουμε.