ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτοί που βιαστήκαμε να ξεγράψουμε ως ‘γραφικούς’

Ο Ben Affleck με το Argo δεν κατάφερε να πείσει την Ακαδημία ότι είναι ένας από αυτούς. Αλλά μας έκανε να μετανιώσουμε για το άδικο κράξιμο που του ρίξαμε την εποχή που ζούσε τον ερωτά του με την Jenny from the block.

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε κάποιον άμοιρο φτωχοδιάβολο που απλά βρίσκει την ευκαιρία να κάνει ένα comeback, όπως π.χ. τον Mickey Rourke στον Παλαιστή, αλλά βασικά παραμένει ολικά καταστρεμμένος. Και σε αυτούς, τους ελάχιστους, που καταφέρνουν να αποδείξουν σε ολόκληρο τον πλανήτη πόσο λάθος ήταν η γνώμη που είχε για την -ταλαντούχα- πάρτη τους.

Όταν ο Ben Affleck την ‘είδε’ Clint Eastwood

O κόσμος τον θεωρούσε ένα όμορφο ηλίθιο ήδη από την εποχή του Good Will Hunting. Αλλά τουλάχιστον τον ‘ανεχόταν’ σε μπλομπαστεριές όπως Armageddon, Reindeer Games και Pearl Harbor. Εκεί που ο τραχανάς ξίνισε είναι την εποχή μετά το τραγικό Daredevil, όταν ο δεσμός του με την Jennifer Lopez (και τα  ελεεινά Gigli και Jersey Girl που έφτιαξαν μαζί) τον έκαναν εθνικό περίγελο.

 

Τρεις σκηνοθετικές προσπάθειες μετά (Gone Baby Gone, The Town, Argo) κόσμος και κριτικοί αναρωτιούνται γιατί δεν του δίνουν επιτέλους ένα Όσκαρ. Και μια ολόκληρη 2η καριέρα απλώνεται μπροστά του.

Η Jennifer Lopez έγινε cougar  

Την εποχή του Out of Sight (1998) η Jennifer Lopez είχε πιάσει ταυτόχρονα τον συμπρωταγωνιστή της Clooney, την μουσική βιομηχανία και το Χόλιγουντ από τα ‘καρύδια’. Ήταν η καυτή Λατίνα της στιγμής, κάτι σαν την Sofia Vergara σήμερα. Και τα σεντούκια της γέμιζαν δολάρια. Μέχρι που αποφάσισε να τα φτιάξει με τον Ben Affleck. Που μάλλον ήταν πολύ λευκός για τα γούστα του κοινού.

 

Ευτυχώς το κατάλαβε γρήγορα, του έδωσε το δαχτυλίδι αρραβώνων στο χέρι, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά και άρχισε να φωτογραφίζεται μαζί τους. Δεν έκανε ποτέ ξανά καλή ταινία, αλλά επανέκαμψε σε κάθε άλλο επίπεδο. Μουσικά, τηλεοπτικά και σεξουαλικά (ως cougar τεκνομάνα).

O Tom Cruise χώρισε και πήρε τα πάνω του

Ο Σαεντολόγος ‘γαμπρός της συμφοράς’ δεν έχει υπάρξει ποτέ ακριβώς μη γραφικός. Αλλά πάντοτε, από τα 18 του και μετά, δικαιολογούσε κάθε ένα από τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που του έδιναν τα στούντιο. Τουλάχιστον μέχρι το 2006, όταν μετά το Mission Impossible 3 ότι άγγιζε γινόταν στάχτη.

 

Ο γάμος του με την Katie Holmes (κομπλέ με το χοροπήδημά του πάνω στον καναπέ της Oprah) και οι διαδοχικές φλόμπες των Lion for Lambs, Valkyrie, και Knight and Day τον μετέτρεψαν σε απόβλητο.

Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα καταφέρει να κάνει comeback.Αλλά τα κατάφερε. Ξεκινώντας με το Mission Impossible-Ghost Protocol και συνεχίζοντας με τα Jack Reacher, Oblivion και Van Helsing που έρχονται. Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν βρει με το καλό και την νέα του νυφούλα.

Όταν ο Kiefer Sutherland πλάκωσε τους τρομοκράτες στο ξύλο

Μπορεί ο Kiefer να είναι στο κουρμπέτι από το 1987 (Lost Boys), αλλά χρειάζεται να είσαι πολύ σινε-μαζόχας για να μπορείς να θυμηθείς οτιδήποτε έχει κάνει πριν αποφασίσει να πάρει στο κατόπι κάθε εγχώριο ή αλλοδαπό τρομοκράτη στο 24. Άντε, με την εξαίρεση των Young guns (1989) και Flatliners (1990).

 

Μπορεί να είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει την συγκεκριμένη επιτυχία, αλλά ούτε το The Confession, ούτε το The Touch τα αποκαλείς αναξιοπρεπή.

O Alec Baldwin οφείλει τα πάντα σε μια Ελληνίδα

Αν κάποιος τον πλησίαζε το νεκρό διάστημα της περιόδου 1992-2001 (μετά δηλαδή τα Hunt for Red October, The Marrying Man και Glengarry Ross και πριν τα ρολάκια σε Pearl Harbor και The Departed) και του έλεγε ότι σε μερικά χρόνια θα πρωταγωνιστούσε σε ταινία του Woody Allen (To Rome with Love), θα γέλαγε μαζί του.

 

Τόσο εκείνος, όσο και τα ατάλαντα αδέλφια του William, Daniel και Stephen.

Αλλά ο Jack Donaghy της Tina Fey τον μετέτρεψε στον αγαπημένο γαλανομάτη καπιταλιστή του έθνους. Μια περσόνα που θα αρμέγει για πολλά, πολλά χρόνια ακόμη.

 

Η Megan Fox ξεπέρασε την κατάρα του Michael Bay

Μια σειρά από κακές επιλογές, όπως π.χ. να αποκαλέσεις τον σεξιστή και ατάλαντο σκηνοθέτη που σε ανακάλυψε ‘Χίτλερ’, την μετέτρεψαν στα 25 σε μια καυτή γκόμενα ικανή να κάνει μόνο καυτά εξώφυλλα.

Την θέση της στο Transformers πήρε η Rosie Huntington Whiteley και η ίδια βρέθηκε να παίζει τον άγγελο που έπεσε από τον ουρανό πάνω στον Mickey Rourke (σ.σ. Passion Play). Ναι, για τόσο ξεφτίλα μιλάμε.

 

Ενώ εξίσου κακά της πήγαν επιλογές καλές στα χαρτιά όπως το Jonah Hex και το Jennifer’s Body.

Μια εγκυμοσύνη που κατάφερε να κρατήσει κρυφή και ένας ρόλος πωλήτριας/call girl στο This is 40 του Judd Apatow την έχρισαν και πάλι επίκαιρη.

 

Πλέον το κορίτσι μας κάνει την γύρα της στα late night shows, κάνει εξώφυλλα σε γυναικεία περιοδικά ως νεαρή μανούλα (σ.σ. η πρώτη φορά που την συμπάθησαν γυναίκες) και απέχει ένα καλό ρόλο από το να αποκτήσει και πάλι καριέρα.