GAME OF THRONES

Ο Doran Martell μας συστήνει τον χαρακτήρα του στο ‘Game of Thrones’

Ο Alexander Siddig, η νέα προσθήκη στο καστ της σειράς, σε μια spoiler free συνέντευξη για τον χαρακτήρα του Ντόραν Μαρτέλ. "Ο αληθινός κόσμος είναι περισσότερο σαν το "Game of Thrones" από όσο νομίζουμε", λέει.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 4 το βράδυ τα κανάλια Novacinema θα προβάλλουν σε ταυτόχρονη μετάδοση με Αμερική την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του 5ου κύκλου “Game of Thrones”, πριν την prime time προβολή που θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00.

Προερχόμενοι από τον καλύτερο κύκλο ως τώρα της σειράς, που μας χάρισε ένα σωρό αξιομνημόνευτα επεισόδια και σοκαριστικές στιγμές, η αγωνία για τη συνέχεια είναι στο κατακόρυφο. Μια από τις κορυφαίες τέτοιες στιγμές ήταν, αναμφίβολα, η έκβαση της μάχης του Όμπεριν Μαρτέλ με το Βουνό, που είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο γούρλωμα ματιών της τηλεοπτικής σεζόν.

(spoilers μέχρι και την 4η σεζόν της σειράς)

Τώρα, μετά από το θάνατο του Όμπεριν, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον αδερφό του, Ντόραν, ο οποίος έρχεται στη σειρά έχοντας σίγουρα την εκδίκηση στο βάθος (ή όχι πολύ στο βάθος) του μυαλού του.

Το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε συνέντευξη του Αλεξάντερ Σίντιγκ, του ηθοποιού που καλείται να ερμηνεύσει αυτό τον σημαντικό, όσο και απαιτητικό ρόλο. Ο Σίντιγκ μιλά για τις δυσκολίες, τις απαιτήσεις και τα κρυφά κίνητρα του χαρακτήρα του, Ντόραν, ενόψει της πρεμιέρας του νέου κύκλου.

Από την Κυριακή 12 Απριλίου και κάθε εβδομάδα, τα επεισόδια του πέμπτου κύκλου Game of Thrones θα προβάλλονται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00  μετά τα μεσάνυχτα και σε επανάληψη τη Δευτέρα το βράδυ στις 22:00 στα κανάλια Novacinema1 και Novacinema1HD.

***

Ποιος είναι ο Ντόραν και πώς ταιριάζει στη μεγάλη εικόνα;

Ό Ντόραν είναι ο αδερφός του Όμπεριν Μαρτέλ. Ο Όμπεριν ήρθε στο King’s Landing στην αρχή της 4ης σεζόν και έμπλεξε σε μια μάχη ως πρωταθλητής του Τύριον. Έκανε έναν πολύ λάθος υπολογισμό στο τέλος αυτής της μάχης – είχε ξεκάθαρα νικήσει τον αντίπαλό του, αλλά αποφάσισε να κάτσει εκεί και να ποζάρει. Και ο αντίπαλος δεν ήταν νεκρός, οπότε άλλαξαν όλα. Εγώ προφανώς έλαβα τα νέα για το θάνατο του αδερφού μου και τα έχω βάψει μαύρα. Πήγε στο King’s Landing για μένα, επειδή είχα μια κρίση αυτοπεποίθησης. Επειδή δε μπορώ να περπατήσω, δεν ήθελα οι άλλες οικογένειες, η υπόλοιπη κυρίαρχη ελίτ να με δει ανήμπορο. Πιθανώς να μπορούσα να καταλάβω πως θα έμπλεκε σε περισσότερους μπελάδες από όσους μπορούσε να διαχειριστεί, επειδή είναι κάπως θερμοκέφαλος και δεν είναι ο πρώτος της οικογένειας που τα έχει βρει σκούρα στο King’s Landing. Οπότε γενικά θα έλεγα πως υπάρχει μια κάποια υγιής δίψα για εκδίκηση.

Αλλά εκδίκηση πώς;

Είμαι διχασμένος για το κατά πόσον είμαστε ικανοί να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο τέτοιου βεληνεκούς. Είναι πιθανώς ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Οι Λάνιστερ είναι η πλουσιότερη οικογένεια, εκείνοι με το μεγαλύτερο σεντούκι. Θα ήταν ο μεγαλύτερος, πιο επίπονος πόλεμος από όλους τους πολέμους. Υποπτεύομαι πως θα μπορούσαμε να επικρατήσουμε στο Ντορν – αλλά είμαστε ανεξάρτητοι και ειρηνικοί για τόσο μεγάλο διάστημα που διστάζω, κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Ποιο είναι το πρόβλημα του Ντόραν;

Έχει ποδάγρα. Δεν είναι ότι το έχω πλυψάξει αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που είχαν οι άνθρωποι πίσω στον 19ο αιώνα όταν έπιναν και έτρωγαν πάρα πολύ. Αλλά είναι, διαβάζω, πολύ επίπονο. Οπότε βρίσκεται συνεχώς σε μεγάλο πόνο και αυτό τον επηρεάζει.

Πώς παίζεις έναν άνθρωπο υπό συνεχή πόνο;

Ως ηθοποιός δε μπορεί απλά να υποδυθείς τον πόνο. Είναι υπερβολικά μπερδεμένο για το κοινό επειδή δεν χρειάζεται να το περάσουν κι εκείνοι. Πρέπει να δεις τα γρανάζια να γυρνάνε με άλλο τρόπο.

Αυτή είναι η αδυναμία του, η δύναμή του ποια είναι;

Δεν βλέπω τις υπεκφυγές του ως αδυναμία. Τις βλέπω ως διπλωματία. Ως υπολογισμό. O βασιλιάς Λάνιστερ είναι πολύ νέος αλλά οι Λάνιστερ θα περίμεναν άμεση εκδίκηση. Θα ήταν το πιο προφανές πράγμα – θα κοίταγες στη θάλασσα και έβλεπες πλοία που θα ήταν ο στρατός από το Ντορν που θα ερχόταν να πάρει εκδίκηση, σωστά; Αυτό θα έμοιαζε κάπως προφανές για μένα. Δε μπορώ να βάλω λέξεις στα στόματα των σεναριογράφων επειδή δεν μου έχουν πει κάτι, αλλά εικάζω πως θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για την καθυστέρηση.

Πόσο κοντά στον αδερφό του ήταν και πόσο κοντά στην οικογένεια Μαρτέλ;

Πολύ κοντά. Λάτρευε τον αδερφό του, ο αδερφός του τον είχε κι εκείνος πολύ ψηλά, κι έτσι ο θάνατός του θα χτύπησε τον Ντόραν πολύ δυνατά. Αλλά δεν είναι και σαν την χήρα του αδερφού του, την Ελάρια. Εκείνη τα έχει χάσει τελείως. Έχει ξεφύγει, είναι αλλού. Θέλει αίμα.

Ποια είναι η σχέση του Ντόραν με τις Sand Snakes;

Είναι ανιψιές μου. Είναι οι κόρες του Όμπεριν, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως έχουν πολύ καλούς τρόπους και είναι εκπαιδευμένες.

Πώς είναι το Ντορν σαν μέρος;

Το Ντορν είναι σα τη Ζαναντού. Είναι πανέμορφο μέρος, πλούσιο, άνετο, φανταστικό. Το ομορφότερο μέρος που μπορείς να φανταστείς, γεμάτο με ανθρώπους που φαινομενικά δεν έχουν καμία έγνοια, που είναι αισθησιακοί και ειλικρινείς. Οι γυναίκες βρίσκονται σε ισότητα με τους άντρες και τα ποτάμια είναι από μέλι και γάλα. Αυτό είναι το πρώτο αληθινό πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι του Ντορν είναι πολεμιστές αλλά μόνο εξ ανάγκης. Απλά δεν επιβιώνεις πάνω από δύο λεπτά σε αυτό τον κόσμο αν δεν είσαι καλός στη μάχη. Εγώ έχω τον σωματοφύλακά μου, τον Άρεο, που δέρνει όποιον χρειαστεί αν το θελήσω!

Πώς είναι να γίνεσαι κομμάτι μιας αναγνωρισμένης σειράς σε έναν μεγάλο ρόλο;

Τέλειο. Προφανώς είναι κάτι αγχωτικό επειδή πραγματικά δε θες να είσαι ο αδύναμος κρίκος στο “Game of Thrones”. Είναι εντάξει αν είσαι χαρακτήρας σε μια κακή σειρά που δε σου αρέσει και δεν είσαι πολύ καλός, επειδή κανείς δε θα το δει, οπότε τι σε νοιάζει; Αλλά όλοι θα σε δουν σε αυτό το ρόλο. Οπότε είναι μια κάποια πίεση να το πετύχεις σωστά αλλά, ξέρεις, πρέπει να εμφανιστείς, να δείξεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να εμπιστευτείς τους συγγραφείς και τους σκηνοθέτες ότι θα σου πουν αν τα θαλασσώνεις. Δεν μου έχουν πει κάτι τέτοιο οπότε υποθέτω είμαστε ΟΚ.

Πού κάνατε τα γυρίσματα;

Γυρίσαμε λίγο στην Κροατία αλλά κυρίως στη Σεβίλλη. Ήταν μαγικά. Είναι ένα φανταστικό μέρος. Εννοώ έχουμε δει πολύ λίγα μέρη εκεί για την ώρα αλλά απλά στάζει ομορφιά. Μακάρι να καθόμασταν εκεί περισσότερο. Όλες οι σκηνές μου γυρίστηκαν σε δυόμιση βδομάδες επειδή έχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνουν αλλού.

Σε πειράζει που είσαι δευτερεύων χαρακτήρας; Ζήλευες τη φρουρά σου που έριχνε ξύλο;

Νομίζω είναι πολύ καλή δυναμική. Θα φανεί αν μπορώ να εκφράσω το ίδιο πάθος του Λατίνου που είχε ο Όμπεριν, αλλά από μια καρέκλα, χρησιμοποιώντας μόνο έναν εγκέφαλο. Το κόλπο για αυτό τον χαρακτήρα είναι ότι κινείται ανάμεσα σε φωτιά και νερό – ο κόσμος πραγματικά δε θα πρέπει να ξέρει τι σκέφτεται. Δε θα τον βλέπουμε δημόσια, επειδή δε θέλει ο κόσμος να ξέρει ότι είναι παράλυτος. Οπότε πρέπει να είμαι σίγουρος πως ο λόγος μου θα ακούγεται χωρίς το σώμα μου να φαίνεται. Γι’αυτό δεν πήγα στον γάμο του Τζόφρι. Έστειλα τον Όμπεριν στη θέση μου. Υπάρχει αυτή η δυναμική στη σειρά που λέει πως οι σχετικά αδύναμοι άνθρωποι τα πάνε πολύ καλά στο “Game of Thrones”. Ίσως θα τεσταριστεί αυτός ο μηχανισμός ξανά ή ίσως είναι όπως με την Άρυα ή τον Μπραν που έχουν επίσης σωματοφύλακες. Θα δούμε.

Είχες παρακολουθήσει τη σειρά πριν πάρεις το ρόλο;

Όχι,  έπρεπε να δω τα επεισόδια. Έπρεπε να μάθω ποιος ήταν ο Όμπερίν! Εξεπλάγην από το πόσο πολύ το διασκέδασα. Νομίζω πως ήταν πολύ καλό και καλογραμμένο αλλά γινόταν καλύτερο όσο η σειρά προχωρούσε. Είναι αλληγορικό με έναν πολύ κουλ τρόπο. Ο αληθινός κόσμος είναι περισσότερο σαν το “Game of Thrones” από όσο νομίζουμε. Βλέπω ένα επεισόδιο, μετά βλέπω ειδήσεις και παρατηρώ πως κάποιοι άνθρωποι κυριαρχούν στη σκηνή ακριβώς όπως οι διαφορετικές οικογένειες στο “Game of Thrones”.

Ποιο σκηνικό στο οποίο έχεις δουλέψει θα ήθελες να δείξεις σε ένα φίλο;

Το παλάτι στο Alcázar στη Σεβίλλη. Είναι απλά τόσο όμορφο. Είναι μεγάλη τουριστική ατραξιόν και το έκλεισαν για το “Game of Thrones”. Συγκλονιστικό μέρος. Όλες οι τοποθεσίες γενικά είναι απίστευτες. Όταν προσθέσεις τις τοποθεσίες στους πολύ ενδιαφέροντες ηθοποιούς που διαλέγουν γενικά και τα φοβερά κουστούμια, τότε απλά πετυχαίνεις σε όλα.

Ποιες είναι οι σκηνές που απόλαυσες περισσότερο;

Μου αρέσουν οι μεγάλες ομαδικές σκηνές, αυτές που παίρνουν δύο μέρες για να γυριστούν. Απαιτούν πολλή δουλειά, είναι πολύ λεπτομερείς, με μεγάλες εκρήξεις θυμού και όλα αυτά τα διαπροσωπικά. Όχι τόσο δράση όσο όλες οι δυναμικές ανάμεσα στους χαρακτήρες. Υπάρχουν κάποιες αλληλεπιδράσεις αυτή την ερχόμενη σεζόν για τις οποίες είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

* Κυριακή 12 Απριλίου  στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα , ταυτόχρονα με την Αμερική, τα κανάλια Novacinema ξεκινούν την προβολή του πέμπτου κύκλου Game of Thrones. Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ δε χρειάζεται να ξενυχτίσεις. Γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ.