ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο χειμώνας τελείωσε: Η 3η σεζόν του “Game of Thrones” ξεκινάει

Προετοιμάσου κατάλληλα με όλα όσα πρέπει να ξέρεις, να θυμηθείς, να ακούσεις ή να δεις, λίγες μέρες πριν η 3η σεζόν του "Game of Thrones" φτάσει στις οθόνες μας.

Δε χρειαζόμαστε περιττές εισαγωγές, σωστά; Εξάλλου όπως θα θυμάσαι πολύ καλά, εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ το αγαπάμε πολύ το “Game of Thrones”. Στη διάρκεια της υπέροχης αυτής περιόδου του χρόνου που προβάλλεται, μιλάμε γι’αυτό διεξοδικά, μέσα από τις αναλύσεις ανά επεισόδιο που κάνουμε στην ειδική μας ενότητα, μια μέρα την Ελληνική πρεμιέρα του. Η αφοσίωσή μας αυτή θα συνεχιστεί λοιπόν και φέτος!

Ακολουθούν βασικές πληροφορίες, υπενθυμίσεις, recaps, links, βίντεο, τρέιλερ, μουσικές και πολλές φωτογραφίες για να είσαι ετοιμοπόλεμος στην πρεμιέρα της 3ης σεζόν “Game of Thrones”. Η σειρά που παρακολουθούμε και σχολιάζουμε με μανία, κάνει πρεμιέρα στην Αμερική το βράδυ της Κυριακής και φτάνει στις Ελληνικές οθόνες λιγότερο από 48 ώρες μετά, στο novacinema.

(Πλέον σε αυτό το σημείο πια εννοείται, αλλά ακολουθούν spoilers για τις 2 πρώτες σεζόν “Game of Thrones”. Απαγορεύονται στα σχόλια τα spoilers για οτιδήποτε υπάρχει στα βιβλία αλλά δεν έχει ακόμα μεταφερθεί στη σειρά.)

Θυμήσου στα γρήγορα τις 2 πρώτες σεζόν της σειράς

Θα ακολουθήσουν και αναλυτικότερες παραπομπές, αλλά για αρχή πάρε το βασικό: Όλη η σειρά σε 10 λεπτά. Για να μην πασχίζεις εκεί την ώρα που βλέπεις την πρεμιέρα να θυμάσαι ποιος είναι ο καθένας και τι είναι αυτά λευκά ζόμπι-αναβάτες.

101

*Η σειρά έχει ημιεπισήμως ανανεωθεί για 4η σεζόν, αν κρίνουμε από λόγια του καστ πως φέτος θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σενάρια από νωρίς. Επίσημα το ΗΒΟ περιμένει να παιχτεί η πρεμιέρα της 3ης για να κάνει την ανακοίνωση, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

*Η 3η σεζόν θα καλύπτει το πρώτο μισό του τρίτου βιβλίου της σειράς, “A Storm of Swords”.

*Αν πάντως φοβάσαι πως τώρα πρόκειται οι παραγωγοί κι οι σεναριογράφοι να το κουράσουν υπερβολικά το ζήτημα τραβώντας τη σειρά για πάντα, μην έχεις έγνοια. Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής βερσιόν, Ντ. Μπ. Βάις και Ντέιβιντ Μπένιοφ πρόσφατα δήλωσαν πως δεν σκοπεύουμε τραβήξουμε τη σειρά για 10 σεζόν. “Δε θέλουμε να γίνουμε εκείνη η σειρά που μένει τριγύρω για περισσότερο από όσο είναι καλοδεχούμενη και προσπαθεί να κάνει το κάθε βιβλίο τρεις σεζόν,” λέει ο Μπένιοφ.

*Τι γίνεται όμως αν/όταν η σειρά φτάσει τα βιβλία που έχουν εκδοθεί; Ο Μάρτιν είναι χαρακτηριστικά αργός στην έκδοση νέων επεισοδίων, έχοντας φτάσει ως το 5ο από τα προβλεπόμενα 7. Που σημαίνει πως υπάρχει πολύ ρεαλιστική πιθανότητα σε τρία χρόνια η σειρά να μην έχει άλλο βιβλίο να διασκευάσει. “Ιδανικά, τα βιβλία θα βγουν πρώτα,” είπε ο Μπένιοφ πρόσφατα στο Entertainment Weekly. Όμως αυτό που συζητιέται ανεπισήμως είναι πως οι παραγωγοί, γνωρίζοντας εξάλλου σε γενικές γραμμές την ιστορία που έχει κατά νου ο Μάρτιν για τα εναπομείναντα βιβλία, μπορούν ακόμα και να ολοκληρώσουν τη σειρά πριν αυτή εκδοθεί.

Δες όλα τα τρέιλερ για την 3η σεζόν

Ή τελοσπάντων όσα σου χρειάζονται, αχόρταγο ον. Κάνε και λίγη υπομονή. Δε βλέπεις; Έξαλλη είναι η Ντάνι.

Δες τον Τζορτζ Μάρτιν να σε ταξιδεύει πίσω από το τείχος

Ένα μικρό making of με τον Τζορτζ Μάρτιν, τα βουνά, τον Τζον Σνόου. Για πάρεις μια γεύση τι συμβαίνει και δίπλα στις κάμερες.

Ποιος οίκος είσαι

Κάνε το απόλυτο τεστ που ξέρεις πολύ καλά πως θες. Είναι σα να σε βάζει το sorting hat σε έναν από τους κοιτώνες του Χόγκουαρτς, μόνο που εδώ οι επιλογές είναι περισσότερες και πιο αιματηρές, θα τολμούσε να πει κανείς. Μάθε λοιπόν ποιος Οίκος του “Game of Thrones” είσαι! (Εναλλακτικά, θυμήσου απλώς ποιος θα κέρδιζε στη μπάλα.)

Η 3η σεζόν θα έχει κι αυτή original τραγούδι

Ο ίδιος ο Μάρτιν έχει επιμεληθεί το  “The Bear and the Maiden Fair”, ένα original κομμάτι που θα ακουστεί στη διάρκεια της 3ης σεζόν και το οποίο ηχογράφησαν οι αγαπημένοι Hold Steady α λα “Rains of Castamere” των National.

Δεν το έχουμε ακόμα διαθέσιμο φυσικά ακόμα, οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις για την ώρα είναι είτε να ακούσεις ξανά το “Castamere” είτε να ακούσεις κάτι άλλο από τον κατάλογο των Hold Steady, κάτι που ξεκάθαρα κάνουμε τη στιγμή που γράφεται αυτό το θέμα.

Μάθε με ποιο τρόπο θα πέθαινες στο Γουέστερος

Αν κάτι μάθαμε τη στιγμή που αποκεφαλίστηκε ο Νεντ Σταρκ ήταν πως κανείς σε αυτό τον κόσμο δεν είναι ασφαλής από τίποτα. Οι τρόποι (και οι ευκαιρίες) να πεθάνεις είναι πάρα πολλοί, οπότε αυτή η γεννήτρια θανάτων μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Η μουσική τίτλων σε 8 bit

Προφανώς και αυτό το πράγμα υπάρχει.

Και τώρα θυμήσου αναλυτικότερα όλη τη 2η σεζόν

Γελάσαμε, τραγουδήσαμε, απογοητευτήκαμε που βγήκαμε Λάνιστερς, αλλά τώρα να πιάσουμε δουλειά. Πού είχαμε αφήσει τον κάθε Σταρκ; Ποιος είχε υπό τον έλεγχό του το θρόνο; Ποιος απειλεί το Γουέστερος. Πού τον πάνε τον Τζον Σνόου; Ποια είναι το ξαφνικό αμόρε του Τζόφρι; Τι θα γίνει με τη Σάνσα; Τι κοφτερά δόντια και καυτερή ανάσα που έχουν τα δρακουλάκια της Ντάνι; Από 1 μέχρι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πόσο κουλ είναι ο Τύριον; Πόσο μας έχει λείψει η Μελισάνδρη; Αυτές οι βασικές απορίες και πολλές ακόμα, θα σου λυθούν καθώς φρεσκάρεις τη μνήμη σου με το παραπάνω recap της 2ης σεζόν, καθώς και διαβάζοντας φυσικά ξανά τα εβδομαδιαία recaps που με τόσο κόπο και αγάπη γράφαμε κάθε Τετάρτη πρωί.

Φυσικά το ραντεβού ανανεώνεται και για φέτος, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τετάρτη.

Τώρα θυμήσου τις σκηνές που δεν γίνεται να έχεις ξεχάσει από την 2η σεζόν

Τρία όλε για την επεισοδιάρα “Blackwater” που μας έδωσε την καλύτερη στιγμή της 2ης σεζόν της σειράς, αλλά ας μη μείνουμε εκεί. Η σεζόν ήταν πλούσια σε στιγμές θριάμβου, σοκ, και αγνού WTF. Θυμήσου τις εδώ.

Τέλος, δες είκοσι φωτογραφίες της επερχόμενης 3ης σεζόν

Η Νταϊάνα Ριγκ μπαίνει στο καστ της σειράς ως Ολένα Τάιρελ, *υπόκλιση*, αλλά έχουμε πολύ πράμα ακόμα. Πριν λοιπόν τη συνέχεια στις οθόνες μας, δες μπόλικες από τις άπειρες φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το HBO, μεταξύ των οποίων ο Ιούλιος Καίσαρας από το “Rome” και το πιτσιρίκι από το “Love Actually” που έχει ψηφιακά (η μόνη εξήγηση) τοποθετηθεί στα λιβάδια του Γουέστερος.

 

*Η 3η σεζόν του “Game of Thrones” θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στο Novacinema. Δείτε περισσότερα εδώ.