ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποια Χριστούγεννα; 115 μέρες μέχρι το Game of Thrones

Ξέχνα οποιοδήποτε άλλο countdown. Φέτος θα περιμένουμε μέχρι τέλος Μαρτίου να αλλάξουμε χρονιά. Στο Winterfell παρέα με τους Lannister, του Tully, τους Stark και τους Baratheon.

Σημειώνω εξ αρχής ότι δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, άρα και δεν θα διαβάσεις κάποιο spoiler σε αυτό το κείμενο. Αν φυσικά έχεις παρακολουθήσει τις πρώτες δύο σεζόν της σειράς και ανυπομονείς σαν εμένα για την ιστορική πρεμιέρα της τρίτης σεζόν στις 31 Μαρτίου 2013.

 

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα countdown στη ζωή. Πόσο μάλλον όταν αφορούν τα Χριστούγεννα. Προτιμώ να περιμένω τις εποχές να έρθουν και να εκμεταλλεύομαι το διάστημα μέχρι τότε αλλά μα τους Παλιούς Θεούς του Δάσους αυτό είναι ένα countdown που το στηρίζω. Κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. 19 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. 115 μέρες μέχρι την 3η σεζόν του Game of Thrones.

Κάτι παραπανω από υπερπαραγωγή

Με πιάνει ζαλάδα μόνο και μόνο στην ιδέα της οργάνωσης τόσων εκατοντάδων ανθρώπων σε τόσα πολλά μέρη του πλανήτη. Ειλικρινά μου φαίνεται βουνό, όταν έχω δει πόσο δύσκολο είναι να συνεννοηθεί ένα κωλοσυνεργείο 15 ατόμων εδώ στην Ελλάδα, να σκεφτώ ότι τα γυρίσματα ενός επεισοδίου με τόσους βασικούς πρωταγωνιστές, τόσους κομπάρσους, τόσα κοστούμια και τόσα props μπορούν να κυλήσουν ομαλά.

Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και παραγωγοί δίνουν λίγο κλίμα από το μεγαλείο των γυρισμάτων.

 

Τόσα διαφορετικά κοστούμια για τον κάθε οίκο.Τόσες χιλιάδες μικροπράγματα που απαιτούνται σε κάθε στ, από τον εξοπλισμό των ηθοποιών μέχρι τις λεπτομέρειες του σκηνικού. Όσο για τα location; Όπως μαθαίνουμε από το βίντεο τα γυρίσματα γίνονται κυρίως στην Βόρειο Ιρλανδία, κοντά στο Belfast αλλά και αλλού. Στην Ισλανδία για τα γυρίσματα “βόρεια του Τείχους”, στο Μαρόκο για τα γυρίσματα που αφορούν την Qarth και την πορεία της Khaleesi αλλά και στο Dubrovnik της Κροατίας όπου γίνονται όλα τα γυρίσματα του King’s Landing.

Τα νέα πρόσωπα της σειράς

Αν νόμιζες ότι στην δεύτερη σεζόν έγινε τρομερή ανανέωση του καστ, περίμενε να δεις εκείνο της τρίτης σεζόν. Καθώς όλο και περισσότεροι οίκοι μπλέκονται στον μύθο, η ανάγκη για νέους ηθοποιούς και χαρακτήρες είναι επιβεβλημένη.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις ποιοι είναι εκείνοι που θα μετέχουν στην τρίτη σεζόν, μαζί με τα ονόματα τους στην σειρά, για να καταλάβεις σε ποιους Οίκους ανήκει ο καθένας από αυτούς.

Ξεχωρίσαμε τον Thomas Sangster που έχουμε ξαναδεί σε αρκετές ταινίες και σειρές, τον πολύ καλό Clive Russell αλλά και την πανέμορφη Nathalie Emmanuel, για την οποία θα γράψουμε σίγουρα κάτι σε λίγο καιρό.

Τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν

Το φινάλε της δεύτερης σεζόν μάς άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την εξέλιξη του μύθου. Ερωτήματα που σίγουρα θα μπορούσαν να απαντηθούν αν διαβάζαμε τα βιβλία αλλά δεν είμαστε τέτοιοι.

Θα χρειαστεί ποτέ η Arya Stark να πει Valar Morghulis;

Τι θα γίνει πια με αυτό το μελαχρινό γκομενάκι ρε Robb Stark;

Ο μπάσταρδος θα γνωρίσει τον Βασιλιά beyond the wall όπως του είπε η κοκκινομάλλα (αχ αυτή η κοκκινομάλλα);

Ο Joffrey θα παραμείνει βασιλιάς και για πόσο;

Θα ξαναδούμε τα δρακουλίνια να βγάζουν φωτιές ή υπάρχει κρίση και η φωτιά κοστίζει;

Αυτή η ας την πούμε γυναίκα που φυλάει τον Kingslayer θα φθάσει στο King’s Landing να κάνει το deal;

Ο χοντρούλης θα τα βάλει με τους ΖΝ (Ζωντανούς Νεκρούς μωρε) ή θα κάνει κλασικά την κότα;

Το παράλυτο παιδί των Stark θα ξαναγυρίσει στο Winterfell με την κομπανία του ή θα βλέπει όνειρα και εκτός των τειχών;

Πώς αλλιώς θα μας κάνει ο Tyrion Lannister να του υποκλιθούμε;

Η Sansa θα σταματήσει να κλαψουρίζει;

 

Περισσότερα είπαμε πότε. Σε 115 μέρες..