ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρωτάθλημα “Game of Thrones”: Η Φάση των 16

Ήρθε η ώρα εσείς να διαλέξετε ποιος θα κάτσει στον Iron Throne. 16 χαρακτήρες απομένουν. Μάθε ποιοι και ψήφισε για τον επόμενο γύρο.

Στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου του τουρνουά επιβίωσης “Game of Thrones“, η περιφέρεια των Μαχητών έδωσε ταιριαστά αγωνιώδεις μάχες στον πρώτο γύρο με τρεις από αυτές να κρίνονται στην τρίχα. Η μία είχε πράγματι τελικό ποσοστό 51-49! Γενικότερα δεν έλειψαν από παντού και οι εκπλήξεις, καθώς η μεγάλη συμμετοχή (με πάνω από 5,000 ψήφους) έδειξε ποιους χαρακτήρες όντως γουστάρετε και ποιους ειλικρινά σιχαίνεστε.

Πάμε αρχικά μία στα γρήγορα τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου για να δούμε ποιοι προκρίνονται, έπειτα λίγα λόγια για τις διακυμάνσεις και τα τελικά σκορ αυτής της πρώτης βδομάδας, και τέλος τα ζευγάρια του επόμενου γύρου! Όπως πάντα, αν βαριέσαι το μπλα μπλα, κατέβα απευθείας στο τέλος του ποστ όπου θα βρεις τα polls για τον γύρο των 16.

Αποτελέσματα πρώτου γύρου

Οι Σταρκ

Eddark Stark 94.6% – Theon Greyjoy 5.4%, Robb Stark 88% – Sansa Stark 12%, Jon Snow 81.1% – Bran Stark 18.9%, Catelyn Stark 12.4% – Arya Stark 87.6%

Μαχητές

Khal Drogo 68.1% – Jeor Mormont 31.9%, Tywin Lannister 51.4% – Jorah Mormont 48.6%, Jamie Lannister 47.1% – Bronn 52.9%, Sandor Clegane 48.4% – Brienne of Tarth 51.7%

King’s Landing

Cercei Lannister 46.7% – Margaery Tyrell 53.3%, Tyrion Lannister 91.1% – Shae 8.9%, Joffrey Baratheon 22.1% – Varys 77.9%, Robert Baratheon 57.6% – Petyr Baelish 42.4%

Χωρίς Πατρίδα

Daenerys Targaryen 96.7% – Viserys Targaryen 3.3%, Melisandre 58.4% – Talisa Maegyr 41.7%, Stannis Baratheon 61.9% – Samwell Tarly 38.1%, Davos Seaworth 52.6% – Ygritte 47.4%

Αυτή είναι λοιπόν τώρα η εικόνα του πρωταθλήματος βάσει των προκρίσεων:

(Πάτα εδώ για την εικόνα σε μεγάλη ανάλυση)

Σημειώσεις

Στους μαχητές έπεσε πολύ τίμιο ξύλο. Αν βγάλεις τον Khal Drogo, τα άλλα τρία ζευγάρια είχαν διαφορά λιγότερες από 300 ψήφους σε σύνολο πάνω των 5,000!

Η Brienne που πέταξε έξω τον Hound πρέπει να ήταν η έκπληξη της αγωνιστικής.

Πανωλεθρία Στέφανου Τριαντάφυλλου με 7 αποκλεισμούς σε 8 αγώνες. Είναι, ας πούμε, ο Stannis της παρέας μας.

Από τα 16 ζευγάρια, στα 5 προκρίθηκαν τα χαμηλότερα seeds από αυτά που είχαμε βάλει, ένα τίμιο ποσοστό ‘εκπλήξεων’. Κι ενώ τα περισσότερα από αυτά τα 5 ήταν κοντινά σκορ, αυτό που η #8 Margaery πέταξε στο ψιλοχαλαρό έξω τη #1 Cercei ξεκάθαρα ήταν αρνητική ψήφος απέναντι στην επιλογή μας.

Η μεγαλύτερη νίκη χαμηλού seed ήταν όμως η ανατροπή Arya εις βάρος Catelyn. ΟΚ, fair enough guys.

Μόνη περιφέρεια όπου πέρασαν και τα 4 φαβορί, εκείνη των περιπλανόμενων, με το 1-2-3-4 να συνεχίζουν ψιλοαναμενόμενα.

Βρέθηκαν 175 συνάνθρωποί μας που ψήφισαν τον Viserys Targaryen.

Joffrey. You hate him, you really hate him!

Tyrion. You like him, you really like him!

3-4 φαβορί κέρδισαν τόσο συντριπτικά που φλέρταραν με τις 5,000 ψήφους, αλλά μόνο μία ηρωίδα έσπασε αυτό το φράγμα: Η Daenerys και οι δράκοι της, στους 5,097 με τη μεγαλύτερη νίκη του γύρου.

Δεύτερος γύρος: Η Φάση των 16

Οι Σταρκ

1. Eddard Stark: “Ένα τείχος είναι τόσο ισχυρό, όσο οι άνδρες που το υπερασπίζονται”, έλεγε ο Eddard Stak. Στη μάχη με τον Theon, όλοι εσείς, τον υπερασπιστήκατε με πάθος. Η επέλαση προς τον σιδερένιο θρόνο συνεχίζεται. Δεν θα επιχειρηματολογήσω κατά της Arya, όπως δεν θα έκανε ο ίδιος ενάντια σε οποιονδήποτε παιδί του. Είναι βέβαιο ότι το ταξίδι του Ned προς την κορυφή, δεν θα σταματήσει σε αυτό το γύρο.

5. Arya Stark: Εγώ ξέρω πως η Arya θριάμβευσε στον πρώτο γύρο απέναντι στις πιθανότητες, επειδή είναι δεινή μαχητής που δε της το πολυδίνεις στην αρχή. Αλλά είναι, και όλοι το ξέρουμε αυτό ή έστω το διαπιστώνουμε αργά αλλά σταθερά. Υποτίμησέ την και θα χάσεις το κεφάλι σου.

~

2. Robb Stark: Έλα τώρα… Αν γινόντουσαν εκλογές και στα 7 Βασίλεια γενικά δεν έπαιζε σπαθί, αλλά κάλπη, αυτός που θα κέρδιζε θα ήταν ο ότι-κοντινότερο-στον-Νεντ, ο Ρομπ Σταρκ. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι και τώρα που επικρατεί η “δημοκρατία του σπαθιού”, πάλι αυτός θα κερδίσει.

3. Jon Snow: Δεν υπάρχει σύγκριση. Από τη μια ο πορφυρογέννητος, που κρύβεται στα φουστάνια της Catelyn Stark και από την άλλη ένας μαχητής, που κερδίζει μάχες από πολύ μικρός. Ο αδικημένος Snow, ήταν πάντως το αγαπημένο παιδί του Ned, κάτι που φαίνεται στους κύκλους της σειράς. Όσο ο Rob, κερδίζει μάχες με όλο το βορρά μαζί του, ο John Snow, παραμένει ζωντανός, έχοντας απέναντί του τέρατα, άγριους και Nightwalkers. Δεν υπάρχει σύγκριση, ούτε στους λύκους, ούτε στα σπαθιά. Ο Snow θα νικήσει.

Μαχητές

1. Khal Drogo: Ειλικρινά δεν ξέρω πώς πέρασες τον Hound. Είσαι άξια μόνο για να σαλιαρίζεις με τον Jamie. Αλλά τώρα θα νιώσεις την οργή του Khal, του μοναδικού βασιλιά. Τι κι αν είμαι νεκρός; Από γυναίκα δεν χάνω.

5. Brienne of Tarth: Ακαταμάχητη στο σπαθί. Αν κέρδισε τον μεγάλο Σκύλο, δεν θα κερδίσει έναν πολεμιστή, που ατιμάστηκε πέφτοντας από το άλογο; Η Brienne είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Ο Κhal θα έχει τη μοίρα του Clegane. Και οι δύο “δεν παλεύουν με γυναίκες”. Καλά κάνουν. Η Brienne δεν παλεύεται

~

2. Tywin Lannister: Θα σας πω μεγάλα μυστικά τώρα. Ξέρετε ποιον υπηρετεί ο Bronn; Τον Tyrion. Ξέρετε πώς κάθετε ο Tyrion, όταν μιλάει ο πατέρας του. ΣΟΥΖΑ. Ο υπηρέτης του ΣΟΥΖΑ, δυο φορές υπηρέτης. Και μην ξεχνάτε ότι ο Bronn, είναι μισθοφόρος άρα δούλος του χρήματος. Ο Tywin Lannister, εξοφλεί πάντα τα χρέη του και τα καλά και τα κακά.

6. Bronn: Βασιλιάς των βασιλιάδων λέει. Έχεις γεράσει μεγάλε. Κι αν είχε μυαλό η Arya θα είχε πει στον Jagen να σε ξεπαστρέψει. Αποσύρσου στο εξοχικό σου να ξεπετσιάζεις ζώα όπως έκανες στο στρατόπεδο. Τις προσβολές στον Tyrion θα τις πληρώσεις εδώ και τώρα.

King’s Landing

8. Margaery Tyrell: Όχι ότι περίμενα να ξεπαστρέψω την Cercei (που είναι και πιο ωραία από εμένα #natalemeauta) αλλά αφού έφτασα ως εδώ θα το πάω ως το τέλος. Ο μέθυσος θα με σταματήσει; Πρώτα τη γυναίκα σου, μετά εσένα. Τίμια πράγματα.

4. Robert Baratheon: Ο Robert Baratheon, o άνθρωπος που κατέκτησε το θρόνο με το σφυρί του για έναν έρωτα, δεν θα φοβηθεί ένα κοριτσάκι. Μάλιστα, γνωρίζοντας το πάθος του για τις γυναίκες και αναγνωρίζοντας την ομορφιά της κυρά Tyrell, είμαι βέβαιος ότι αν την έβρισκε μπροστά του, η Cersei θα είχε έναν ακόμα λόγο να τη μισεί. “Margaery, do you have weather for a drink” θα της έλεγε και όλα θα τελείωναν εκεί.

~

2. Tyrion Lannister: Είσαι χρήσιμος στην αυλή του βασιλιά αλλά δεν θα σταθείς εμπόδιο στην πορεία μου προς τον θρόνο. Κανείς δεν στάθηκε ως τώρα και σίγουρα δεν θα το καταφέρεις εσύ. Κάνε στην άκρη ευνούχε να πάω στο προημιτελικά.

6. Varys: Όποιος βρίσκεται απέναντι στον Varys ή αγνοεί τις συμβουλές του, καταλήγει με το κεφάλι στον πάσαλο. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι “δεν χρειάζεται να ξέρεις, αρκεί να ξέρεις αυτόν που ξέρει”. Ο Varys είναι αυτός, που ξέρει. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί στο Kings Landing, χωρίς την έυνοιά του. Ούτε και ο Tyrion.

Χωρίς Πατρίδα

1. Daenerys Targaryen: Φτάσαμε ή ακόμα;

4. Davos Seaworth: Ο τίμιος μούτσος που ακόμα κι από το κελί που τον έχει μπουζουριάσει ο αφέντης του θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι ηρωικού τέλους.

~

2. Melisandre: Ξέρει τι κάνει η μάγισσα. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο ίδιος ο Stannis ο οποίος τα έχει κλωτσήσει όλα στο χώμα για πάρτη της, οπότε…

3. Stannis Baratheon: …οπότε…;

Οπότε, ψηφίζουμε

 

Ψήφισε σε όσες μάχες θες (δηλαδή σε όλες! γιατί να μη θες να ψηφίσεις σε όλες;) και θα επανερχόμαστε με updates μέσω των social media με την εξέλιξη των ζευγαριών μέχρι να βγουν τελικά αποτελέσματα και οι διαγωνιζόμενοι του επόμενου γύρου.

Θυμίζουμε ότι το "Game of Thrones" προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ από τonovacinema και κάθε Τετάρτη στο ΟΝΕΜΑΝ έχουμε σύνοψη και σχολιασμό των νέων επεισοδίων.