ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Claire Underwood είναι η Πρώτη Κυρία που ψηφίζουμε δαγκωτό

Μια συντάκτρια του Oneman, εξηγεί γιατί στη μάχη της Πρώτης Κυρίας θα ψηφίζαμε όλοι την Claire Underwood από το House of Cards.

Τελείωσαν και αυτές οι εκλογές και ενώ σε λίγες μέρες θα δούμε να ορκίζεται η νέα κυβέρνηση και η νέα βουλή, εγώ το πάω λίγο παραπέρα. Ναι, θα έχουμε καινούριο πρωθυπουργό, όμως εγώ προσπαθώ να φανταστώ πώς θα ήταν η ιδανική Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, ή μάλλον ποια θα ήταν. Νομίζω πως όλοι καταλήγουμε παμψηφεί, στην μία, μοναδική, γοητευτικότερη Πρώτη Κυρία όλων των εποχών (ή μάλλον όλων των σειρών), την Claire Underwood, κατά κόσμον Robin Wright.

Πριν ξεκινήσω να αναλύω τα αυτονόητα, γιατί δηλαδή η Claire είναι η απόλυτη, ας κάνω μία σύντομη αναδρομή στις πρώτες κυρίες της Ελλάδος την τελευταία 20ετία. Δήμητρα Παπανδρέου, Δάφνη Σημίτη, Νατάσα Καραμανλή, Άντα Παπανδρέου, Γεωργία Σαμαρά.  Με γοητευτικότερες κατά γενική ομολογία, τις Νατάσα Καραμανλή και Γεωργία Σαμαρά, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε παράπονο από στυλάτες και κομψές Πρώτες Κυρίες. Αν και προσωπικά, από όλες, λάτρεψα και αποθέωσα την Δάφνη Σημίτη για την τσαχπινιά της, (Δάφνη για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα), γενικά ας παραδεχτούμε, ότι από όλα είχε το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Δυναμικές, χαμηλοβλεπούσες, σεμνές, ταπεινές, λαμπερές, ανατρεπτικές, για πρώτη φορά μάλιστα έχουμε και Πρώτη Κυρία με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης*, όπως και να’χει, οι Πρώτες Κυρίες της Ελλάδας ξεχωρίζουν, η καθεμιά για τον δικό της λόγο.

Είναι όμως μία, που αν ήταν Ελληνίδα και κυρίως, αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο, θα άφηνε τις παραπάνω κυρίες χιλιόμετρα πίσω. Η απαστράπτουσα, ατσαλάκωτη και γοητευτικότατη Claire Underwood. Παρακολουθώντας με αγωνία κάθε φορά το House of Cards, εκτός ότι λατρέψαμε τον Frank Underwood, (και αυτό είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα μας και των κρυφών και σκοτεινών μας πόθων), λατρέψαμε και την πανέμορφη και σέξι σύζυγό του. Δεν μας νοιάζει καθόλου που ήταν εξίσου αδίστακτη με τον άντρα της, δεν μας ενδιαφέρει που ήταν κομμάτι του συστήματος και το έπαιζε φιλάνθρωπος, διοικώντας μη κερδοσκοπικές εταιρίες, ενώ κοιτούσε μόνο το συμφέρον της. Μας νοιάζει που φορούσε τα στενά φορέματα, τις δωδεκάποντες γόβες, χτένιζε το κοντό αγορέ μαλλί της και ήταν μια θεά, ξεκουράζοντας το μάτι του κάθε θεατή.

 

 

Αχ, αυτό το κοντό μαλλί.

Λένε ότι σαν το μακρύ μαλλί στη γυναίκα, δεν έχει. Ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο θηλυκό, από το μακρύ, πλούσιο μαλλί. Θα διαφωνήσω. Πιστεύω ότι οι γυναίκες, που τις πηγαίνει το κοντό αγορέ μαλλί και μπορούν να το στηρίξουν, είναι πιο σέξι από οποιαδήποτε γυναίκα με μακριά μαλλιά. Και λαμπρό παράδειγμα είναι η Robin Wright.

O χοντρός σκελετός στα γυαλιά.

 H Claire είναι μια γυναίκα που τα έχει τα χρονάκια της.

Εκτός από τα συμπτώματα της κλιμακτήριου που την ταλαιπωρούν, έχει και την αναμενόμενη για την ηλικία της πρεσβυωπία. Αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει το πρόβλημα των ματιών της, κομμάτι του συνολικού σεξαπίλ της και να είναι πιο όμορφή από κάποια κοπέλα 20 χρόνια μικρότερή της. Και αυτό το καταλαβαίνουμε από την σκηνή που η πραγματικά νεότερη της Zoe, φορά ένα από τα φορέματά της Claire και είναι ένα χάλι μαύρο.

H Claire είναι fit.

Όχι μόνο λατρεύει το τρέξιμο και τη γυμναστική, όχι μόνο ξυπνά στις 6 το πρωί για να διατηρήσει αυτό το κορμί, αλλά επιβάλλει στον σύζυγό της έναν παρόμοιο τρόπο ζωής, γιατί δεν θέλει να μείνει χήρα τόσο νέα.

Η Claire Underwood διψά για εξουσία.

Αν η φράση για τις σημαντικές γυναίκες πίσω από σημαντικούς άντρες ευσταθεί, τότε η Πρώτη Κυρία της καρδιάς είναι η τρανή απόδειξη. Διακαής της πόθος είναι να δει τον Frank, πρόεδρο των ΗΠΑ και δεν θα σταματήσει πουθενά, αν δεν κατακτήσει αυτό που θέλει. Απευθύνεται στον σύζυγό της με ολόκληρο το όνομα του, δηλαδή Francis, κάνοντάς το να ακούγεται τόσο σεξουαλικό, ενώ μεταξύ μας, δεν είναι και το πιο αρρενωπό όνομα.

Η Claire Underwood δεν είναι καλό κορίτσι.

Όπως κάθε δυναμική γυναίκα, η Claire κρύβει μυστικά. Μυστικά για την πολυτάραχη προσωπική της ζωή και τον έρωτά της με έναν φωτογράφο. Μπορεί η Claire να αποδέχεται τις εξωσυζυγικές σχέσεις του άντρα της και να τις επικροτεί, αυτό όμως δεν το κάνει με την καλή της την καρδιά, προφανώς και απαιτεί από τον άντρα της να δείξει την ίδια κατανόηση για τις δικές τις κρυφές επιθυμίες.

H Claire Underwood δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλό κορίτσι.

H Πρώτη Κυρία, είναι θετική σε ένα τρίο με τον σωματοφύλακα του άντρα της και τον άντρα της. Τα λόγια είναι περιττά.

Η λεπτεπίλεπτη, γοητευτική και ταυτόχρονα με ομορφιά που σου κόβει την ανάσα Claire Underwood, ίσως δεν είναι η ιδανική Πρώτη Κυρία, για το καλό αυτού του τόπου, αλλά δεν εξετάζω με αυτά τα κριτήρια αυτή τη στιγμή, όπως καταλάβατε και ούτε με ενδιαφέρει μπω σ’ αυτήν την διαδικασία. Τα κριτήρια μου είναι διαφορετικά και έχουν να κάνουν με αυτήν την τηλεοπτική της εικόνα, που θα θέλαμε όλοι να βλέπουμε στις οθόνες μας για να χαλαρώνει η σκέψη μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, επειδή είναι ένα φανταστικό πρόσωπο, θα αρκεστούμε να την απολαμβάνουμε ξανά από τα τέλη Φεβρουαρίου επίσημα στο ρόλο της Πρώτης Κυρίας και να υποθέτουμε (κάποιοι και να ελπίζουμε), ότι αφού η πραγματικότητα ξεπερνά καμιά φορά και την πιο νοσηρή φαντασία, ίσως κάπου εκεί έξω να υπάρχει μια δυναμική γυναίκα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ικανή να τα διορθώσει όλα ή να καταστρέψει τα πάντα.

* Επιφυλασσόμεθα για ξεχωριστό κείμενο σχετικά με την από σήμερα Πρώτη Κυρία της Ελλάδος.