ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Να γιατί ανυπομονούμε για το ‘Amazing Spider-Man 2’

H αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του sequel του Spiderman του Marc Webb και το ΟΝΕΜΑΝ γράφει όλους τους λόγους που χτίζουν το hype της ταινίας.

Δύο χρόνια μετά τον πρώτο ‘Amazing Spider-Man’ δια χειρός Marc Webb με τον Andrew Garfield στο ρόλο του άνθρωπου-αράχνη, το sequel έρχεται ως εξαίρεση στον κανόνα που θέλει γενικότερα τα sequels να υστερούν σε ποιότητα και αστεράκια σε σχέση με τις πρώτες ταινίες.

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει κι έτσι ο Marc Webb (σκηνοθέτης και του ‘500 Μέρες με τη Σάμερ’), ο Andrew Garfield και η Emma Stone είναι στα πόστα τους. Οι μεγάλες εκπλήξεις έρχονται από τις προσθήκες στο καστ και τη δράση που μας υπόσχεται το τρέιλερ:

To ONEMAN συνθέτει τον 7λογο που καθιστά το ‘Amazing Spider-Man 2′ μία απ’ τις ταινίες του 2014 που δεν γίνεται να μην δεις στο σινεμά. Για καλή σου τύχη, το F2G σε στέλνει σινεμά με όλη σου την παρέα, αφού σου δίνει όχι μία ή δύο, αλλά τέσσερις προσκλήσεις για να δεις το ‘The Amazing Spider-Man 2’ που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Μαΐου.

Μπες στο F2G.GR, ενεργοποίησε το on line πακέτο «200’ προς όλους» με μόνο 5€, και γίνε ένας από τους 150 τυχερούς που θα δουν σε avant-premiere την ταινία της Marvel στις 30/04 στο Cinepolis στη Γλυφάδα.

Η υπερ-απαραίτητη Emma Stone

(εχμ, χτυπάει και η δική σας καρδιά λίγο πιο γρήγορα ή να καλέσουμε κάνα γιατρό;)

Από τις 100 φωτογραφίες της Emma Stone που θα γκουγκλάρεις, στις 95 είναι κοκκινομάλλα. Μην τα ξαναλέμε, η Emma είναι μια από τις πιο trademark gingers του Χόλιγουντ, αλλά αυτό που καταφέρνει ο Webb που για δεύτερη σερί ταινία μάς τη συστήνει ως ξανθιά Gwen Stacy είναι πραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία.

Η Emma Stone στο sequel του ‘Amazing Spider-Man’ σβήνει κάθε καταχωρημένη εικόνα της ως κοκκινομάλλα απ’ τον σκληρό μας δίσκο. Είναι πιθανότατα η πιο γλυκιά ξανθιά που δημιουργήθηκε ποτέ στον κόσμο της MARVEL.

Ο Electro, ο βασικός κακός

Ο πάλαι ποτέ τίμιος μηχανικός της Oscorp που χρωστάει τη ζωή του στον Spider-Man, ‘ένα τίποτα που απλά υποκλίνεται στον υπερήρωα’ (όπως τον έχει χαρακτηρίσει σε συνεντεύξεις του ο Jamie Foxx που τον ενσαρκώνει), παίρνει μετά από να ατύχημα με πρωταγωνιστές κάτι ηλεκτροφόρα χέλια τις υπερδυνάμεις του Spider-Man.

Το ότι θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Peter Parker/Spider-Man είναι το μόνο σίγουρο για τον Electro. Πιστεύουμε σε αυτό και χαιρόμαστε για τον ανταγωνισμό. Το μεγάλο win όμως δεν είναι αυτό. Το μεγάλο win ακούει στο όνομα Jamie Foxx, στον ηθοποιό που λατρεύουμε να βλέπουμε ο-που-δή-πο-τε.

Και ναι, για πρώτη φορά σε ταινία της MARVEL. Μαγεία.

Δράση πέρα απ’ τον ιστό της αράχνης

ΟΚ, όλα τα Spiderman είχαν μια κάποια δράση, αλλά αυτό που μας έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες ο ‘υπεύθυνος της δράσης’ του φιλμ, Andy Armstrong, τα ανθρωποκυνηγητά που θα δούμε στο TAS2 θα θυμίζουν περισσότερο ταινία του James Bond ή του Jason Bourne.

Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία λίγο πιο πάνω, στο κόλπο θα μπουν και αυτοκίνητα που αναποδογυρίζουν στην πορεία, φρένα, γκάζια, χαμός. Όποιος ξαναπεί φλώρο τον Peter Parker, θα έχει να κάνει με τους κασκαντέρ της ταινίας, με τους οποίους προφανώς δεν μπλέκεις.

Η φάτσα του Dane DeHaan

O DeHaan που είδαμε στο ‘Metallica: Through The Never’ υποδύεται τον παλιό φίλο του Peter, τον Harry Osborn. Η μεταξύ τους σχέση θα είναι αμφιλεγόμενη, αν και η κατάσταση μεταξύ τους εκκινεί από φιλικό, άρα θετικό πλαίσιο.

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει αυτό το ‘αμφιλεγόμενη’, αν αναλογιστείς τη μυστήρια φάτσα αυτού De Haan. Και στην ταινία και γενικότερα.

Ο Paul ‘The Rhino’ Giamatti

O Rhino δεν θα είναι ο πιο σημαντικός χαρακτήρας. Ε ΚΑΙ; Ε ΚΑΙ; Μιλάμε για τον Paul Giamatti που θα μεταμορφώνεται σε αυτό:

Κλάμα.

Αυτό το παλικάρι, ο Marc Webb

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον 40χρονο σκηνοθέτη μας:

*Έχει σκηνοθετήσει το κλιπ του ‘Waiting’ των Green Day.

*Έχει σκηνοθετήσει το κλιπ του ‘Duck and Run’ των 3 Doors Down.

*To ‘500 Μέρες με τη Σάμερ’ ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ποτέ.

*Ένα λευκό αρνί είναι ο τρόπος που υπογράφει τα βίντεό του. Ακόμη κι αν το αρνί εμφανίζεται στο T-shirt ενός κοριτσιού.

*Εντάξει έχει σκηνοθετήσει και κλιπ των Hoobastank. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Θα υπάρξει και τρίτο Amazing Spider-Man

Θα μου πεις, ακόμα δεν είδαμε το sequel θα ανυπομονούμε για το τρίτο μέρος της Spider-Man βερσιόν του Webb; Ναι, γιατί όχι; Από μόνη της η επιβεβαιωμένη ύπαρξη του Part Three δίνει άλλη αίγλη στο 2 και αποκαλύπτει ότι στο μυαλό του σκηνοθέτη, όλο το εγχείρημα θα δράσει σαν τριλογία.

Επειδή βέβαια, η λέξη ‘τριλογία’ είναι βαριά κουβέντα και φέρνει κατευθείαν υπερηρωικές μνήμες στο μυαλό (βλέπε το ‘Σκοτεινό Ιππότη’ του Cristopher Nolan), εμπιστευόμαστε, λόγω ενστίκτου και υποσχόμενης προϋπηρεσίας, ότι ο κύριος Webb ξέρει τι κάνει και ότι μετά το πέρας της τριλογίας του Amazing Spider-Man, θα τον δούμε σε επίσης μεγάλα και διαφορετικά πρότζεκτ.

Μέχρι τότε, μπες στο F2G.GR, ενεργοποίησε το on-line πακέτο ‘200’ προς όλους’ με 5€ και δες το ‘The Amazing Spider-Man 2’ σε avant premiere.