ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Harvey Specter είναι τόσο γαμάτος που θες να τον δείρεις

Ένα επεισόδιο ήταν αρκετό για να γουστάρω το Suits. Τα δώδεκα της πρώτης σεζόν ήταν αρκετά για να το αγαπήσω. Spoiler free το κείμενο που ακολουθεί.

Είχε πολύ καιρό να με εκνευρίσει τόσο πολύ μία περσόνα σε τηλεοπτική σειρά όσο έχει καταφέρει να με εξοργίσει ο Gabriel Macht στην σειρά Suits. Όχι, δεν είναι ο κακός της υπόθεσης. Για την ακρίβεια είναι ο καλός. Και είναι τόσο καλός, τόσο αιφνιδιαστικά ετοιμόλογος, τόσο υπεροπτικά τέλειος, τόσο ευτελιστικά ικανός που σου τη σπάει. Αν υπήρχε ελληνική μετάφραση για την λέξη cocky, θα χρησιμοποιούσα αυτήν για να τον περιγράψω.

Για να μην χάνεσαι, αν δεν ξέρεις τίποτα για την σειρά, αρκούν τα εξής. Όλα από το πρώτο επεισόδιο. Μία δικηγορική εταιρεία που πέρα από το να αναλαμβάνει δικαστικές διαμάχες, ειδικεύεται και στο να μεσολαβεί σε συμφωνίες και διενέξεις. Μερικοί δικηγόροι που συναγωνίζονται αλλήλους. Ένας πιτσιρικάς που θέλει να λάμψει. Και οι απαραίτητες ερωτικές ιστορίες να παίζουν στον αέρα. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται πέρσι και τώρα βρίσκεται στο όγδοο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Έχεις δουλειά δηλαδή.

 

Το Suits είναι μια γεμάτη σειρά. Έχει ενδιαφέροντα στόρι σε κάθε επεισόδιο, έχει background story που τρέχει και δεν πρόκειται να σε αφήσει σε ησυχία, έχει πολύ έξυπνες ατάκες και πατάει στην κοινότατη φιλοδοξία του ανθρώπου να πετύχει, να κερδίσει και να είναι με δυο λόγια ο βασιλιάς στο βασίλειό του. Κι αυτά είναι στοιχεία αρκετά για να γουστάρεις τρελά μια σειρά.

Αυτό όμως που κέρδισε εμένα τουλάχιστον περισσότερο είναι οι χαρακτήρες του. Όχι δεν έχει την επιβλητική φιγούρα ενός Bryan Cranston, ενός Kelsey Grammer, ενός Jon Hamm ή ενός James Gandolfini (παρακαλώ και δημόσια τον Θοδωρή Δημητρόπουλο για μία Serious Men αναφορά στον τελευταίο). Αλλά έχει 5 χαρακτήρες που διαπλέκονται μαεστρικά μεταξύ τους. Που όταν καλούνται να ξεχωρίσουν, το κάνουν επιδεικτικά καλά. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι πέντε.

Harvey Specter (Gabriel Macht)

 

Ο μεγαλοδικηγόρος της υπόθεσης. Ένας άνθρωπο που δεν θα ήθελες να μπεις σε αντιπαράθεση μαζί του γιατί θα ήξερες ότι θα χάσεις. Ένας τύπος που πάντα θα εντυπωσιάσει την γκόμενα περισσότερο από τον διπλανό του, θα βρει την κατάλληλη ατάκα για να αποστομώσει τον φαφλατά και την κατάλληλη στιγμή θα δείξει ότι πίσω από το σκληρό προσωπείο κρύβεται μα ευαίσθητη ψυχή. Μόνο και μόνο για να κάνει κάποια κορίτσια να λιώνουν για χάρη του.

Mike Ross (Patrick J Adams)

 

Ένας νεαρός που μπαίνει στη ζωή της εταιρείας και αποδεικνύει ότι πολλές φορές αρκεί μόνο να είσαι έξυπνος για να κατακτήσεις τον κόσμο. Δεν θα πω πολλά για να μην σας χαλάσω ούτε τα 3-4 πρώτα επεισόδια. Ο Mike Ross όμως είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να ταυτιστείς, ένας άνθρωπος που στην σειρά αντιμετωπίζει τις κλασικές δυσκολίες της ζωής αλλά ανταπεξέρχεται ιδανικά. Είναι ο έτερος βασικός πρωταγωνιστής της σειράς.

Rachel Zane (Meghan Markle)

 

Είναι η γκόμενα της υπόθεσης. Εκείνη που αρκεί να ρίξει πότε ένα πονηρό και πότε ένα γλυκό βλέμμα για να κάνει τον θεατή να ανυπομονεί να την δει να περιπλέκεται συναισθηματικά αν όχι ερωτικά με οποιονδήποτε. Θυμίζει λίγο Σύλβια Παπαδάκη στο πρόσωπο και την φιγούρα αλλά αυτό μπορεί να είναι απλά δική μου βλακεία. Είναι η ωραία της σειράς και μόνο αγνά αισθήματα τρέφω για εκείνη.

Louis Litt (Rick Hoffman)

 

Ένας υπέροχος χαρακτήρας και φοβερό σενάριο για τον “κακό” της υπόθεσης. Εντάξει, δεν είναι ο κακός αλλά είναι ο χαρακτήρας που με το “καλημέρα” ξέρεις ότι στέκεται απέναντι στις φιλοδοξίες των άλλων καθαρά από ανταγωνισμό. Υποκριτικά, ο Hoffman κάνει φανταστική δουλειά υποδυόμενος αναγκαστικά ένα κογιότ που ό,τι και να κάνει, το μπιπ μπιπ καταφέρνει να του ξεφύγει.

Jessica Pearson (Gina Torres)

 

Διευθύντρια της εταιρείας όπου διαδραματίζεται η ιστορία, είναι η ισχυρή κυρία της υπόθεσης. Σε συνέχεια πολλών Αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών που τοποθετούν δυναμικές γυναίκες στον ρόλο του πρωταγωνιστή, το Suits τοποθετεί μια γυναίκα στο τιμόνι. Μια γυναίκα που βρίσκεται εκεί για να βάζει τος άνδρες σε τάξη. Fair παίξιμο από την Gina Torres.

Θα σας έγραφα και για την Donna, την sexy redhair γραμματέα του Harvey αλλά έχω δει και μια Christina Hendricks να παίζει την Joan Harris διάολε και δεν τολμώ να την συγκρίνω με καμμία…