ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πώς θέλεις να τελειώσει το Breaking Bad;

Ένα μήνα πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους της πέμπτης και τελευταίας σεζόν, το ONEMAN παίρνει θέση.

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του για άλλους συμπαθέστατου και για άλλους άκρως αντιπαθητικού καθηγητή Χημείας, κυρίου Walter White. Το Breaking Bad ρίχνει αυλαία με το δεύτερο μισό της πέμπτης σεζόν.

Συντάκτες του ONEMAN αλλά και ένας εκλεκτός καλεσμένος, ονειρεύονται το δικό τους φινάλε για την σειρά.

Τι δεν θέλει να γίνει μας λέει ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Να τι δεν θέλω να γίνει: δεν θέλω ο Walter White να τιμωρηθεί με κάποιον βαρετό, συμβατικό τρόπο, γιατί στις σειρές θεωρώ πως αποτελεί κλεψιά. Σαν δημιουργός και κοινό να έχουν απολαύσει τις ανήθικες πράξεις ενός τέρατος για τόσα χρόνια και ξαφνικά να χρειάζονται την τιμωρία για να αισθάνονται καλύτερα. Το “Breaking Bad” δεν αξίζει κάτι τόσο προβλέψιμο. Στην πραγματικότητα ολη η σειρά δεν είναι παρά ένα μακρύ κι ενδελεχές origin story ενός αληθινού, τρομακτικού villain. Ο μόνος δίκαιος τρόπος με τον οποίον μπορεί να τελειώσει, είναι με τον Walt, να στέκεται θριαμβευτής, ελεύθερος, κυρίαρχος, μοχθηρός. Και μόνος. (Ναι, ο Τζεσι θα πεθάνει. Σόρι!)

Καταδίωξη θέλει ο Μάνος Χωριανόπουλος

Έχοντας παρακολουθήσει τη σταδιακή μεταμόρφωση του Γουόλτερ Γουάιτ, από φιλήσυχο επιστήμονα, σε έναν από τους μεγαλύτερους κακούς που έχει εμφανιστεί ποτέ σε σειρά, νομίζω ότι θα του άξιζε ένα εντυπωσιακό τέλος, κάτι που ίσως θα θύμιζε Σημαδεμένο, αλλά 100 φορές πιο ισχυρό.

Μια καταδίωξη που θα κατέληγε σε μια παγιδευμένη περιοχή (θυμάστε την έκρηξη, που είχε προκαλέσει ο Γουόλτερ στον 1ο κύκλο;), όπου ο Χάιζενμπεργκ θα είχε στριμωχτεί από εχθρούς και συγγενείς, που θα ικετεύουν για παράδοση. Και εκεί, αφού θα έλεγε το θρυλικό “i’m the one who knocks”, θα τα τίναζε όλα στον αέρα και θα έπαιρνε μαζί του τον εξυπνάκια τον γαμπρό του, την εκνευριστική σύζυγο και όσους τον κυνηγούσαν.

Ένα ακόμα “I won” για τον Μάνο Μίχαλο

Δεν έχω αποφασίσει πώς θέλω να τελειώσει η σειρά που θα κάνω πολλά χρόνια να ξεπεράσω, αλλά περίμενω σαν τρελός να δω πώς θα συνεχίσει μετά το επικό, σκηνοθετικά, φινάλε της προηγούμενης (μισής) σεζόν. Στο θέμα μας, πάντως, είμαι φανατικός του Walter White. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτά περί “κακού” και “villain” που λέει ο Δημητρόπουλος, γιατί ο άνθρωπος τα έκανε όλα για την οικογένεια του (#win) και γιατί κάποτε του είχαν παίξει μπινιά οι συνεργάτες-φίλοι του (#epic_win). Οπότε, αυτό που θέλω, είναι δικαίωση.

Να βάλει στη θέση της, αυτή την κομπλεξική γυναίκα του που νομίζει ότι είναι η Χάιντι Κλουμ και είναι η Χάιντι από το μικρό σπίτι στο λιβάδι, να ρίξει δύο ανάστροφες στο γιο του, μπας και ωριμάσει επιτέλους γιατί πέρασαν πέντε σεζόν, να πει την αλήθεια στον Jesse για την πρώην του και να καταφέρει να φύγει με τα χρήματα που έβγαλε κατά 99% με τον ιδρώτα του. Και λίγο πριν φτάσουμε στην τελευταία σκηνή και δεδομένου ότι θα έχει μείνει μόνος του (σε αυτό συμφωνώ με τον Θοδωρή), να γυρίσει προς εμάς και πει I WON. Άλλωστε, εμείς μόνο τον πιστέψαμε όταν έτρεχε με τα εσώρουχα στην έρημο. Τότε που όλοι είπαν “τι μαλακία είναι αυτή;”. Άσκετοι, με κάπα.

Έξαλλος ο Ηλίας Αναστασιάδης

Είμαι έξαλλος με τον Walter White. Άργησα κι εγώ να καταλάβω ότι ουσιαστικά αυτός είναι ο κακός της σειράς, αλλά μόλις το κατάλαβα, εκεί όταν άφησε την Krysten Ritter να πνιγεί στον εμετό της σκοτώνοντας το μοναδικό αξιόλογο ρομάντζο της σειράς, ήμουν με τον Jesse, τον αδερφό μου. Στο τελευταίο μισό της τελευταίας σεζόν, παρά το υπερ-υποσχόμενο teaser στο πρώτο επεισόδιο της με τον μουσάτο Walter να φορτώνει μια αρμαθιά όπλα στο πορτμπαγκάζ και να ξεκινάει για το άγνωστο, θέλω να κερδίσει ο καλύτερος. Δηλαδή ο Jesse.

Εντάξει, μου τη σπάει ο WW, αλλά δεν θέλω να δω το ύφος του νικητή στο πρόσωπο του μπατζανάκη, μπαστουνόβλαχου αστυφύλακα Hank. Θέλω να εξουδετερωθούν οι δυο τους και ο δικούλης μας Jesse να πάρει όσα εκατομμύρια χρειάζεται και να φύγει για τις Μπαχάμες, για τα Πουκέ, για όπου θέλει. Να ξαναγνωρίσει τον έρωτα, να πάει σχολείο, να γίνει άνθρωπος. Με καταλαβαίνεις yo; Ηταν ο πιο true χαρακτήρας της σειράς. Του αξίζει η αποθέωση.

Λίγο ρεαλισμό ζητά ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Το δίκαιο θα ήταν να καεί στην κόλαση και όλοι οι καλοί Χριστιανοί να τον συγχωρέσουν πάνω από το καζάνι ψέλνοντας το Πάτερ Ημών. Αλλά όχι, στο ιδανικό τέλος, ο Walter White οφείλει να είναι νικητής. Να ξεφορτωθεί την οικογένειά του (bitches please), τον μπατζανάκη του λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτός τον καταδώσει στην αστυνομία αλλά και όλους όσους τον ενοχλούν. Ο White οφείλει στο τέλος της σειράς να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος, οικοδομώντας τη δική του αυτοκρατορία από το μηδέν. Ο μόνος θάνατος που δέχομαι για τον White είναι από τον ανίκητο καρκίνο. Γιατί ναι, ωραίο το στόρι του ανθρώπου που νικά τον καρκίνο και θριαμβεύει στη ζωή αλλά λίγος ωμός ρεαλισμός δεν θα ήταν κακός για φινάλε. Ο καρκίνος ναι, να τον νικήσει. Τα υπόλοιπα γατάκια θέλω να τα αποχαιρετήσουμε από την σειρά πολύ πριν τον Walter.

ps: Κανένας Jesse

Να μην πεθάνει ο Walt λέει ο Mr. Breaking Bad Greece

Γενικότερα θα ήθελα το επεισόδιο να είναι φρέσκο και αρκετά πρωτότυπο σαν ιδέα, επειδή όμως η παρθενογένεση στην US TV είναι πρακτικά αδύνατη πλέον, θα μου άρεσε αν δεν κατέφευγε στα γνωστά κλισέ και σε διάφορες σεναριακές ευκολίες. Δημιουργικά μιλώντας η σειρά μπαίνοντας στην τελευταία της σεζόν έχει αφήσει ακόμη μερικές εκκρεμότητες σχετικά με τα story arc της, τα οποία αναμένονται να επιλυθούν με τρομερό ενδιαφέρον. Όσον αφορά το φινάλε αυτό που θα ήθελα να δω είναι προσεγμένα close ups των δευτερευόντων χαρακτήρων της σειράς, πριν αφοσιωθεί ολόκληρο το επεισόδιο αποκλειστικά στους Whites, στον Jesse και φυσικά στον Hank! Μιας και η σειρά έχει τεράστια δάνεια από τους Sopranos (ενίοτε και από το Shield) θεωρώ πως δεν είναι απίθανο τα φινάλε των 2 σειρών να είναι κάτι οδηγός για το πως θα ολοκληρωθεί η ζωή του συμπαθητικού καθηγητή χημείας!

Όπως έχει πει ο Vince Gilligan σε διάφορες συνεντεύξεις του όλες οι πράξεις στην σειρά έχουν και τις συνέπειες τους! Οπότε μου φαίνεται αδιανόητο να μην τιμωρηθεί ο Walter White για όλες τις απαίσιες πράξεις που έχει κάνει στην σειρά. Το ιδανικότερο σενάριο για μένα θα ήταν η οικογένεια του Walt να τον παρατήσει και ο Jesse να μάθει την αλήθεια για να τον καταδώσει στην αστυνομία. Έτσι ο Walt δεν θα είναι πλέον ο kingpin, δεν θα έχει την δύναμη που πάντα ονειρευόταν ενώ πληγώνεται και ο εγωισμός του μένοντας για την υπόλοιπη ζωή του στην φυλακή χωρίς την οικογένεια του αλλά και χωρίς τον Jesse! Ένα πράγμα μας ενδιαφέρει πάντως από το φινάλε, NA MHN ΠΕΘΑΝΕΙ Ο WALT!

Πες μας κι εσύ πώς θες να τελειώσει το Breaking Bad στα σχόλια από κάτω