ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι έκανε 2 χρόνια ο Louis CK;

Το "Louie" επιστρέφει σε λίγες μέρες ύστερα από μια απουσία 20 μηνών. Θυμόμαστε τις κορυφαίες στιγμές του λατρεμένου μας κωμικού από το μεσοδιάστημα.

Ο Louis CK είναι ίδιος και απαράλλαχτος.

Κοιτάζω τα βιντεάκια από διάφορες εμφανίσεις του που πιάνουν από το 2012 ως το 2014, την σχεδόν διετία απουσίας του από τον τηλεοπτικό αέρα που μας έφερε το μνημειώδες(*) “Louie” του. Είναι ίδιος παντού. Δύο χρόνια στον κόσμο του Χόλιγουντ είναι μια αιωνιότητα, μπορείς να ψάχνεις Πριν και Μετά κάθε γνωστού σταρ και δε θα είσαι σίγουρος τι συνέβη.

(*Και το εννοώ.)

Ο CK είναι φυσικά κάτι διαφορετικό. Το όλο του concept είναι ο εαυτός του. Ο Louis CK, χάρη σε ένα συνδυασμό ταλέντου, θάρρους και τύχης (ποτέ δεν αρκεί κάτι από τα τρία, εικάζω) κατάφερε να κάνει τέχνη τον εαυτό του, την αλήθεια του. Όποτε λοιπόν τον εντοπίσεις στο χρόνο θα βρεις την ίδια φαλάκρα, την ίδια κοιλίτσα, την ίδια αίσθηση του ‘είμαι ΟΚ με αυτό που είμαι’.

Αλλά είναι έτσι μοναδικός γενικά, γιατί σκέφτεται και λειτουργεί ως αληθινός άνθρωπος μέσα σε ένα σύστημα λάμψης και έντεχνου πακεταρίσματος. Ο CK πήρε πριν ενάμιση χρόνο μια σχεδόν αδιανόητη απόφαση για κάποιον τόσο κοντά στο όριο του super-star-dom όπως αυτός: Να κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Για καθαρά δημιουργικούς λόγους. Χόλιγουντ, πρόσεχε λίγο, γιατί έτσι γίνεται.

Το “Louie” βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδέα πως αυτός ο άνθρωπος έχει πράγματα να πει για τη ζωή, και όταν κάποια στιγμή συνειδητοποίησε πως είχε φρακάρει, πάτησε παύση. Είπε, θα επιστρέψω με γεμάτες μπαταρίες, με νέα πράγματα και νέες προκλήσεις, αλλά όχι τώρα, γιατί τώρα έχω φρακάρει. Θα γυρίσω όταν έχω να πω.

 

Δεν πήρε τη διετία για να επανεφεύρει τον εαυτό του (αυτός μας αρέσει ακριβώς όπως είναι, ευχαριστούμε πολύ), παρά για να τον επαναφορτίσει. Και στην πορεία, κατάφερε παρόλαυτά να μας θυμίζει διαρκώς ότι είναι εκεί, με μια σειρά από ενέργειες και εμφανίσεις.

Αντί λοιπόν, ενόψει της επιστροφής του “Louie” στις 5 Μαϊου (πρεμιέρα 4ης σεζόν με διπλά επεισόδια και για τις 7 βδομάδες), να ανατρέξουμε σε κλασικά κλιπάκια και σκετσάκια και επεισόδια, κάναμε κάτι άλλο. Βρήκαμε τις καλύτερες στιγμές του Louis CK από τη μέρα που η σειρά του πάτησε παύση. Αυτός είναι ο απαραίτητος Louie των τελευταίων 20 μηνών:

Το τοπ-5 του “Oh My God”

Ένα υπερεπιτυχημένο παγκόσμιο comedy tour που έκανε πέρσι, μετατράπηκε σε ξελιγωτικά αστείο special για το ΗΒΟ. Αυτά είναι τα 5 αστειότερα κλιπάκια από ένα 60λεπτο ανελέητα ξεκαρδιστικό.

 

 

 

 

Πάμε για κανά καφέ

Για την 3η σεζόν του φανταστικού “Comedians in Cars Getting Coffee” του Τζέρι Σάινφελντ, ο Louis έβαλε το καπελάκι του και τα είπε με ένα από τα είδωλά του. [Εδώ το επεισόδιο]

Παράτα το τηλέφωνο

Πέρασε από το show του Κόναν για να εξηγήσει γιατί δε θα αγοράσει τηλέφωνο στις μικρές κόρες του.

Μια ταινία από παλιά

Ο Louis είχε γυρίσει μια ταινία με δανεικά από φίλους πίσω στα τέλη των ’90s. Η ταινία δε βγήκε ποτέ, μέχρι σήμερα, δηλαδή μέχρι πέρσι, όταν και επιτέλους την έκανε διαθέσιμη μέσω του σάιτ του. Και γιατί όχι, κύριοι. Στην ταινία θα δεις μεταξύ άλλων έναν πολύ νέο Στιβ Καρέλ.

Δώσε στον πλησίον

Στον Τζίμι Φάλλον έβγαλε μια λίστα με τις αγαπημένες του φιλανθρωπίες.

Γουντιαλενικός

Με έναν μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στο υπέροχο “Blue Jasmine” του Γούντι Άλεν έγινε μέλος της πιο εξέχουσας onscreen κλίκας του σινεμά. Κι εις ανώτερα.

ΛΕΤΤΕΡΜΑΑΑΑΑΝ

H fictional νέμεση του Louis στην 3η σεζόν της σειράς του, τον έχει καλεσμένο για μια ακόμα φορά. Εδώ ο CK εξιστορεί μια συνάντηση με φανς που όμως, #twist, δεν ήταν φανς!

Me & Bradley

Εμφανίστηκε με έναν μικρό ρόλο στο “American Hustle” (το θυμάστε;), το οποίο από μόνο του δεν είναι τόσο τρομερό, όσο το γεγονός ότι ενέπνευσε αυτή τη μαγεία:

 

AMAZING.

Crisis control

Πριν λίγο καιρό ο CK βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή ένα ανάρμοστο αστείο ενός άλλου κωμικού. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, και γενικά είναι να απορείς που με το ανίερο χιούμορ του Louis δε συμβαίνει συχνότερα. Τελοσπάντων, η ουσία είναι πως για να δώσει ‘εξηγήσεις’, ο κωμικός επέλεξε να εμφανιστεί στο “Daily Show” και να γίνει ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία που προκειμένου να καλμάρει τους επικριτές για κάτι ενδεχομένως ανάρμοστο, πυροβολά μισή ντουζίνα επιπλέον ‘ανάρμοστων’ αστείων.

Για το θεό!

Και να, τέλος, ο φανταστικός του μονόλογος από την πιο πρόσφατη εμφάνισή του στο “Saturday Night Live”. Ο Louis είναι γνωστό πως ετοιμάζει πάντα το υλικό του, γι’αυτό και δεν έχει ούτε μία κρυάδα αυτό το απόσπασμα, παρά είναι σαν συρραφή από αποκλειστικά δικά του σκετσάκια. Και είναι πάρα πολύ αστείο, και αυτοσαρκαστικό, και φιλοσοφημένο, και απ’όλα.

Πραγματικά δε βλέπουμε την ώρα για την 5η Μαϊου.