ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βίντεο συνέντευξη: Ο “απρόσκλητος επισκέπτης” James Franco

O James Franco έχει μια από τις πιο... ενδιαφέρουσες πορείες ηθοποιού τα τελευταία χρόνια. Τώρα παίζει τον κακό στον "Απρόσκλητο Επισκέπτη" και μιλάει στην κάμερα για αυτό.

Ας αναλογιστούμε λίγο το σύνολο έργου του James Franco την τελευταία διετία.

  • Έπαιξε μερικά επεισόδια στην καθημερινή σαπουνόπερα “General Hospital” ως ‘Φράνκο’.
  • Η μεγάλη του ερμηνεία ήταν ως Άλιεν στο “Spring Breakers”. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, η εταιρεία διανομής του φιλμ τον σπρώχνει για Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου.
  • Έχει παίξει έναν ηθοποιό με νοητικά προβλήματα στο πειραματικό, ανυπόφορο “Maladies” γυρισμένο από έναν κύριο χωρίς επίθετο.
  • Σκηνοθέτησε το “Interior. Leather Bar.”, ένα ριμέικ των 40 χαμένων λεπτών από το “Ψωνιστήρι”.
  • Έπαιξε τον εαυτό του στο in-joke φαντασίας “This Is the End”.
  • Γύρισε και πρωταγωνίστησε μια διασκευή Faulkner, το “As I Lay Dying”.
  • Υποδύθηκε τον Χιου Χέφνερ στο “Lovelace”.
  • Και κάτι ακόμα πιο προκλητικό στο “About Cherry”.
  • Ακόμα και οι μπλοκμπαστεριές του είναι περίεργες. Έπαιξε τον ρόλο του τίτλου στον “Μάγο του Οζ” του Sam Raimi.
  • Έχει κάνει και 2-3 κανονικές ταινίες. Μία του Paul Haggis (με τον οποίον ευτυχώς έχουμε πάψει να ασχολούμαστε), το “The Iceman”, το “The Letter”.

Σε ΔΥΟ χρόνια.

Δύο.

Ο James Franco είναι μια πολύ περίεργη περίπτωση ηθοποιού/καλλιτέχνη/χίπστερ/καλλιτεχνικού αντικειμένου. Υπάρχουν φορές, ειδικά μετά εκείνη την παρουσίαση των Όσκαρ που τόσο εμφανώς έδειχνε πόσο έξω από τα νερά του ένιωθε, που είναι λες και μετατρέπει τον εαυτό του σε έκθεση μοντέρνας τέχνης. Κάνει περίεργα πράγματα, κάνει βασικά μόνο περίεργα πράγματα. Η ενασχόλησή του με το mainstream ή με το trashy λαμβάνει διαστάσεις μετα-ειρωνικού πειράματος. Από ένα σημείο και μετά έχεις περιέργεια να δεις τι άλλο θα κάνει και γιατί. Και πώς.

Γι’αυτό και ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή όλων, είναι η σπάνια φορά μέσα σε αυτή την ξέφρενη διετία του Franco, που πρωταγωνιστεί σε μια ‘κανονική’ ταινία, παίζοντας έναν ‘κανονικό’ κακό.

Ο λόγος για το “Homefront” (“Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης”) του Gary Fleder που βγαίνει σήμερα στις αίθουσες. Περιπέτεια συγκεκριμένου είδους που συνδυάζει τις υπογραφές ονομάτων-εγγύηση για αυτό: Πρωταγωνιστεί ο μέγιστος Jason Statham και γράφει το σενάριο ο ακόμα μεγιστότερος Sylvester Stallone (!), για έναν άντρα που που προσπαθεί να ζήσει μια νορμάλ ζωή με την κόρη του μακριά από συμμορίες και θανάτους, όμως η αληθινή του ταυτότητα δεν τον αφήνει.

Κοινώς, ΞΥΛΟ.

Στο γαϊτανάκι συμφερόντων και εκδίκησης που στήνεται, ο James Franco κρατά κεντρικό ρόλο. Υποδύεται τον Γκέιτορ (τέλειο όνομα κακού), έναν χαρακτήρα που μοιάζει να ξεπήδησε από το “Breaking Bad”, και που μαζί με την Σέριλ της Winona Ryder κάνουν καταστροφικά σχέδια εις βάρος της φιλήσυχης ΦΟΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ που είναι o Statham.

Στο βίντεο μπορείς να δεις τον James Franco να μιλάει για την απόφασή του να παίξει στο “Homefront”, και για τον Jason “The” Statham:

 

Μπορείς να δεις τον όλο ‘ο Jason Statham αντιμετωπίζει τον James Franco σε μια ταινία που έγραψε ο Sylvester Stallone’ χαμό, από σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις αίθουσες.

Ρίξε μια ματιά και στο τρέιλερ:

Η ταινία κυκλοφορεί από την Odeon.