ENTERTAINMENT

Ζόμπι με κονσόλες Nintendo και χούλα χουπ ‘κατέλαβαν’ το Μοναστηράκι

Το ONEMAN βρέθηκε στο πιο ρετρό πάρτι της χρονιάς και διασκέδασε με τους πιο ζωντανούς νεκρούς της φετινής Αποκριάς.

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι χαρακτήρες μίας σειράς όπως το The Walking Dead με τους αντίστοιχους του The Big Bang Theory; Καμία απολύτως. Μέχρι το πρωί του Σαββάτου που μας πέρασε, η απάντησή μου θα ήταν ακριβώς αυτή. Και, δίχως την παραμικρή σκέψη ότι μπορεί κάτι, οτιδήποτε, να μου αλλάξει γνώμη ξεκίνησα για το Zombie Thriller Party. Μία εκδήλωση κατά την οποία για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι απανταχού φαν των ζωντανών νεκρών μαζεύονται και διασκεδάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο*.

*ακολουθεί επεξήγηση.

Σημαντική επισήμανση: Πριν συγκεντρωθούν στο Μοναστηράκι και το μαγαζί που θα φιλοξενήσει τις ‘ιδιαίτερες’ συνήθειές τους, το Seven Times, έχουν σαν έθιμο να κατακλύζουν το Σύνταγμα και να παρελαύνουν στο γνωστό τους πλέον Zombie Walk (βλέπε #zombiewalkathens).

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Στο δρόμο που χάραξε ο Λάμπης Λιβιεράτος και με τη λογική ότι δεν είμαι αυτό που λέμε γεννημένη ζόμπι, ‘σε αυτό το πάρτι εγώ δεν ήθελα να πάω. Άσε που δεν είχα και τίποτα να βάλω‘. Παρόλα αυτά πήγα. Και ο λόγος που το έκανα ήταν ένας αλλά όχι αυτός που νομίζεις: Ήταν το μάθημα χούλα χουπ από την ομάδα Hoop It. .

Ω ναι. Είναι γεγονός. Η κινητήριος δύναμη για να βρεθώ το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Seven Times στο Μοναστηράκι ήταν αυτός ο πολύχρωμος κύκλος που μπορείς να χορέψεις μαζί του σαν να μην υπάρχει αύριο.

Με το που πάτησα ωστόσο το πόδι μου στο μαγαζί, ξέχασα και χούλα χουπ και χορούς. Στο αριστερό μου χέρι βρισκόταν ένα σταντ με την επιγραφή της Κάισσας. Δύο μεγάλοι κύλινδροι και μερικά ζόμπι να συντονίζονται από ‘ειδικούς’ που έδιναν τους κανόνες των επιτραπέζιων και τον παλμό. Περιττό να το αναφέρω αλλά: Τρελάθηκα.

Ελπίζω να βλέπεις ότι η ταπετσαρία του κυλίνδρου είναι η ετικέτα του Jungle Speed. Και τρελαίνομαι.

Δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε όταν δύο ζόμπι με αίματα να τρέχουν στα πατζάκια τους με προσπέρασαν τρέχοντας για να προλάβουν την θέση που μόλις είχε αδειάσει στο Playstation. Ναι, καλά διάβασες στο Playstation. Το παλιό. Δίπλα, υπήρχε ένα μηχάνημα με φιδάκι, btw. Όπως έμαθα μετά, ήταν η RetroComputers.gr που επιμελήθηκε το σκηνικό.

Cupcake με αίμα βατόμουρου βαμπίρ κανείς;

Πηγαίνοντας προς τα μέσα, ζωντανοί νεκροί κάθε ηλικίας χόρευαν στους ρυθμούς των 90’s και φωτογραφιζόνταν για να μοιραστούν την ενέργεια στα social media με το χάσταγκ #thrillerzombieparty.

Μερικές πινελιές της τελευταίας στιγμής

Όλοι έμοιαζαν να περνούν φανταστικά. Και σε αυτό το σημείο έρχεται ο αστερίσκος που έβαλα παραπάνω αλλά και η συνθήκη που εν μία νυκτί που θα έλεγαν και οι ποιηταί, μου άλλαξε τα δεδομένα και με έκανε να πιστεύω ότι είμαι ηρωίδα του The Big Bang Theory. Πιστεύω ότι έχεις καταλάβει το λόγο. Αν όχι, τότε να σε ενημερώσω ότι σε ένα ακόμη σταντ βρίσκονταν και παλιά συλλεκτικά παιχνίδια. Και κόμικ. I rest my case.

 

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που το είχες απορία, είμαι η Πέννυ.