ENTERTAINMENT

5 βιβλία που θα σου μάθουν στοίχημα

Οι Βίβλοι του στοιχήματος που μπορούν να σε μετατρέψουν από θύμα των bookmakers σε τακτικό επισκέπτη του ταμείου.

Το ΟΝΕΜΑΝ ξενύχτησε διαβάζοντας και σου προτείνει τα 5 βιβλία που θα αλλάξουν τον τρόπο που έπαιζες. Προς το καλύτερο.

1.“Weighing the odds in sports betting”
King Yao

Να κάνω τις συστάσεις. Ο King Yao είναι ένας από τους πιο κερδισμένους Αμερικάνους (με ασιατικό αίμα) που ασχολήθηκαν ποτέ με τον τζόγο. Σε αυτό το βιβλίο, ο Yao προσπαθεί να φυτέψει στο μυαλό του παίκτη ότι για να μην καταλήξει σαν συνταξιούχος που χάνει όλη του τη σύνταξη στα φρουτάκια, πρέπει να βάλει στη (στοιχηματική) ζωή του τον όρο “money management”. Το κεφάλαιο που ρισκάρει σε κάθε bet ο παίκτης πρέπει να είναι πάντα συγκεκριμένο και ανάλογο του συνολικού του bankroll. Για αρχή, το 1% του συνολικού σου κεφαλαίου θεωρείται καλό ποσό για κάθε bet σου ξεχωριστά

2.”Sharp Sports Betting”
Stanford Wong

Το βιβλίο προσφέρει ένα σκασμό αποτελεσμάτων και προϊστορίας σε αμερικάνικο ποδόσφαιρο, χόκεϊ και μπάσκετ NCAA και αναλύει πολλά και διαφορετικά συστήματα για να κερδίσεις τον bookie. Ο Wong παραθέτει και ορισμένα στατιστικά των πλέι-οφ του NBA για να έχεις υπόψιν σου τον ερχόμενο Μάιο. Κάθε μισή ώρα, κάνε και ένα διάλειμμα, γιατί θα κινδυνέψεις να χάσεις τον ύπνο σου με τόσους αριθμούς.

3.”Conquering Risk: Attacking Vegas and Wall Street”
Elihu Feustel, George Howard

Τέσσερα δοκιμασμένα και κερδοφόρα μοντέλα για μπέιζμπολ, αμερικάνικο ποδόσφαιρο και γυναικείο ΝΒΑ. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν έχει καμία σημασία το αν σου αρέσει το μπέιζμπολ ή αν βρίσκεις γελοίο το να ποντάρεις σε γυναικείο μπάσκετ. Το θέμα είναι το πώς θα κερδίσεις τον bookie. Αν έχεις συνδυάσει το στοίχημα με πίτσες, Champions League και χαβαλέ με την παρέα σου, κάνεις πολύ καλά. Το συγκεκριμένο άρθρο, όμως, δεν σε αφορά

4.”The Complete Book of Sports Betting: A New, No-Nonsense Approach to Sports Gambling”
Jack Moore

Το παλιότερο και πιο διαβασμένο από τα 5 βιβλία. Ο Moore το έγραψε το 1996 και είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να μεταφερθεί το μυαλό του παίκτη στη γραμμή των αποδόσεων και όχι στις ίδιες τις ομάδες, τη φόρμα τους ή τις προϊστορίες. Και τα καταφέρνει, προωθώντας ένα μοντέλο που μεταφέρει το πλεονέκτημα από την εταιρία στον παίκτη. Ένα τίμιο βιβλίο που εξηγεί τα βασικά.

5. “The Smart Money: How the World’s Best Sports Bettors Beat the Bookies Out of Millions”
Michael Konik

Ένα “μυθιστόρημα” για να φύγει ο πονοκέφαλος από τους πολλούς αριθμούς. Το “The Smart Money” είναι μια επική, αληθινή ιστορία την οποία έζησε ο συγγραφέας, ο οποίος για αρκετά χρόνια άνηκε στο μεγάλο συνδικάτο του Billy Walters, του πιο επιτυχημένου παίκτη όλων των εποχών. Στο βιβλίο, ο Konik περιγράφει πώς κέρδιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τα sportsbooks του Λας Βέγκας παίζοντας undercover και παίρνοντας εντολές από τον Walters μέσω ενός walkie-talkie. Η ιστορία έχει σασπένς. Και πολλά εκατομμύρια δολάρια. Υπέρ του παίκτη.

Πάρε μια γεύση του τι εστί Billy Walters και πώς θα μπορούσες να καταλήξεις κι εσύ με λίγη τύχη και πολύ διάβασμα: