FITNESS

16 γελοίες δικαιολογίες για να μην πας για τρέξιμο

Κι αυτές είναι μόνο λίγες από εκείνες που ξεστομίζεις για να δικαιολογήσεις τη βαρεμάρα και την απροθυμία σου να σηκωθείς από το κρεβάτι και τον καναπέ.

Θα σου πω αρχικά πώς σκέφτηκα αυτό το θέμα. Μία Κυριακή το μήνα, πηγαίνω να τρέξω με την ομάδα του #1morekm. Και κάθε φορά, την ώρα που περιμένουμε τους αργοπορημένους για να ξεκινήσουμε μια διαδρομή στον Υμηττό, το Φλοίσβο, την Ακρόπολη κλπ μπαίνω στο Twitter και χαζεύω τα διάφορα tweets που έχουν γίνει με hashtag #1morekm.

Εντάξει, τα περισσότερα είναι inspirational ή έστω φωναχτά τύπου “ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕ ΕΧΩ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ”. Αλλά υπάρχουν και μερικά που όλο και κάποιος απολογείται που δεν θα τα καταφέρει γιατί έχει πυρετό, γιατί του έφαγε ο σκύλος τα παπούτσια, γιατί δεν έχει και πολλή όρεξη σήμερα για lovebars.

Τι εννοείς “τι είναι lovebars;”.

 

Οκ με τις δικαιολογίες που λες στον έξω κόσμο. Και φυσικά υπάρχουν όλοι εκείνοι οι αποφασισμένοι runners που γελάνε με κάτι τέτοια και πηγαίνουν για τρέξιμο βρέξει χιονίσει. Το θέμα δεν είναι να καταφέρεις να τους πείσεις. Το θέμα είναι κατά πόσο πείθεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου να μην σηκωθεί από το κρεβάτι και να πάει για τρέξιμο.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές δικαιολογίες που λες στον εαυτό σου για να μην βάλεις τα παπούτσια σου, το powersong στα αυτιά και το μπουφανάκι γιατί έχει ακόμα κρύο και να βγεις να πάρεις τους δρόμους και τα βουνά.

“Το τρέξιμο είναι απλά μία μόδα”

Αλήθεια;

 

“Μήπως να μη βγω με τέτοιο καιρό; Κάνει πολύ κρύο”

Αλήθεια; Και τι έγινε που κάνει κρύο; Στα πρώτα 500 μέτρα θα έχεις ζεσταθεί επαρκώς ώστε να ξεχάσεις το κρύο.

“Το τρέξιμο δεν είναι άθλημα”

Αλήθεια;

 

“Μα το κρεβάτι μου είναι τόσο μαλακό και ζεστό”

Αλήθεια; Εκεί θα είναι το κρεβάτι σου κι όταν γυρίσεις από το τρέξιμο, να πέσεις για έναν δεύτερο γύρο ύπνου. Με το σώμα σου σε εγρήγορση και με την κούραση ενός καλού τρεξίματος, να δεις πόσο πιο μαλακό και ζεστό θα σου φανεί το κρεβάτι.

“Βρέχει”

Αλήθεια; Σου έχει πει ποτέ κανείς πόσο πορωτικό είναι να ξεκινήσεις να τρέχεις με ήλιο και ξαφνικά να πιάσει μία μπόρα; Αλλά εσύ να συνεχίζεις να τρέχεις γιατί είναι απλά τρομερή η αίσθηση της βροχής; Γιατί την έχεις δει ότι είναι ο Ρόκυ ο Μπαλμπόα και θα τους διαλύσεις όλους. Δεν σου το έχει πει κανείς;

 

“Είμαι πολύ κουρασμένος από τη δουλειά”

Αλήθεια; Όσο μεγάλη και να είναι η σωματική αλλά κυρίως η ψυχολογική κούραση, ένα τρέξιμο θα σε βοηθήσει όχι μόνο να ξεσκάσεις αλλά να είσαι και σε καλύτερη κατάσταση την επομένη στη δουλειά. Για ρώτα λίγο αυτούς που πάνε για τρέξιμο το πρωί πριν τη δουλειά.

“Είμαι πιασμένος από την χθεσινή προπόνηση”

Αλήθεια; Και δεν θα τρέξεις λίγο να ξεπιαστείς; Το χρειάζεσαι λίγο να χαλαρώσεις.

 

“Ήπια λίγο παραπάνω χθες το βράδυ”

Αλήθεια; Πόσο παραπάνω; Όχι αλήθεια, πόσο παραπάνω γιατί αν ήπιες πάρα πολύ μάλλον θα πρέπει να κάτσεις στα αυγά σου. Αλλά αν έχεις πιει 1-2 ποτά, το τρέξιμο θα σε βοηθήσει να βγάλεις το χτικιό από μέσα σου και να νιώσεις πολύ καλύτερα. Κανένα hangover. Έφαγε τη σκόνη σου από το δεύτερο χιλιόμετρο.

“Με τρέχει αρκετά η γυναίκα μου”

Αλήθεια; Τη γυναίκα σου την έχεις δει σε πόσο χρόνο τρέχει τα 10 χιλιόμετρα, όσο εσύ κοιμάσαι;

“Αφού πηγαίνω γυμναστήριο. Τρέχω εκεί, γιατί να τρέξω κι έξω;”

Αλήθεια; Δεν το ξέρεις ότι ο διάδρομος δεν είναι τρέξιμο;

 

“Δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό”

Αλήθεια; Δηλαδή τι ακριβώς χρειάζεσαι για να πας για τρέξιμο πέρα από ένα ζευγάρι παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο και αθλητικά ρούχα; Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές. Αλλά δεν σου είπε κανείς ότι για να πας για ένα τρέξιμο πρέπει να έχεις ολόκληρη γκαρνταρόμπα δρομέα.

“Δεν έχω παρέα για να τρέξω και βαριέμαι να τρέχω μόνος μου”

Αλήθεια; Θες παρέα; Κατ’ αρχάς γράψου στο newsletter του #1morekm για να τρέχουμε παρέα. Κι αν δεν σου αρέσει η παρέα μου, υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες τρεξίματος. Στο χέρι σου είναι να ψήσεις και κάποιον φίλο σου να τρέχετε παρεά.

“Πού να τρέξω μωρέ μέσα στην πόλη;”

Αλήθεια; Η πόλη της Αθήνας όπως και κάθε πόλη κρύβει μικρές και μεγάλες διαδρομές για τρέξιμο. Συγκεκριμένα για την Αθήνα έχουμε προτείνει μερικά καλά μέρη για τρέξιμο. Αλλά και σε αυτά να βαριέσαι να πας, ένα πάρκο / ένας στίβος / ένας λόφος κάπου κοντά στο σπίτι σου θα υπάρχει, δεν μπορεί.

“Δεν έχω χρόνο για τρέξιμο”

Αλήθεια; Αυτά πες τα στον εαυτό σου που έλεγε ότι δεν προλαβαίνει να έχει γκόμενα, δεν προλαβαίνει να έχει δεύτερη δουλειά, δεν προλαβαίνει να κάνει παιδιά. Όλα τα προλαβαίνεις. Αρκεί να το θες.

“Έχω μεγαλώσει πια. Δεν είμαι για να τρέχω”

Αλήθεια;

 

“Είμαι αργός”

Αλήθεια; Η πρώτη ατάκα του #1morekm σου απαντά από μόνη της.