FITNESS

Η άσκηση στην παραλία είναι για τους γενναίους

Μικρές χρήσιμες συμβουλές για να το πάρεις απόφαση και να γίνεις ένα με τη θάλασσα και στην προπόνησή σου.

Ο Ρόκι Μπαλμπόα, όταν χρειάστηκε να υπερβεί εαυτόν, ανέβηκε σκαλιά, κουβάλησε σακιά, έτρεξε σε βουνοπλαγιές. Όλα αυτά γιατί δεν είχε μια παραλία δίπλα του, για να κάνει την προπόνησή του. Μην σου φανεί παράξενο αλλά η σωστή παραλία μπορεί να είναι το ιδανικό playground για να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου και να αυξήσεις τις αντοχές σου.

Για πολλά χρόνια, εκείνοι που επιζητούσαν εναλλακτικές στο γυμναστήριο και ό,τι αυτό πρέσβευε με τους διαδρόμους και τα μηχανήματα, θεωρούνταν γραφικοί ή τρελοί. Ευτυχώς, σε αυτό τουλάχιστον το κομμάτι η κοινωνία μας αφυπνίστηκε και βρήκε στην ελληνική φύση το ιδανικό τοπίο για εναλλακτική άσκηση. Εξού το τρέξιμο σε δρόμους και πλαγιές, το trekking στα βουνά μας αλλά και όσοι ανακαλύπτουν στις δικές τους γειτονιές εκείνα τα μέρη που τους βολεύουν για την προπόνησή τους.

Η παραλία είναι ένα ιδανικό μέρος για προπόνηση αρκεί να τηρούνται κάποιες προδιαγραφές

Η σωστή παραλία φέρνει τα σωστά αποτελέσματα

Μιλάμε για αμμουδιά. Τα βράχια μπορεί να μοιάζουν ειδυλλιακά και να προσφέρονται για νέες profile pictures στο facebook αλλά όχι για τις ασκήσεις σου. Χρειάζεσαι αμμουδιά, σχετικά σκληρή αμμουδιά και μάλιστα έναν χώρο με αρκετό πλάτωμα όπου η αμμουδιά δεν έχει κλίση. Το συνηθέστερο λάθος όσων τρέχουν στην παραλία είναι να πηγαίνουν σε ανισόπεδα κομμάτια της αμμουδιάς με αποτέλεσμα το πάτημα σε κάθε πόδι να είναι διαφορετικό. Όσο ωραία κι αν είναι η άσκηση στην παραλία, τόσο δύσκολη και απαιτητική είναι για να μην τραυματιστείς. Η φυσική αντίσταση της άμμου και η δυσκολία του εδάφους προσφέρονται για να φτιάξεις τις αντοχές σου. Μην χαλάσεις τα πόδια σου στην προσπάθεια να τα καταφέρεις.

Με γεμάτες μπαταρίες

Όπως είπα και παραπάνω, η παραλία είναι ένα απαιτητικό τερέν προπόνησης. Σκέψου να παίζεις ένα videogame και να βρίσκεσαι στην πιο δύσκολη πίστα. Θα πήγαινες στην πιο δύσκολη πίστα χωρίς ενέργεια; Χωρίς τη μπάρα της “ζωής” σου γεμάτη; Η προπόνηση στην παραλία χρειάζεται όση περισσότερη ενέργεια μπορείς να έχεις. Και με τη σειρά της θα σου προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη για την καθημερινότητά σου. Την ενέργεια και τις απαραίτητες βιταμίνες για να είναι ο οργανισμός σου σε ετοιμότητα κάθε στιγμή και σε κάθε προπόνηση, θα την βρεις στις μαλακές κάψουλες του EVIOL MultiVitamin. Σε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής, θα βρεις έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ένα συμπλήρωμα διατροφής που δίνει τόνωση και ενέργεια.

 

Δεν είναι όλες οι ασκήσεις για την παραλία

 

Οφείλεις να προσαρμοστείς στις συνθήκες. Ωραίες οι ασκήσεις που έχεις συνηθίσει να κάνεις εντός των τειχών του γυμναστηρίου ή του σπιτιού σου αλλά εδώ είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Θες όχι απλά ασκήσεις που να μπορούν να πραγματοποιηθούν στην αμμουδιά αλλά κυριότερα ασκήσεις που επωφελούνται από το συγκεκριμένο τερέν. Κράτα το τρέξιμο σαν σταθερά και συνέχισε με προβολές στην άμμο. Η στάση plank είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ασκήσεις, κατάλληλη και για την αμμουδιά. Οι πιο δυνατοί θα κάνουν burpees στην άμμο.

 

Στη θάλασσα είναι όλα αλλιώς

 

Αυτό που θα σου δώσει την απαραίτητη ώθηση, δεν είναι ούτε αυτό το κείμενο ούτε οι αντίστοιχες εμπειρίες των φίλων σου. Είναι η πρώτη φορά που θα αθληθείς δίπλα στη θάλασσα και εκείνη θα φροντίσει να σε κάνει μια για πάντα δικό της. Την ελαφριά ψύχρα και τον αέρα θα τα ξεπεράσεις πανεύκολα με τα κατάλληλα ρούχα και θα είσαι έτοιμος να νιώσεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι κάνεις πραγματικά γυμναστική στη φύση, έχοντας σαν όπλα μόνο το σώμα σου, τη φύση γύρω σου και την ενέργεια στον οργανισμό σου.

Καλή άσκηση.