FITNESS

Η προπόνηση στο σπίτι θέλει τον ειδικό της

Γραφτήκαμε στο homefitness.gr, το πιο hot διαδικτυακό γυμναστήριο και δοκιμάσαμε τις υπηρεσίες του από το σπίτι. Γιατί να τρέχουμε αριστερά δεξιά;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο που αφορά την προπόνηση. Βιντεάκια στο youtube, ιστοσελίδες για bodybuilding και ότι αφορά το γυμναστήριο, apps, apps με βιντεάκια και προγράμματα, chart ασκήσεων κ.α.

Είναι κάτι που σε βοηθάει να απαγκριστρωθείς από το γυμναστήριο και να αναλάβεις εσύ την προπόνηση σου. Άλλωστε από αυτή τη στήλη έχουμε πει πολλές φορές ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εφαρμόζοντας σωστά τα βασικά και προσέχοντας την τεχνική.

Το προφανές ερώτημα που προκύπτει επομένως είναι τι σου χρειάζεται το γυμναστήριο και ο γυμναστής. Κάτι που επίσης έχουμε απαντήσει. Ένας γυμναστής είναι απαραίτητος. Ένας personal trainer είναι η λύση στα προβλήματα σου. 

Όπως και στην εκπαίδευση, ένας επαγγελματίας φροντιστής με πείρα θα σε βοηθήσει να κερδίσεις πολύ χρόνο που θα χανόταν σε δοκιμές. Εκτός από αυτό ο γυμναστής έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να κάνεις τις απαιτούμενες διορθώσεις και να βρεις ασκήσεις και προγράμματα που σου ταιριάζουν καλύτερα..

Κάτι που μας φέρνει στην “πόρτα” του homefitness.gr. Τα καλά και των δύο κόσμων σε μια ενιαία  υπηρεσία. Online ευκολία και προσωπική παρακολούθηση. Τύπου δεν χρειάζεται να τρέχεις στο γυμναστήριο αλλά κάθε στιγμή έχεις έναν επαγγελματία γυμναστή δίπλα σου. Βίντεο που δείχνουν σωστά τις ασκήσεις, βίντεο με ολόκληρες προπονήσεις, επίπεδα δυσκολίας, προγράμματα, συστηματική παρακολούθηση.

Αν αποφασίσεις, για παράδειγμα, ότι είσαι σε θέση να κάνεις μόνος σου προπόνηση και ξέρεις πάνω κάτω πώς θα διαχειριστείς τα πράγματα μπορείς να κάνεις μια συνδρομή My Home Gym. Η εγγραφή είναι αέρινη. Εισάγεις κάποια στοιχεία όπως βάρος και ηλικία προκείμενου να υπολογιστεί το επίπεδο δυσκολίας. Στη συνέχεια, απλά κάνεις προπόνηση.

Υπάρχει ένα καλεντάρι στο οποίο τοποθετείς προπονήσεις και τις εκτελείς από το σπίτι με τη βοήθεια του βίντεο. (Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει και την εκτέλεση σε ένα γυμναστήριο με κάποια φορητή συσκευή). Εσύ αποφασίζεις, διαλέγεις προγράμματα όπως Pilates, Yoga, Power Body, Fat Burning, Τae Bo, Art Fitness, Personal Training, τα βάζεις σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα και το κάνεις.

Στο Full Gym είναι σαν να έχεις personal trainer. Δίνεις τα στοιχεία σου λες τι θες να πετύχεις και το σύστημα αποφασίζει για σένα. Στο καλεντάρι μπαίνουν αυτόματα προπονήσεις που πρέπει να ολοκληρώσεις σε συγκεκριμένες μέρες.

Αν δεν κάνεις μια προπόνηση πάει για την επόμενη φορά. Αυτή είναι μια λογική κατά την οποία κάθε προπόνηση πατάει την προηγούμενη και κάθε κύκλος στον προηγούμενο ώστε τα αποτελέσματα να έρθουν προοδευτικά.

Είναι η επαγγελματική λογική στην προπόνηση και φυσικά η πιο αποτελεσματική. Θέτεις το στόχο σου (πχ. απώλεια βάρους/λίπους, σύσφιξη/ενδυνάμωση κ.α), το σημείο του σώματός σου που θες να δουλέψεις και το homefitness.gr σου βγάζει πρόγραμμα. Οι γυμναστές εξετάζουν τις ανάγκες σου  και προτείνουν 2-3 ομαδικά μαθήματα την εβδομάδα και μια σειρά σταστικών ασκήσεων.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες που μπορείς να προσθέσεις στα βασικά προγράμματα όπως η υποστήριξη από διατροφολόγο που είναι η πιο σημαντική παράμετρος όταν θες να αναδείξεις το σώμα σου.

Δοκίμασε κι εσύ μια προπόνηση στο Homefitness.gr